Bolí vás záda a klouby? Je to špatnou výživou? Virózou? Nebo vám špatně fungují ledviny a škodliviny, které zůstávají v krvi se za doprovodu bolesti usazují v kloubech? Není za špatnou funkcí ledvin psychosomatická nerovnováha, způsobená disharmonií v partnerství? Můžete za to vy nebo váš partner? Je nemoc projevem chyby v myšlení a dá se léčit psychoterapeuticky nebo se občas prostě nešťastnou náhodou stane, že jste ve špatný čas na špatném místě (syndrom padajícího květináče)? Na tohle téma se zatím dá říct jediné – deset moudrých hlav - jedenáct názorů.


Nicméně, udělal jsem velmi zajímavou a dobrou zkušenost s diagnózou pomocí tarotové malé arkány. Jak známo, malá arkána se dělí na čtyři znamení, Hole, Meče, Disky a Poháry.

Každé z těchto znamení patří k určité tělesné partii. Představte si stojícího člověka, který je ve vodorovných rovinách rozřezán na 56 částí. Nohy odpovídají Diskům, část těla od spodku pánve k pupíku odpovídá Pohárům, tělo od pupku k hrdlu patří Mečům a hlava odpovídá Holím. Odspoda nahoru jsou tyto části rovnoměrně rozdělené na úseky, které vždy začínají Esem, například Eso Disků, jemuž je neblíže pata nebo Eso pohárů, kterému odpovídá první, neboli pohlavní čakra. Následuje Dvojka, Trojka a tak dále, až na samém vrcholu je Královna. Temeno lebky tedy odpovídá Královně Holí, takže celý člověk se nám vejde mezi Eso Disků a Královnu Holí. 


Zamícháme si tarotové karty, vytáhneme si libovolnou kartu, například Královnu Mečů a už víme lokalitu – je to v místech hrdla, může to být něco s hlasivkami, ale také to může být štítná žláza. O co se přesně jedná, už dál nerozebíráme, stačí, že známe lokalitu, kam při cvičení soustředíme svou mysl.
Vlastně si podle tarotových karet předpovíme nemoc, kterou začneme léčit, často ještě dříve, než propukne. Ke každé kartě malé arkány (je jich 56) je opět přiřazený jeden jednoduchý cvik, který opakujete tak dlouho, dokud to jde. To je všechno. Nic víc nepotřebujeme.


Dovolil bych si tuto metodu srovnat s akupunkturou nebo s akupresurou. Zatímco při akupunktuře a akupresuře dochází k podráždění analogicky odpovídajícího místa buď vpichem jehly nebo tlakem, excituje se podle mojí metody určité místo prostřednictvím opakovaného stahování, čili procvičování určité svalové skupiny. Samozřejmě, je toto místo určeno náhodou – náhodným zvolením tarotové karty z malé arkány, ale nezapomínejme, že ve hře je také synchronicita (souběžnost náhodných jevů) a analogie („přitahování“ podobných jevů, věcí a činů). 


Udělal jsem dost zajímavou zkušenost, že procvičením jednoho svalu nebo svalové skupiny, která byla určená „náhodou“, došlo k urychlení uzdravování z nemoci, která už byla téměř ve stavu latence. Například se během jednoho dne projevily příznaky virózy, nachlazení nebo chřipky a nemoc najednou byla tady. Ale i když propukla v plné síle, nikdy netrvala 14 dní, jako obvykle - celý proces se odehrál během dvou dnů a nemoc odezněla.