Svíčky a vůně
Vonné svíčky, aromalampy, světlo, to všechno jsou nástroje, kterými můžeme s podzimními chmurami bojovat.

Jaké vůně k podzimu patří?

Skořice – hřejivá esence povzbuzuje, prohřívá a stimuluje. Vůně skořice podporuje chuť k jídlu a působí také jako afrodisiakum.

Zázvor – dodává energii a oživuje mysl, uvolňuje napětí, pomáhá při bolestech hlavy.

Meduňka – teplá vůně meduňky zklidní atmosféru, jemnou silou uvolní napětí a nervozitu, přinese radost. Meduňka je jednou z nejoblíbenějších bylinek pro uklidnění a zdravý spánek. Pokud si dopřejete 20 minut odpočinku ve vaně plné horké vody a sladké vůně meduňky, docílíte příjemného uvolnění a naladění.

Yzop – posiluje imunitní systém, působí antibakteriálně a protivirově. Jeho vůně celkově harmonizuje, zlepšuje koncentraci vnímání a myšlení. Uvolňuje napětí, úzkosti a deprese, působí i afrodiziakálně.

Proč na podzim obracíme myšlenky k smrti a umírání?
Podzim je období, kdy jsou si duše živých a mrtvých nejblíž. Dušičky, Samhain, Día de los muertos, to všechno jsou podzimní svátky těch, kteří zemřeli. Loučení a smrt k němu bohužel patří, zvyšuje se také počet sebevražd, kulminují deprese. Dnešní doba nám dává možnost částečně podzimní náladu ignorovat, ale není to rozumné. Rok má svůj přirozený běh a nostalgie je na podzim přirozená.

Vezměte si příklad ze zvířat
Zvířata chápou přirozený běh času a střídání ročních období líp než lidé. My se u nich můžeme inspirovat, i kdyby to mělo znamenat, že se budete rozkošnicky vyvalovat v posteli.