Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Oko, do duše okno: Co o vás prozrazují vaše oči?

/
  • Oči dominují tváři a prozrazují o nás mnohé.
    Oči dominují tváři a prozrazují o nás mnohé. (archiv)
    17. května 2016 ● 08:00

    Říká se, že oči jsou zrcadlem duše.  Modré, černé, nebo hnědé, velké nebo malé - co o vás prozrazují? Hnědými hledí do světa vítězové, zelenýma zas výstředníci.

  • 1.

    Tvar a velikost očí

    Velké oči znamenají upřímnost a otevřenost, tito lidé jen málokdy lžou nebo se přetvařují, bývají extrovertní a nevadí jim, když se na ně upírá pozornost druhých.

     

    Malé oči na druhé straně naznačují jistou přelétavost, ale mnohou taky značit pečlivost a zaměření na výkon. Čím menší oči, tím introvertnějšího člověka máte před sebou, tím více si drží ostatní od těla a tím větší má sklony k tajnůstkaření.

     

    Oči blízko u sebe  Lidé s očima blízko u sebe jsou stydliví a uzavření. Jsou pilní a všímaví, mají dobrou paměť a jsou empatičí, na druhou stranu jsou uzavřeni ve svém světě a kontakt s realitou jim dělá problémy.

     

    Oči daleko od sebe Daleko od sebe položené oči mají dobrodruzi, lidé, kteří rádi riskují, často až příliš. Bývají náladoví, sobečtí a v sexu jsou přelétaví.

     

    Kulaté oči mívají tradičně lidé dobromyslní, laskaví, často až naivní. 

    Oválné oči mají zase lidé, kteří jsou pohotoví, vtipní, inteligentní, ale někdy zlomyslní.


    Úzké oči mívají „pozorovatelé“. Lidé, kteří rádi analyzují situaci, zvažují, kalkulují. Jsou vysoce inteligentní a nenechávají ostatní nahlédnout do karet.

     

    Těžká víčka ukazují na flegmatika, který se drží spíš v počasí. Na druhé straně jsou tito lidé výborní organizátoři, kteří umí rozdělovat práci tak, jak je zrovna třeba.

     

    Zapadlé oči ukazují na realisty, kteří umějí zachovat chladnou hlavu a mají dobrý odhad.  Jsou trochu škarohlídi, drží se při zemi, a není snadné je nadchnout.

     

    Vystouplé oči mívají zvídaví, zvědaví lidé, dobří společníci a řečníci. Jsou charismatičtí a pohotoví. –

     

  • 2.

    Modré oči

    a
    a
    Autor: archiv

     

    Modré – lidé s velkou intuicí, kteří se často spoléhají na svůj vnitřní hlas – a dobře dělají! Dokážou druhé motivovat, ale také jimi snadno manipulovat, umějí člověka dostat tam, kam sami chtějí.

  • 3.

    Hnědé oči

    a
    a
    Autor: archiv

     

    Hnědé – vyrovnaní jedinci, kteří mají zdravé sebevědomí a věří svým schopnostem. Neradi prohrávají a občas mívají sklony k workoholismu. Mají pevnou vůli a důsledně jdou za svým cílem, když si nějaký vytyčí.

  • 4.

    Šedé oči

    a
    a
    Autor: archiv

     

    Šedé – citliví a vnímaví jedinci, kteří druhé dokážou odhadnout jedním pohledem a vidí vám až na dno duše. Skvělí posluchači a věčné vrby a rádci, a to hlavně díky své empatii.

  • 5.

    Zelené oči

    a
    a
    Autor: archiv

     

    Zelené – okouzlující jedinci, kteří vládnou uměním omotat si druhé kolem prstu. Mají velké charisma a za každých okolností vyčnívají z davu – dobře i špatně.

Autor: neo

Klíčová
slova

test osobnosti oči oko

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz