Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

5 fází Měsíce a jejich vliv: Kdy jít na operaci nebo kdy přestat kouřit

/
  • Měsíc a jeho fáze mají na náš život velký vliv.
    Měsíc a jeho fáze mají na náš život velký vliv. (Shutterstock.com)
    30. července 2016 ● 06:00

    Úspěch závisí nejen na našich schopnostech, ale taky na vhodném okamžiku realizace. A týká se to pracovních jednání, střihání vlasů, praní či provádění operací. To vše je ovlivněno přírodními rytmy, zejména pak Měsícem. Víte, co dělat a naopak nedělat v průběhu jednotlivých fází?

  • 1.

    Novoluní

    2789659:gallery:true:true

    V kalendáři je zakreslené jako černé kolečko. Je to krátká doba zvláštních impulzů, které působí na člověka, zvířata a rostliny. Pokud plánujete půst, pak tahle fáze je nejvhodnější, protože se nejlépe pročišťujeme. Je to také ideální doba na zbavení se špatných návyků (třeba kouření apod.). Podle astroložky Johanny Paunggerové je úplně nejlepší březnové novoluní se změnou Ryb v Berana.

  • 2.

    Přibývající Měsíc

    2789616:gallery:true:true

    Jen pár hodin po novoluní se začne objevovat ke Slunci přivrácená strana Měsíce, kterou uvidíte jako úzký srpeček. Všechno, co byste měli svému tělu dodat, co ho posiluje, působí během těchto dvou týdnů dvojnásob příznivě. Čím víc Měsíc přibývá, tím méně příznivě se vyvíjí léčba poranění a pooperačních stavů. Ani prádlo nebude dobře vyprané a v tomto období budete také snáze přibírat na váze. Je to i příznivé období pro aplikaci nejrůznějších obličejových masek.

  • 3.

    Úplněk

    Superúplněk ve světě: Takový pohled na Měsíc se naskytl obyvatelům Paraguaye.
    Superúplněk ve světě: Takový pohled na Měsíc se naskytl obyvatelům Paraguaye.
    Autor: ČTK, EPA, Reuters

    V kalendáři je znázorněn jako světlé kolečko. Také v několika hodinách úplňku se u lidí, zvířat a rostlin projevuje patrná síla a změna směru měsíčních impulzů od přibývajícího k ubývajícímu Měsíci se pociťuje silněji než změna sil v novoluní. Pokud jste náměsíční, budete v této době častěji chodit ve spánku, rány budou více krvácet, zvyšuje se počet násilných trestných činů a nehod, rodí se hodně dětí a léčivé byliny, které v těchto dnech nasbíráte, mají větší účinek.

     

  • 4.

    Ubývající Měsíc

    2789655:gallery:true:true

    Začíná třináctidenní fáze, která má zvláštní vliv zejména na plánování operací, které se „povedou“ lépe než v jiné fázi. Všechny namáhavé všední domácí činnosti a koníčky přesuňte do této fáze. Zvláště všechny práce, které souvisí s čištěním, vyplavováním, zbavováním, zvládnete líp během ubývajícího Měsíce. Pokud jde o stravování, i když vám bude asi víc chutnat, nepřiberete tak rychle jako v jiných fázích Měsíce. Je vhodná doba také na výsadbu rostlin, zejména kořenové zeleniny. Naopak je to nepříznivá doba na zušlechťování ovocných stromů. Pokud jde o zdraví, pak je tato fáze ideální pro operace a také pro nasazování zubních korunek a můstků. Také trhání zubů je lepší naplánovat na fázi ubývajícího Měsíce – zvláště když jde o moudráky. Je to též vhodné období pro odstraňování zarostlých nehtů, mytí oken, malování a natírání (ne ve Lvu nebo ve „vodních“ dnech).

  • 5.

    Měsíc ve zvěrokruhu

    Fáze Měsíce
    Fáze Měsíce
    Autor: Archiv

    Když Země putuje kolem Slunce, je Slunce při pohledu z naší planety během roku vždy asi měsíc v jedné dvanáctině zvěrokruhu. Stejnými znameními zvěrokruhu prochází i Měsíc při svém přibližně 28 dní trvajícím oběhu kolem Země. V každém znamení se „zdrží“ asi jen 2,5 dne. Všechno, co uděláte ve prospěch části těla, která je řízená znamením, jímž Měsíc právě prochází, je účinnější než v jiných dnech (výjimku tvoří chirurgické zákroky). Všechno, co zatěžuje nebo namáhá oblast těla, která je řízená znamením, jímž Měsíc prochází, je škodlivější než jindy. 

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz