Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jaký jste rodič podle zvěrokruhu? Panny jsou nesobecké, Štíři mají přehnané nároky

/
  • (Shutterstock)
    4. února 2017 ● 06:00

    Pro někoho jsou hvězdy jen koule plné plynu a plazmy, které si plavou v prostoru a vydávají světlo. Pro jiné jsou to křišťálové koule, které jim mnohé prozradí o jejich životě. Co vám řeknou o tom, jací jste nebo budete rodiče? Vaše sluneční znamení vám napoví, na co byste si měli dávat pozor nebo čemu věnovat větší pozornost.

  • 1.

    Beran

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

     

    Jako rodič se budete snažit pomáhat svým dětem, aby byly nejen ambiciózní, ale taky pokorní. Jste taková „požární značka“, která bude řídit úspěch či neúspěch vašich dětí. Pozor ale, nezapomeňte na to, že se děti potřebují i bavit. Vaši potomci budou doslova bažit po vašich impulzivních nápadech a výletech. Dejte si ale pozor na vaši tvrdohlavost, milí Berani. Ta by mohla vaše vztahy poškodit.

  • 2.

    Býk

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

     

    Vy budete (nebo jste) velmi milující rodiče. Býci rádi vytvářejí pocit bezpečí a spokojenosti v rodině. Býci jsou rádi doma a rádi tráví čas s rodinou. Jako zemské znamení se budete snažit děti učit, aby myslely ekologicky a v souladu s přírodou. Oproti jiným znamením máte jedno plus – jste trpělivější než většina lidí (překvapivě). Ale protože jste zároveň býk, jste někdy náchylní k bojům a hádkám. Na druhou stranu, děti velmi brzo poznají, že i když jim něco vyčítáte, děláte to z lásky.

     

  • 3.

    Blíženci

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

     

    Jako rodič jste impulzivní, zábavný a inspirující. Milujete poznávání nových míst, takže budete nadšeně tahat svoje děti do muzeí, parků, zámků a budete je neustále povzbuzovat v tom, aby byly aktivní mentálně i fyzicky. Když vám budou děti klást nepříjemné otázky, jako správný Blíženec jim odpovíte pokaždé, i když nebudete znát správnou odpověď. Vy jste ideální rodič-učitel, který zároveň skvěle naslouchá potřebám dětí. A jaká je vaše nevýhoda? Máte sklon být nervózní a hysteričtí, takže pokud děti zraní vaše city, můžete cítit bolest, kterou dáte najevo. Nezavírejte se před ničím, buďte vždy otevření.

  • 4.

    Rak

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

     

    Rodič ve znamení Raka miluje rodinné tradice. Miluje nedělní společné obědy, návštěvy pizzerie a filmové večery s rodinou nad nějakou komedií. Jste ideální hráč pro jakoukoli rodinnou aktivitu, ať je to jízda na kajaku, rafting na divoké vodě, společenské hry nebo skládání puzzle. Jediné, co je pro vás důležité, je být spolu jako rodina. Jedinou nevýhodou je, že svou snahou o rodinné aktivity můžete svoje děti až moc dusit. Myslete na to, že i ony mají svůj život a vztahy. Vaše láska má proudit, nikoli svazovat.

     

  • 5.

    Lev

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

     

    Lev je hrdý rodič stejně jako lev. Milujete úspěchy svých lvíčat a budete slavit každou maličkost, která se jim povede. Jste rodič-sběratel jejich trofejí a nikdy nebudete litovat peněz, abyste je investovali do dětí. Chce váš syn tenisky, které blikají? Žádný problém. Lvi rodiče budou chtít dát svým dětem celý svět, a kdyby to šlo, dali by jim ho. Pozor si dejte na přehnanou aroganci, někdy můžete ztrácet ze zřetele potřeby svých dětí a budete chtít uspokojit sám sebe. Ale navzdory vašim nedostatkům si vaše děti budou cenit vaší loajality.

  • 6.

    Panna

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

     

    Domácnost Panen není nikdy špinavá. Zatmí se vám před očima, jakmile uvidíte blátivé stopy v obývacím pokoji nebo čmáranici křídou na zdi. Vaše děti budete učit odpovědnosti, pokud jde o domácí práce. Budete dokonce schopní vypracovat tabulku, do které budete zapisovat, co kdo kdy. Na druhou stranu jste coby Panny nesobečtí a zvědaví rodiče, kteří respektují názory svých dětí. Od vás se naučí, že si mají vážit věcí. Vaše slabé rodičovské stránky? Vybíravost a přehnaná kritičnost. Málo chválíte a jste trochu paranoidní, pokud jde o nemoci. Ale jinak jste pozorný a milující rodič.

  • 7.

    Váhy

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

     

    Váhy jsou shovívaví rodiče, kteří klidně přehlédnou, že se něco rozbilo, raději ustoupí dětskému křiku a dají mu hračku. Máte úctu k potřebám svých dětí, takže pro ně budete chtít to nejlepší, i pokud jde o vzdělání. Jste rodiče pohodáři, takže vaše děti se s vámi cítí svobodně. Vám vládne planeta Venuše, která si cení krásy a vzhledu. To může být vyčerpávající pro vaše potomky, kteří by klidně nosili tepláky celý den, ale vy je chcete mít jako ze žurnálu. Na druhou stranu z vás láska k fyzické kráse dělá odborníky na umění a řemesla, takže vaše domácnost je oáza kreativity. Chodíte s dětmi rádi do muzeí, do zahrad či na muzikály. Ale všechna pozornost něco stojí. Někdy můžete mít pocit, že vám to děti nevracejí tak, jak byste si představovali. Slevte ze svých nároků.

     

  • 8.

    Štír

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

     

    Rodiče ve znamení Štíra milují, když jsou jejich děti neustále zapřažení. Nastavíte jim klidně „budík“ na celý týden, hlavně aby se nenudily a neflákaly. Jako rodiče milujete harmonický život ve všech sférách, takže vaše děti budou jíst pravděpodobně pouze zdravá jídla a budou mít dostatek pohybu. Ceníte si času s rodinou a toužíte, aby byli všichni nablízku. Jen si dejte pozor, abyste nežárlili, až vaše děti vyrostou a začnou chtít trávit více času se svými přáteli. Pozor na přehnané nároky směrem k dětem, mohly by trpět úzkostí v případě, že nesplní vaše očekávání. Někdy prostě musíte ubrat. Nechte je někdy spát až do odpoledne, když je víkend, svět se nezboří.

  • 9.

    Střelec

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

     

    Střelec jako rodič miluje život. Můžete jen doufat, že vaše děti zdědí tohle vaše nadšení, takže berte děti na tolik výletů a cest, jak jen můžete. Posílá vás firma do ciziny na týden? Klidně je uvolněte ze školy a vezměte s sebou. Pro vás je cestování největší škola života, mnohem větší než běžná škola, takže to dopřejte i svým dětem. Ovšem pozor, abyste to nepřehnali, formální vzdělání jim neodepírejte. Dávejte si taky pozor na to, abyste nezapomněli na to, že jste rodiče, ne kamarádi. Mohla by vám někdy ujet nějaká nadávka nebo vulgární slovo.

  • 10.

    Kozoroh

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Kozorozi jsou pracovití a jejich vytrvalost se vztahuje i na rodičovství. Učíte příkladem a vaše děti vás sledují jako televizní obrazovku. Rádi dětem ukazujete různé knihy, pouštíte jim filmy a kupujete jim naučné hračky. Stejně jako každý rodič, chcete to nejlepší pro vaše děti, ale někdy musíte říct i „ne“. Rodičovství je vážná věc, žádná legrace! Jen nezapomeňte, nesmíte být příliš vážní, přece nechcete, aby si vás vaše dítě pamatovalo jako přísného a nekompromisního rodiče. Jednou za čas popusťte otěže a zablbněte si s nimi, i když je čas na úkoly.

     

  • 11.

    Vodnář

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

     

    Rodič ve Vodnáři je progresivní, otevřený všemu novému a zajímavému. Budete chtít být nejlepším přítelem vašeho dítěte. Budete jim vyprávět bláznivé příběhy o své minulosti a doufat, že budou dělat stejné ztřeštěnosti. Vyprávíte dětem při rodinných večeřích své příhody u táboření v dešti na hudebních festivalech nebo o dobrovolnictví v zahraničí. I když rádi komunikujete, někdy můžete být necitliví k tomu, co cítí ostatní. Někdy jako rodič postrádáte emoční inteligenci, což může být pro vztah s dětmi škodlivé. Důvěřujte taky dětem a snažte se pochopit, jak se cítí, milí Vodnáři.

  • 12.

    Ryby

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

     

    Zasněné Ryby jako rodiče povzbuzují své děti, aby byly kreativní všude, kde je to možné. Je vám jedno, že je jejich pokojíček plný barev, kostiček, kousků lega – důležité je, že chtějí vaše děti tvořit. Rodiče Ryby velmi často nazývají svoje děti anděly. Pozor, ale Ryba není jen kapr, může to být i žralok s ostrými zuby. Pokud jde o ochranu dětí, pak umí Ryby pořádně kousnout. Dokážou být neúprosné a udělají cokoli, jen aby byly děti v bezpečí. Jste i shovívaví, ale když je toho moc, není to pro děti  dobře. I tolerance má své meze.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz