Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jaká je odvrácená strana vaší povahy? Vaše znamení ji ukáže

/
  • (iStock)
    21. června 2019 ● 06:00

    Každý v sobě nese kromě slunce i stín. A každé znamení zvěrokruhu má svůj stínový element, který tvoří opak toho, co klasický horoskop nabízí. Stínové elementy jsou inspirovány starověkými texty. Podle starých náboženstvích existují čtyři prvky, na nichž byl stvořen tento svět. Starověcí kněží, mágové a čarodějnice nás učili, že vše je vytvořeno ze země, vzduchu, vody a ohně.

    Každý v sobě ovšem neseme i to, co nechceme raději vidět, nebo si to neuvědomujeme. Když se ale naučíme to přijmout, budeme schopní zachytit i podstatu všech čtyři prvků zvěrokruhu. Jaký stínový element k vám patří podle znamení?

  • 1.

    Ohnivá znamení (Beran, Lev, Střelec): TMA

    Autor: Shutterstock

    Tato tři znamení patří k ohnivým elementům. A k nim patří oheň. Oheň ale nevytváří jen teplo, ale vyzařuje taky světlo. Oheň představuje život, světlo rovná se existence. Tma je opakem světla a je to stínový element, který náleží právě ohnivým znamením. Element tmy dává lidem, kteří se narodili v těchto třech znameních, sílu a energii překlenout překážky a jít dál.

    Temnota je vlastně naším vnitřním strachem ze smrti. Nejvíc ze všeho se tito lidé bojí, že přijdou o svou víru a že bude pošlapáno jejich ego. To, co potřebují pochopit, je že Slunce druhý den zase vyjde. Nebojte se, světlo a temnota jsou vždy pohromadě. Nebojte se svého temnějšího já, jste člověk, který dělá chyby, a bohužel vám někdy někdo ublíží. Klíčem ke všemu je odpuštění.

  • 2.

    Zemská znamení (Býk, Panna, Kozoroh): CHAOS

    Autor: Shutterstock

    Prvek země s sebou nese praktičnost a zdravý rozum. Lidé, kteří se narodili ve znamení elementu země, si dobře uvědomují, že život vyžaduje úsilí, pokud chtějí něčeho dosáhnout. Berou jako samozřejmost, že musí neustále tvrdě pracovat. Jejich stínovým elementem je chaos, protože v životě velmi často omezují svoje vášně nebo dokonce obětují své instinkty, aby vytvořili stabilitu.

    Tito lidé jsou většinou tvrdí pracanti, kteří budují kariéru až na hranici otročení. Obvykle jednají podle plánů nebo cílů, a pokud jdou věci mimo plán, dostanou se do nepohody. Jejich stínovým elementem je chaos. Znamená to, že musí přijmout i své vášně a touhy. Problém je v tom, že tato znamení jsou vyděšená z toho, že by mohla čelit svým tužbám. Pokud ale přijmou chaos, budou svobodní a úspěšní.

  • 3.

    Vzdušná znamení (Blíženci, Váhy, Vodnář): ZAPOMNĚNÍ

    Autor: Shutterstock

    Klíčovým prvkem pro tato znamení je vzduch. To, co vzdušná znamení symbolizuje, je především intelekt a myšlení. Myšlenky, vzpomínky a zkušenosti z nás dělají to, co jsme. Stínovým, tedy opačným elementem, je zapomnění. Lidé narození v tomto znamení se obávají, že jakmile ztratí kontrolu nad svými vzpomínkami, přestanou být tím, kým jsou, a budou reagovat jako někdo úplně cizí. Nemusí to být ale nutně špatně.

    Ve skutečnosti jde zapomnění ruku v ruce se vzduchem. Je to kvalita, která může tyhle osoby zcela osvobodit, aby žili život bez předsudků. Zapomnění je nezbytné, protože jen tehdy, když se dokážeme oprostit od minulosti, můžeme se pohnout dál. Co se stalo, stalo se, a není žádný důvod bát se, že se to stane znova. To, co vás jednou zranilo, se může stát vaším spojencem. Vaše mysl může úspěšně fungovat, pokud ji osvobodíte pomocí zapomnění. To vás taky zbaví bolesti a začne proces hojení.

  • 4.

    Vodní znamení (Rak, Štír, Ryby): PRÁZDNOTA

    Autor: Shutterstock

    Prvek vody znamená emoce a citlivost. Oceány, moře a řeky jsou spojenci. V astrologii voda symbolizuje empatii. To je klíč, který vám pomůže pochopit osobnost lidí, kteří se narodili v tomto znamení. Pocity nejsou vždycky jednoduché, ale jsou klíčem k otevření nejsilnějších bran magie, protože jsou přímo spojeny s astrálním tělem. Bohužel ale mohou emoce taky otrávit vaši auru, což vytváří silové pole čisté negativity, přitahující smůlu a neustálé utrpení. Stínovým prvkem elementu vody je prázdnota. V prázdnotě nic nereaguje.

    Emoce nemají žádné vibrace ani žádnou sílu. To, co člověk cítí, nemůže vyjádřit. Cítí se jako prázdná skořápka, jako velké nic. Musíte ale pochopit, že prázdnota je nesmírně důležitá, chcete-li získat přístup k síle vašich emocí. To vám pomůže navodit rovnováhu mezi dramatickou stránkou vašich pocitů a potřebou klidu a míru. Jakmile přijmete prázdnotu, budete moct identifikovat zdroj svých reakcí a analyzovat pocity. Díky tomu získáte kontrolu nad svými emocemi a posílíte tak magický potenciál.

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz