Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Co o vás prozradí indiánský horoskop? Odhalí vaše silné i slabé stránky

/
  • (iStock)
    16. srpna 2019 ● 06:00

    Původní obyvatelé amerického kontinentu označovali svůj horoskop jako „kruh medicíny“ či „kruh země“. Vždy totiž brali svoje životy jako součást přírody. Přírodní cykly a jevy tedy byly vždy také základem jejich horoskopu. I jejich horoskop začíná prvním jarním dnem a má dvanáct znamení. Jejich začátek a konec se shoduje s „naším“ klasickým západním horoskopem. A co je základem? Jsou to symboly – totemy v podobě dvanácti zvířat, k nimž indiáni chovali nesmírnou úctu a obdiv.

    Každé zvíře bylo pro indiány výjimečné a bylo nositelem určitých vlastností, pozitivních i negativních. Ty pak použili k vyjádření osobnosti konkrétních členů indiánského rodu. Kromě totemů uváděli v horoskopu taky živly. Živly sloužily k rozdělení podle vlastností. Oheň znamená sílu, aktivitu, tvoření a činy a patří k němu Sokol, Losos a Sova, Vzduch znamená myšlení, rozum, pohyblivost a bystrost a jsou s ním spojeni Jelen, Havran a Vydra, Voda znamená cit, emoce, empatii a duševno a spojuje totemy Datel, Had a Vlk. Země znamená stabilitu, racionálnost, řád a cílevědomost a patří k ní Bobr, Medvěd a Husa. Které znamení je to vaše?

     

  • 1.

    Sokol (21.3.- 19.4.)

    2240707:gallery:true:true

     

    Stejně jako sokol jsou lidé narození v tomto znamení nezávislí a velmi činorodí. Jsou to také lidé nejméně soudní ze všech znamení. V životě se jim daří dobře a své blízké s sebou berou na cestu úspěchu. Pracují tvrdě a nesnáší lenochy. S nimi se neztratíte, naopak i vám se bude dařit, když budete se Sokoly.

     

     

     

  • 2.

    Bobr (20. 4. – 20.5.)

    2240697:gallery:true:true

     

    Bobři jsou kreativní, konstruktivní a pečující. S přírodou bojují jen tehdy, když jsou ohroženi. Jsou skvělí v napravování chyb v osobním i profesním životě. Váží si kreativity a díky jejich tvůrčí povaze jsou vzorem i pro ostatní. Velmi často druhým nastavují limity. Prioritní je pro ně bezpečí a rodina, vzdušné zámky neznají. Nejraději si vše plánují dopředu.

     

     

     

     

     

  • 3.

    Jelen (21.5. – 20.6.)

    2240704:gallery:true:true

     

    Stejně jako jelen jsou i lidé v tomto znamení spíše introvertní, pokud jde o vztah k okolnímu světu. Užívají si raději pobytu o samotě v přírodě, a milující a otevření jsou jen k těm, kteří jim jsou nejblíž. Nemají rádi konflikty a dokážou je předvídat. Jsou také rození diplomaté. Jeleni jsou inteligentní a výmluvní.

     

     

     

     

  • 4.

    Datel (21.6. – 21.7.)

    2240698:gallery:true:true

     

    Jak už naznačuje název zvířete, tito lidé jsou velmi usilovní. Jsou také velmi soudržní a umějí naslouchat, proto si právě je druzí vybírají za přátele. Datli umí vždy dobře poradit. Jsou ale také tvrdí pracanti a vyzařují energii, která ostatní inspiruje k větší koncentraci. Sami jsou totiž velmi silní a stabilní.

     

     

     

     

  • 5.

    Losos (22.7. – 22.8.)

    2240705:gallery:true:true

     

    Lidé narození ve znamení lososa jsou velmi energičtí a jejich zapálenost pro vše by jim ostatní mohli závidět. Jsou to revolucionáři, kteří jdou vždy proti vlně. Jejich pohled na život se liší od druhých a jejich kreativita nezná mezí. Vždy jsou připraveni zdolat jakoukoli překážku. Díky svému nadšení dokážou někdy zapomenout na to, že na světě jsou i jiné názory než jejich.

     

     

     

  • 6.

    Medvěd (23.8. – 22.9.)

    2240706:gallery:true:true

     

    Medvědi jsou klidní a loajální, ovšem dokážou být drsní k těm, kteří se odváží zpochybnit jejich autoritu. Jsou samostatní, zodpovědní a vždy přesvědčení o svých kvalitách. Nesnášejí překvapení a nečekané změny, to je děsí a dokážou pak být dost nepříjemní.

     

     

     

  • 7.

    Havran (23.9. – 22.10.)

    2240702:gallery:true:true

     

    Havrani jsou záhadní a tajemní, obvykle miláčky společnosti. Můžete mít ale taky extrémně temné myšlenky. Teprve když narazíte na někoho podobného, jako jste vy, dokážete se otevřít. Jste totiž přemýšliví, a jedině s někým podobným můžete navázat vztah, který není povrchní. Rádi přemýšlíte a sbíráte nové informace.

     

     

     

     

     

  • 8.

    Had (23.10. – 21.11.)

    2240701:gallery:true:true

     

     

    Hadi jsou lidé, kteří mají velkou empatii. Jsou intuitivní, ale tajemní a skvělí pozorovatelé. Snaží se druhé moc nesoudit, ale porozumět jim. Jejich snahou je přijít věcem na kloub, nevědomost je rozčiluje. Mají šestý smysl a dokážou prohlédnout každého. V lásce nesnášejí kompromisy a když vám někdo ublíží, dokážete jako had uštknout a pustit jed.

     

     

     

  • 9.

    Sova (22.11. – 21.12.)

    2240708:gallery:true:true

     

    Lidé ve znamení sovy jsou stejně jako sovy velmi inteligentní a dokážou vidět tmu i tam, kde ji druhý nevidí. Jsou požehnaní silou a dokážou být neustále v pohotovosti. Věří ve vyšší ideály a mají vysoce nastavené morální hodnoty. Rozhodně nejsou povrchní a ve všem hledají vyšší smysl. Někdy jsou tak trochu idealisté, dokonalý nikdo neexistuje. Proto vás druzí často považují za nafoukané.

     

     

     

  • 10.

    Husa (22.12. – 19.1.)

    2240703:gallery:true:true

     

    Stejně jako sněhobílá husa jsou lidé v tomto znamení klidní a loajální. Jsou čestní ve všem, co dělají a loajalita je pro ně úplně nejvýš. Pokud mají podporu svých partnerů, dokážou tvrdě pracovat a tvrdohlavě jít za svým cílem. Mají vnitřní sílu a odhodlání, díky kterým přistupují k problémům i životu. Husy nejsou spontánní, ale naopak si vždy řádně promyslí situaci, než začnou cokoli řešit.

     

     

  • 11.

    Vydra (22.1.- 18.2.)

    2240700:gallery:true:true

     

    Vydry jsou vřelé a laskavé. Jejich přirozenou silou je schopnost léčit duši druhých lidí. Je pro ně totiž těžké vidět, jak ostatní trpí, a snaží se, aby je trápení zbavili. Vydry jsou také kreativní, nápadité a srší skvělými nápady. Jsou také pracovité a mají vyvinutý smysl pro čest. Jsou někdy nenapravitelné optimistky, což jim usnadňuje život, komplikace či překážky berou jako hru a výzvu. Je snadné jim podlehnout.

     

     

     

  • 12.

    Vlk (19.2. – 20.3.)

    2240699:gallery:true:true

     

    Vlci jsou symbolem moudrosti a strachu. V životě pro ně neexistuje žádná střední cesta. Buď vás přijmou, nebo odmítnou. Lidé narození v tomto znamení mohou být velmi loajální, moudří a zuřiví v tom, aby šli do jakéhokoli extrému. Budou taky bojovat za ty, na kterých jim záleží. Navenek jsou plaší a ostýchaví, ale uvnitř smečky (tedy rodiny) jsou velmi ochranitelští. Vždy se budou snažit druhým pomoci, ale když vás někdo naštve, umíte i vycenit zuby.

     

     

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz