Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

/
  • Je vám těžko na duši? Zkuste následující ozdravné rituály!
    Je vám těžko na duši? Zkuste následující ozdravné rituály! (iStock)
    17. června 2020 ● 06:00

    Každý má svou vlastní představu toho, co pro něj znamená pohoda. Dobrou představu o tom, co by vám mohlo přinést uzdravení, zejména v době smutku či bolesti, vám přinese i vaše znamení zvěrokruhu. Léčivé rituály pro každé znamení se totiž liší podle typu osobnosti.

    Rituály neznamenají nic ďábelského nebo něco, čeho byste se měli bát. Rituál jen ve skutečnosti znamená opakované soustředěné přemýšlení a opakované jednání podle předem daného plánu. Je vám těžko na duši? Zkuste následující ozdravné rituály!

  • 1.

    Beran (21. března - 19. dubna)

    Beran
    Beran
    Autor: iStock

    Beranům vládne hlava, proto je pro ně vhodným léčebným rituálem masáž hlavy. Pokud máte partnera, který je ochoten být součástí tohoto léčení, požádejte ho, aby vám aspoň 20 minut masíroval hlavu. Pokud nemáte partnera, pořiďte si relaxační a terapeutický přístroj na masáž hlavy, který vám pomůže se stresem a bolestí hlavy. Poskytne vám tam úlevu, po které zoufale toužíte.

     

  • 2.

    Býk (20. dubna - 20. května)

    Býk
    Býk
    Autor: iStock

    Je známo, že jste opravdový gurmán, i když dost často se snížíte na úroveň rychlého občerstvení a nezdravého občerstvení. Pokud se opravdu chcete léčit a cítit se lépe, snažte se připravovat si vlastní jídlo doma. Už jen to, že budete jídlo připravovat a vymýšlet ingredience, má meditativní účinky a vy se budete cítit klidnější. Dopřejte si krok za krokem potěšení z jídla, a udělejte si z plánování léčivý rituál.

  • 3.

    Blíženci (21. května - 20. června)

    Blíženci
    Blíženci
    Autor: iStock

    Blíženci se rádi pohybují a jsou v jednom kole. Pro vás bude léčivým rituálem, když si sednete do auta, navolíte si nějakou hezkou hudbu a vydáte se na ozdravnou cestu po silnici. A pokud pojedete sami, o to líp pro vás. Bude to ideální čas pro vás a vy budete vědět, že jeden den v týdnu (nebo v měsíci) bude den, který vám pomůže k vyléčení mysli. Jen si musíte ten čas udělat.

     

  • 4.

    Rak (21. června - 22. července)

    Rak
    Rak
    Autor: iStock

    Raci, pro vás by mělo být velmi snadné najít léčebný rituál, protože milujete svůj domov a nesmírně si užíváte toho, když ho můžete udržovat čistý a útulný. Určete si den v týdnu, kdy se chcete věnovat domácímu úklidu. Nahraďte staré květiny novými, jděte nakoupit, pořiďte do domácnosti něco nového. Pro vás to bude velmi vzrušující. Vytváření malých „kouzelných“ prostor v bytě je pro vás léčivým rituálem.

  • 5.

    Lev (23. července - 22. srpna)

    Lev
    Lev
    Autor: iStock

    Nic vás neuspokojí víc, než když se bavíte s přáteli, sdílíte s nimi jídlo a pití, nebo dokonce trávíte čas telefonováním s někým, kdo vás rozesměje. Někdy sice máte pocit, že potřebujete velké věci a velké události, abyste z nich měli radost, což je pravda, ale skutečné uzdravení pro vás leží ve smíchu a humoru. Udělejte si čas na přátele a udělejte si z toho rituál. Vězte, že se budete podílet na něčem, co vám vždy pomůže. Považujte to za léčivé cvičení, které je založené na důvěře a přátelství.

     

  • 6.

    Panna (23. srpna - 22. září)

    Panna
    Panna
    Autor: iStock

    I když to nemusí vypadat jako příjemný rituál, pro vás je nejlepším rituálem detoxikace. Panny ovládá žaludek, což často znamená žaludeční rozrušení a žaludeční potíže. Známý způsob harmonizace trávicího systému je půst. Ze šťáv, které si během dne budete připravovat, si můžete udělat svůj léčivý rituál. Vyberte si jeden den, na který se budete těšit od začátku do konce. Zbavíte tělo nečistot a očistíte i svého ducha.

  • 7.

    Váhy (23. září - 22. října)

    Váhy
    Váhy
    Autor: iStock

    Možná je čas na malou finanční terapii, protože Váhy mají jednu vášeň – rády utrácejí. Díky nákupům se opravdu cítí dobře. Chcete, aby vám bylo skvěle na duši? Naplánujte si utrácecí rituál, kdy si vyhodíte z kopýtka a nebudete si to vyčítat. Vyberte si den, kdy se nebudete stydět za svou vášeň. Jděte do toho a díky tomuto pravidelnému rituálu možná i ve finále ušetříte.

     

  • 8.

    Štír (23. října - 21. listopadu)

    Štír
    Štír
    Autor: iStock

    Máte tendenci přehánět a mít negativní scénáře. To, co potřebujete, je něco smyslného, co by vás odvrátilo od všech těch nepříjemností. Pro vás Štíry je léčebným rituálem horká koupel s květinami, hudbou, svíčkami, sklenkou vína nebo knihou. Soustřeďte se na to, co je v životě hezké a dobré. Kupte si vůně do koupele, nové ručníky, udělejte si z toho lázeňský zážitek.

  • 9.

    Střelec (22. listopadu – 21. prosince)

    Střelec
    Střelec
    Autor: iStock

    Střelci, vy jste doslova kreativní stroj, génius zvěrokruhu. Ovšem někdy tahle kreativita může vyvolávat nesmírný tlak na vaši osobu. Zejména tehdy, když se snažíte vyhovět očekávání ostatních. Všichni kolem vás čekají, že budete vůdce a komunikátor, který za ně vše vyřeší. Ale to nejde věčně. Odpočiňte si, přijměte sama sebe. A zpomalte. Zpomalení je vaším léčebným rituálem. Je v pořádku nic nedělat, jít se projít a vyčistit si hlavu.

     

  • 10.

    Kozoroh (22. prosince-19.ledna)

    kozoroh
    kozoroh
    Autor: iStock

    Nikdo s vámi nemůže držet krok, Kozorozi. Práce, práce a pořád práce. I když žádnou nemáte, vždycky si nějakou najdete. Jen zřídkakdy odpočíváte, což je přesně ten důvod, proč by měl být váš léčivý rituál hlavně o tom, jak se nestahovat dolů a nabrat znova sílu. Mluvíme o rozjímání a naprostém tichu, protože vy jste zvyklí na shon. I vy ale potřebujete dobít baterky. Pokud tedy chcete zůstat silní a zdraví, musíte si najít čas na meditaci.

  • 11.

    Vodnář (20. ledna-18. února)

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: iStock

    Jedním z nejlepších rituálů, které pro sebe mohou Vodnáři udělat, je vedení deníku. Ano, zapisujte si svoje myšlenky aspoň jednou denně. Protože jste někdo, kdo se nerad vyjadřuje ústně a má sklon potlačovat svoje myšlenky, což ve vás vyvolává stres, je fajn dávat je na papír. Řekněte tomu papíru vše, co chcete říct, rozhněvejte se, pochvalte se, říkejte ošklivé věci i ty úžasné. Váš deník nikdo neuvidí, je to všechno jen vaše. Budete překvapení, jak dobře se pak budete cítit.

     

  • 12.

    Ryby (19. února-10. března)

    Ryby
    Ryby
    Autor: iStock

    Věřte tomu, nebo ne, skvělým léčebným rituálem je pro vás naučit se něco nového. Bingo! Možná je načase dostat do svého nějaký řád, možná se začněte učit nový cizí jazyk nebo nějaké řemeslo. Možná už jste to věděli, možná jste už s něčím začali, co nebylo součástí plánu. Vyberte si něco, co vás bude inspirovat a rozšíří vám obzory – naučte se vařit, sochařit, malovat. Ryby, vy se uzdravíte pomocí kreativní aktivity!

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz