Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tahle znamení nikdy nedokončí práci včas a raději vše odkládají. Jste na seznamu?

/
  • (iStock)
    23. září 2020 ● 06:00

    Jsou lidé, kteří úkoly řeší ihned a všem problémům se postaví čelem. Druhá skulina lidí by nejraději každou činnost odkládala na další den, za týden či za měsíc. Existuje spousta důvod, proč lidé prokrastinují – například nejsou dostatečně motivovaní a mají třeba fyzické či psychické bloky. Řada lidí se bojí, že úkol nezvládne, protože na to prostě nemají.

    Jakou větu nejčastěji používají ti, kteří prokrastinují? „Určitě to udělám, ale později.“ Máte-li podobné problémy, může to samozřejmě souviset se znamením, v němž jste se narodili. Některá znamení prostě věci odkládají na zítra nebo pozítří. Následujících šest znamení zvěrokruhu patří k největším prokrastinátorům astrologického vesmíru. Patříte k nim?

  • 1.

    Vodnář

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: iStock

    Toto znamení zvěrokruhu je zastáncem svobody a naplněného života bez ohledu na to, co o nich ostatní říkají. Lidé patřící k tomuto znamení nemají rádi, když jsou spoutáni odpovědností, a často nějakou dobu trvá, než nějakou práci skutečně dokončí. Kromě svých svobodomyslných nálad však toto znamení zvěrokruhu může trpět také záchvaty nízkého sebevědomí (které samozřejmě nikdy nepřipouští), a to stojí v cestě dokončení jakéhokoli přiděleného úkolu.

     

  • 2.

    Býk

    Býk
    Býk
    Autor: iStock

    Býk je doslova šampiónem otálení! Když je typickému Býkovi přidělen jakýkoli úkol, přemýšlení nad ním může trvat několik dní a může dokonce vymýšlet důvody, proč by to vůbec neměl dělat. Samozřejmě Býk chodí poctivě do práce, ale tráví hodně času pokusy o rozhodování nad tím, co má udělat a co nemusí. Než se tedy rozhodne k akčnímu plánu, většinou čas, který mu byl přidělen ke splnění, uplyne a může dojít k problému. Je však také důležité si uvědomit, že jakmile se Býk zaváže k rozhodnutí, neexistuje, aby to ve finále nakonec nesplnil.

  • 3.

    Ryby

    Ryby
    Ryby
    Autor: iStock

    Toto vodní znamení tráví ve svém vysněném světě příliš mnoho času, místo toho, aby čelily realitě. To je taky jeden z největších důvodů, proč lidé narození v tomto znamení nedělají nic včas.  Pokud jste někdy potkali Rybu, můžete si hned všimnout, že jsou to lidé velmi kreativní a nápadití. Prostě je nebaví pracovat jen podle plánu a rádi dělají věci svým vlastním jedinečným způsobem a taky tempem. Dobrá zpráva ale je, bez ohledu na jejich otálení, práci nakonec dokončí díky své kreativní a nápadité mysli!

     

  • 4.

    Panna

    Panna
    Panna
    Autor: iStock

    Tohle je tak trochu na hlavu. Takové perfekcionistky, jako jsou Panny, by měly být prokrastinátorky? Ale je to tak, protože Panny chtějí dělat všechno perfektivně, a když vnitřně tuší, že to nepůjde, raději úkoly odloží. Lidé, kteří patří k tomuto znamení zvěrokruhu, často tráví příliš mnoho času přemýšlením o drobných detailech ve snaze být dokonalé. Tvrdě pracovat a dělat věci perfektně nemusí být špatná věc, ale někdy to už trochu přehání a snaží se být opravdu naprosto dokonalí. Takže i když směřují všechny kroky k uskutečnění svých snů, mohou uvíznout v přeludu dokonalosti, což jim může bránit úkol dokončit.

  • 5.

    Střelec

    Střelec
    Střelec
    Autor: iStock

    Buďme upřímní. Střelec myslí na všechno možné naráz, takže je jasné, že mu občas může uniknout, že by měl splnit nějaký úkol. Střelci mají obvykle mají tolik skvělých nápadů a tolik skvělých věcí, aby toho dosáhli, že často zapomenou cokoli vůbec začít. Neradi si nechávají ujít žádnou příležitost, kterou život nabízí, a okamžitě je přitahuje vše, co zní zábavně, dobrodružně a bezstarostně. Jakkoli v tomto životě touží po svobodě, dobrodružství a všem dobrém, měl by si Střelec uvědomit, že existují i povinnosti.

     

  • 6.

    Váhy

    Váhy
    Váhy
    Autor: iStock

    Plaché a klidné Váhy žijí svou vlastní filozofií a nejraději dělají věci samy pro sebe, ne pro svět kolem. Žijí ve své vlastní malé bublině, a pokud je něco, o čem se domnívají, že jde mimo ně, jednoduše to přesunou dolů na svůj seznam úkolů. Váhy úkoly tedy neodkládají kvůli lenosti, ale kvůli tomu, že se nerady obtěžují zbytečným tlakem.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz