Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jaká květina vám přinese štěstí a klid? Tuhle byste si měli pořídit podle znamení

/
  • (archiv)
    6. října 2021 ● 06:00

    Samozřejmě, že si obvykle kupujeme květiny nebo rostliny podle toho, jak se nám líbí, nebo podle toho, kolik času vyžadují. Ano, i to je důležité, ale taky je důležité, aby se shodovala energie vaše s energií rostliny. Mít pak doma rostlinu bude jedna velká radost.

    Kolikrát jste si už pořídili nějakou květinu, která vám za měsíc zvadla, umřela, jednoduše prostě nevydržela, přestože všechny ostatní rostliny jsou v pohodě. Přemýšleli jste někdy o tom, že na vině bude možná nesprávný „energetický“ výběr rostliny? Zkuste si pořídit rostliny podle vašeho znamení zvěrokruhu, a výsledky vás možná velmi překvapí.

  • 1.

    Beran: 21. března - 20. dubna

    Beran

    Zimolez

    Beran je úplně první znamení zvěrokruhu a znamená tedy začátek něčeho nového. Berani jsou známí svými mladistvými sklony, pokud jde o interakci s okolním světem – jsou vášniví, sebevědomí a veselí. Vzhledem k tomu, že zimolez kvete brzy na jaře, což je období, které je nejvíce spojeno se znovuzrozením a novými zážitky, je jasné, že zimolez bude energeticky dobře rezonovat právě s Berany! Červeno-růžová barva květu odpovídá ohnivé osobnosti Berana.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Beran • Videohub

  • 2.

    Býk: 21. dubna - 21. května

    Býk

    Mák

    Lidé narození ve znamení Býka jsou silní, soucitní a milují, když jsou obklopeni láskou a přírodní krásou. Navzdory krásným květům je mák technicky klasifikován spíše jako plevel – tedy je odolný a roste i v těch nejnehostinnějších místech. Stejně jako květ máku si i Býk stojí na svém, zejména v záležitostech, pro které zahoří vášní, a stejně jako mák vyzařuje krásu a pozitivitu.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Býk • Videohub

  • 3.

    Blíženci: 22. května - 21. června

    Blíženci

    Levandule

    Bujný vzhled levandule dokonale ladí se sociální a energickou povahou Blíženců. Levandule je známá svým rozmanitým použitím, podobně jako je všestranná osobnost Blíženců. S nechutí pro nevýrazné a obyčejné, levandule je dokonalým dárkem k narozeninám pro úžasně jedinečné Blížence, kteří navíc ocení opojnou vůni levandule a její zdravotní benefity.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Blíženec • Videohub

  • 4.

    Rak: 22. června - 22. července

    Rak

    Bílá růže

    Raci jsou vysoce imaginativní a emocionální. Ačkoli si čas od času užívají dobrodružství, vyhovuje jim, když se drží toho, co vědí a co mají jisté. Pro jemnou povahu Raků jsou dokonalé bílé růže, které jsou elegantní, jemné a obecně zbožňované. Bílé růže jsou symbolem čistoty a nevinnosti, podobně jako citlivá povaha Raka. Ale pozor, protože stejně jako růže, i Raci mají svou trnitou stránku.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Rak • Videohub

  • 5.

    Lev: 23. července - 22. srpna

    Lev

    Slunečnice

    Ještě společenštější lidmi ve zvěrokruhu, než jsou Blíženci, jsou Lvi. Jejich šťastná povaha vykouzlí každému úsměv na tváři, tak je přirozené, že jejich energizující květina je stejně slunečná jako oni. Slunečnice ráda obrací svou tvář ke Slunci, a úplně stejně to dělá Lev. Nestydí se, když vystoupí na výsluní a touží se stát středem pozornosti.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Lev • Videohub

  • 6.

    Panna: 23. srpna - 23. září

    Panna

    Pryskyřník

    Panny nemusí být pokaždé středem pozornosti, ale nenechte se oklamat jejich zdrženlivostí nebo stydlivostí. Jakmile je poznáte, brzo se projeví jejich zábavná povaha. Stejně jako jemně krásný pryskyřník jsou Panny osoby, které milují organizovanost, úhlednost a čistotu, a rády si užívají (občas) splynutí s pozadím. Pryskyřník symbolizuje úhlednost díky své propracované struktuře a designu.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Panna • Videohub

  • 7.

    Váhy: 24. září - 23. října

    Váhy

    Růže

    Stejně jako klasickou růži milují téměř všichni, i Váhy jsou obvykle zbožňovány každým, koho potkají. Růže jako symbol míru a lásky skvěle doplňují vášeň Vah pro spravedlnost a silný smysl pro dobro a zlo. Váhy často bez potíží splynou s jakoukoli společností, protože jejich klidné chování každému snadno vykouzlí úsměv na tváři, podobně jako růže. Stejně jako je rostou růže jako plevel po celém světě,  i Váhy si nemůžou pomoct, a šíří lásku všude tam, kam přijdou.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Váha • Videohub

  • 8.

    Štír: 24. října - 22. listopadu

    Štír

    Geranium (muškát)

    Muškáty mají spoustu okvětních lístků, a stejně tak Štíři mají v sobě spoustu povahových stránek. Nikdy nedají nikomu naplno vědět, co si myslí. Jakmile si řeknete, že znáte Štíra, rychle vám ukáže jinou, zcela nečekanou stránku sebe sama. Tyto symetrické pětilisté zvěrokruhové květiny rostou v těsných trsech, podobně jako Štíři si kolem sebe udržují malý okruh blízkých přátel a rodiny. Těm Štír dovolí, aby poznali jeho citlivější stránku, ostatní svět ho pořád bude považovat za záhadu. Květ pelargónie existuje v mnoha barvách, stejně jako Štíři - očekávejte od nich neočekávané.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Štír • Videohub

  • 9.

    Střelec: 23. listopadu - 21. prosince

    Střelec

    Karafiát

    Karafiát vydrží dlouho a hodně. Přesto je krásný. A takoví jsou i Střelci – krásní a silní. Střelec je známý svou láskou k životu a lásce, takže velmi často bývá karafiát součástí svatebních kytic. Jsou symbolem lásky, protože bývají nejtrvanlivějšími květinami v kytici. Střelci jsou ohnivé znamení, známé pro svou dobrodružnou povahu, a stejně jako karafiát „kvete“ v rozvětvených nebo rozeklaných hroznech. Ohnivá znamená nesnášejí zkrocení a naopak miluje otevřenou mysl a svobodomyslnost.  

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Střelec • Videohub

  • 10.

    Kozoroh: 22. prosince - 20. ledna

    Kozoroh

    Maceška

    Zdá se, že maceška je ideální rostlina pro Kozorohy, kteří jsou pracovití a houževnatí, rádi předvádějí plody své práce, podobně jako nově nápadná maceška. Macešky jsou oblíbenou rostlinou i v chladnějších měsících. Odolná rostlina může přežít dokonce v mrazivých podmínkách, na rozdíl od jiných rostlin, které obvykle vyžadují slunné nebo částečně slunečné polohy v dobře zavlažené půdě. Kozorozi, stejně jako macečka, jsou válečníci, a to i v těch nejtěžších podmínkách.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Kozoroh • ABL

     

  • 11.

    Vodnář: 21. ledna - 19. února

    Vodnář

    Orchidej

    Nenechte se zmást plachým chováním Vodnářů. I když můžou být někdy potichu, jsou neuvěřitelně energičtí a výstřední, zvláště když v blízkosti přátel, kterým důvěřují. Navíc jsou úžasně inteligentní a pilní při řešení problémů. Přirozeně silná, přesto jemně vyhlížející květina jako orchidej, je dokonalou rostlinou pro Vodnáře. Exotický tvar květiny ladí s excentrickou osobností Vodnáře. Toto znamení nemusí být v centru pozornosti, ale rozhodně mu nevadí odchýlit se od normy.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Vodnář • Videohub

  • 12.

    Ryby: 20. února - 20. března

    Ryby

    Leknín

    Protože jejich živlem je voda a symbolem jsou dvě ryby, snad nikdo k Rybě nepasuje lépe než leknín. Díky talentu pro umění si Ryby užívají jedinečné projevy náklonnosti. Toto vodní znamení je známé tím, že rádo a často sní, je také plné nápadů a citlivosti. Jejich životní postoj je podobný prostředí leknínů-mělké rybníky, jezera a okraje pomalu tekoucích potoků. Okouzlující Ryby jsou na tom podobně, jdou s proudem pomalu, ale jistě.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Ryba • Videohub

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz