Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Samhain, Dušičky, Halloween: Hranice mezi světy živých a mrtvých se úží

/
  • Svět duchů se otevírá
    Svět duchů se otevírá (Le-Regard-des-Elfes)
    25. října 2021 ● 10:00

    Na konci října začíná "temné" období, kdy jsou magické síly na vrcholu a hranice mezi světy lidí a světem duchů se otevírá.Chcete Dušičky oslavit netradičně? Zkuste trochu čarovat.

  • 1.

    Svátek ohně

    Halloween

     

    Samhain je svátek Ohně, to znamená uzavírání osobních záležitostí, k čemuž dochází ve Štíru, nestabilním, vodním znamení s předpokladem k přehodnocení a přestavění toho, co je zapotřebí. Tomuto znamení vládne Pluto a Mars (moderní a tradiční vládce znamení), to znamená nejlepší čas k dosažení svých cílů.

     

    Před domem necháváme jablka nebo talíř s jídlem pro putující duše. Zemřelé předky vítáme vyřezanou a vydlabanou dýní se svíčkou uvnitř. Dýňová svítilna slouží také na ochranu proti zlým duchům.

     

    Můžeme také malou porcelánovou nebo plastovou dýni naplnit sladkostmi, zabalenými ve zlatém papíře, abychom si zajistili úspěch a blahobyt.

    Vhodné je i prohlédnout si o svátku rodinná alba, vyslovit jména svých předků, vzpomenout si na jejich tváře, nenechat rodinné vzpomínky zapadnout.

  • 2.

    Rituál zbavení se zlého

    Novoluní přeje novým začátkům

     

    Budete potřebovat jablka a dýně, ale stůl, na kterém budete pracovat, můžete ozdobit i podzimními květinami. Na kousek papíru napíšeme věc, které se chceme zbavit (např. nemoc, hněv, škodlivé návyky, …). Připravíme si malý, mělký talířek označený symbolem kola s osmi špicemi (do středu kola namalujeme tečku a špice povedou ze středu ven z kruhu – vznikne symbol nekonečnosti, symbol kolo roku). Před oltářem postavíme kotlík nebo podobnou pomůcku položenou na žáruvzdorném povrchu, svíčky potřebujeme černé a červené.

     

    Zapálíme svíčky, zvedneme jablko a umytým nožem oloupeme. Slupky i jablko položíme na talířek s kolem.

     

    Tiše sedíme a s láskou vzpomínáme na přátele a milované, kteří nejsou mezi námi. Ochutnáváme jablko a soustřeďujeme se na symbol nekonečnosti. V kotlíku zapálíme oheň (postačí i svíčka, pokud nemáme žádnou podobnou pomůcku), držíme napsaný kousek papíru, soustředíme se na plamen a vyslovíme:

     

    Z temnoty světlo! Ze špatného dobré! Ze smrti zrození!

     

    Zapálíme papírek a představujeme si, jak se věc, které se chceme zbavit, zmenšuje, zaniká a nakonec mizí v ohni. Do plamenů uvolníme bolest nebo pocit ztráty, kterou možná cítíme. Rituál je u konce, můžeme využít magický čas a věnovat se věštění.

     

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz