Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kdo ze zvěrokruhu věří, že za peníze si koupí štěstí? Tohle jsou největší materialisti

/
  • (iStock)
    14. září 2022 ● 06:00

    Madonina skladba „Material Girl“ je chytlavá hitovka, ale pro některé lidi je tento text realitou. Ať už touží po nejnovější designové kabelce nebo po křiklavém novém sportovním fáru, někteří lidé kladou velký důraz na materiální věci – zejména ty, které mohou ukazovat světu a dávat tak na odiv své postavení.

    Která znamení ve zvěrokruhu mají materialistickou povahu a komu záleží na cenovce víc než na zážitcích strávených se svou milovanou osobou? Následujících šest znamení věří, že peníze zmůžou vše, a že si za ně můžou cokoli pořídit.

  • 1.

    Ryby

    ...

    Že by citlivé Ryby byly materialistky? Ale když tihle emocionální lidé klesnou příliš hluboko a jejich psychika se potýká s problémy, pomáhá jim „maloobchodní terapie“, aby přišli na jiné myšlenky a zlepšila se jim nálada.

     

    Ryby v takových chvílích rády utrácejí své peníze a považují je za určitou formu terapie. Rády si dopřejí třeba wellness, kde o sebe nechají pečovat,“ říká astroložka Rachel Clare. Určitá část Ryb ale utrácí proto, že mají štědré srdce. „Rády rozmazlují druhé hezkými věcmi,“ říká kartářka a koučka Amanda Lee.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Ryba • Videohub

  • 2.

    Kozoroh

    ...

    Kozorohové jsou často posedlí tím, že jsou úspěšní a šplhají neustále nahoru po firemním žebříčku. „Pracovitým Kozorohům vládne Saturn, který jim umožňuje chápat hodnotu jejich úsilí,“ říká astroložka Rachel Clare.

     

    Vysvětluje, že je o něco méně pohání půvab designových tašek a rychlých aut, ale rádi se odměňují pěknými věcmi, které jim umožňují vést pohodlný život. Může to být nadstandardně zařízená kuchyně, pravidelné návštěvy drahých restaurací či nákupy zboží, které má trvalou hodnotu.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Kozoroh • ABL

  • 3.

    Blíženci

    ...

    Jako rozmarné vzdušné, přitom proměnlivé znamení, mají Blíženci dar spontánnosti, kterému se ostatní nemohou rovnat. Milují impulzivní nákupy, kdy prostě vyrazí a koupí první věc, kterou vidí a která je zaujme.  A ještě raději se chlubí novými věcmi své velké skupině přátel na sociálních sítích.

     

    To se jim bohužel může vymstít. „Snadno skončí s prázdnou peněženkou kvůli něčemu, co začalo jako nevinné potěšení,“ poznamenává astroložka Emily Newman. Popisuje jejich chování jako dětinské, protože jim záleží víc na tom, aby zapůsobili na ostatní a zapomínají na rozpočet.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Blíženec • Videohub

  • 4.

    Beran

    ...

    Toto ohnivé znamení je rádo ve vedení a miluje pozornost. „Beran považuje materiální statky jako způsob, jak se odlišit od ostatních,“ říká astroložka Rachel Clare. Proto nakupují u nejdražších návrhářů a dávají tak najevo svou moc. Ovšem nebudou už ztrácet čas chlubením. To Berani nepotřebují.

     

    Rachel Clare poznamenává, že jako nejsobečtější znamení zvěrokruhu Beran klade sám sebe na první místo. Pokud by si měl koupit nové hodinky, aby předběhl svého kolegu, s nímž neustále soutěží, půjde do toho a koupí si je, i kdyby se nemohl zúčastnit o víkendu vaší narozeninové večeře.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Beran • Videohub

  • 5.

    Lev

    ...

    Lvi jsou rádi středem pozornosti, což znamená, že si potrpí na designové věci, jen aby udělali dojem na své přátele. Toto hrdé ohnivé znamení utrácí přemrštěné peníze, aby se ujistili, že mají to nejlepší z nejlepšího, a nestydí se pak všem říkat, kolik to stálo.

     

    „Jakýkoli kus oblečení, produkt nebo majetek, který může světu hlasitě prokázat jejich moc, je pro Lva obrovským hitem a nelitují svého extrémního materialismu,“ říká astroložka Clare. Tohle příliš sebevědomé chování a potřeba zapůsobit však může hrdé Lvy snadno dovést k nadměrnému utrácení.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Lev • Videohub

  • 6.

    Býk

    ...

    Býci jsou známí tím, že milují krásné a luxusní věci. „Jako uzemněné a tvrdohlavé zemské znamení Býk prosperuje, když je obklopen pohodlím," říká astroložka Rachel Clare. Býci milují okázalý styl života a vlastně za to ani nemohou. „Býk vládne druhému domu zvěrokruhu, který je celý o materiálních věcech,“ dodává astroložka Leah Goldberg.

     

    Proto často poměřují svou sebehodnotu podle toho, kolik peněz vydělají a co jsou schopni si za tyto peníze koupit. Ale materialismus Býka má i milejší stránku. Býkovi vládne Venuše, planeta lásky, potěšení a smyslů. „Takže ať už to bude pěkná večeře nebo kašmírový svetr, tohle vám klidně pořídí.“  Naštěstí má tvrdohlavé znamení silnou pracovní morálku, takže se nejprve ujistí, jestli si nákupy můžou dovolit. Půjčky totiž nesnášejí.

     

Autor: Ivana Ašenbrenerová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz