Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Ravenův horoskop na březen: Býci, pozor na peníze

/
  • Raven Argoni, astrolog a čaroděj.
    Raven Argoni, astrolog a čaroděj. (archiv)
    28. února 2023 ● 06:00

    Jako první jarní měsíc přináší březen naději, ale také únavu, která na nás může dolehnout. Jak na tom budou jednotlivá znamení? Astrolog Raven Argoni vás bude provázet i nestálým březnem.

  • 1.

    Beran

    ...
    Od prvního až do šestnáctého března mají Berani ve svém znamení Venuši a Jupiter, což se dá chápat jako veselé spojení principu partnerství, sexu a štěstí. Kdo by to nechtěl? Sedmého března je úplněk v Panně a v praktickém životě to znamená, že se můžete snadno seznámit s druhým, opačným nebo prostě jakýmkoliv sexuálním chutím "odpovídajícím" pohlavím. Stávající partnerské svazky se upevní a všichni kolem Beranů, tedy nejenom Berani samotní budou bezstarostně šťastní. To platí pro první polovinu března.

     

    V druhé polovině se může stát, že dominující sex a partnerství se lehce odkloní od původního směru a záměru, kdy ruku v ruce neochvějně kráčely k naplnění pocitu seberealizace a u některých partnerských dvojic může dojít i k rozchodu. Rozchod, volnost, bratrství a na pořadu dne se objeví práce, hmotné zabezpečení, komunikace a u podnikatelů též podnikatelská snaha udržet se nad vodou.

     

    Znamení Berana se v druhé polovině března doslova prohne pod působením Slunce, Merkuru, Měsíce a Jupitera, trochu to bude připomínat nacpanou tramvaj, kde moc místa k rozletu, ani k tanci není, jednou jsem o tom napsal rozvernou básničku (my, astrologové jsme už prostě takoví) - Do tramvaje bez váhání nastoupila starší paní, nabídla mi místo k stání. Což v praxi znamená, že najednou nevíte, kam dřív skočit, abyste nepřišli o zajímavé pracovní místo. Prostě takový menší životní zmatek. Hlavně nezapomínejte klíče v zámku, než zvenčí zabouchnete dveře.

  • 2.

    Býk

    ...

    Když se v životě ocitnete v situaci, kdy na vaše rozhodování začne mít vliv Uran, dá se ve stručnosti říct, že začnete všechno brát až příliš vážně. Pánové začnou poslouchat své manželky a manželky začnou věřit svým milencům a v životě se objeví nabídky, které vypadají lákavě, ale ve skutečnosti po vás chtějí jen mailovou adresu a telefonní číslo, aby vám mohly se sveřepou urputností nabízet masáž mozku, což se nakonec může stát katastrofou pro celou vaši dosud prosperující rodinu.

     

    Mějte se tedy na pozoru před lákavými půjčkami, investicemi a nabídkami, jakéhokoliv zhodnocení celoživotních úspor. Když vám někdo nabídne, že nechá vaše peníze pracovat za vás, vždy si vzpomeňte na základní poučku, že i když je práce definována jako poslední zoufalý pokus člověka, jak získat peníze, stále zůstává pokusem spíše jediným, než pouze posledním.

     

    Pokud se chcete pokusit pracovat samostatně nebo dokonce podnikat, tak jednoznačně je pro začátek vašeho podnikání z hlediska astrologických konstelací lepší druhá polovina března, než ta první. V druhé polovině března se též snadněji seznámíte, pokud hledáte partnerku nebo partnera pro život. Seznámení bude náhodné, spíše přes společné známé nebo někde v putyce, než přes vědecky laděné internetové seznamky, kde se mohou mezi sebou seznamovat spíše nositelé různých umělých inteligencí. Zdraví bude celkem v pořádku.

  • 3.

    Blíženci

    ...
    Využijte sílu Marsu, která vám bude k dispozici prakticky po celý březen, kdy ani nebudete mít čas (a možná ani příležitost), skrývat se někde za kamny nebo za sociálními humny. Chcete pracovat? Budete mít možnost a příležitost pracovat, chcete mít užitečný a oboustranně prospěšný vztah? Budete mít vztah, chcete být zdraví, soběstační a práceschopní? Budete zdraví, soběstační a práceschopní, prostě březen se může pro vás stát dominantním nebo dominujícím médiem tohoto roku 2023. A co k tomu potřebujete? Kromě vaší nebo své osobní přítomnosti prakticky nic.

     

    Pokud nic nenamítáte proti drobným osobním rituálům, vyzkoušejte si nenápadnou mantru, která už pomalu zmizela z tohoto světa, i když nějakou dobu ještě přežívala v podobě dětské říkanky. Několikrát za den si v duchu zopakujte, "všechno tvé zlo odmítám, vezmi si ho zpátky". Máte vynikající astrologické konstelace ke splnění principu vyřčené mantry, a když ji bude opakovat více lidí s podobnými konstelacemi najednou a nemusí to být ani na minutu ve stejný čas, stačí náhodné rozdělení v časoprostoru po dobu několika dní v měsíci, budete pro tuto civilizaci fungovat jako "Strážci prahu" a zabráníte nekalým praktikám různých podnikavců, jejichž úmysly nemusí být úplně čisté.

     

    Vždycky, když se mluví o tom, jak zabránit nekalým živlům v jejich sociopatickém řádění, tak veškeré úvahy končí pokrčením ramen, no, co se dá dělat? Oni mají peníze a zbraně, když na tebe někdo vytáhne devítku a ty tam stojíš s mobilem v ruce, tak se dá poměrně lehko uhodnout, kdo bude vítěz. Ale pozor, stále ještě existuje magie, rituály, zaříkávadla, prokletí, což většinou patří mezi psychologické prostředky, ale už jsme blízko rčení, že účel světí prostředky, protože přeskočit může koneckonců každému.

  • 4.

    Rak

    ...
    Pokud budete chtít řešit cokoliv, co se týká partnerství a sexu, bude pro vás nejlepší, když si počkáte až na poslední týden v březnu, protože ať už potom uděláte cokoliv, bude to pod patronací Marsu, který každé akci dodá důraz a švih. Z toho se dá usoudit, že všechno kolem zdraví bude v pořádku, nemáte před sebou ani náhlá onemocnění, ani žádné úrazy či nehody nebo dokonce dopravní nehody a když někoho pozvete na kafe nebo rovnou na rande, popřípadě úplně rovnou na kus sexu, tak by to mělo vyjít, přání se splní a budete oba spokojení, v případě realizace trojky, budou spokojeni všichni tři. Což se stává málokdy, ale s Marsem za zády to půjde.

     

    Rak je znamení, k němuž se hodí přátelské jednání, v partnerství věrnost a spolehlivost, smysl pro rodinné soužití, starost o děti, o manžela, o manželku, nicméně pozor, právě v tomto období, respektive během března máme všechny planety pouze v jedné polovině horoskopu, což je, ruku na srdce, docela řízná nerovnováha, možná až disharmonie a v případě klasického Raka to znamená, že když si budete chtít cokoliv prosadit, musíte jednat rázně a rozhodně, žádné omlouvání se dopředu, že něco chcete nebo něco potřebujete, stále si opakujte, že když si Rak jde podat žádost o cokoliv, tak země duní.

  • 5.

    Lev

    ...
    V březnu se Lev jeví jako naprosto klidné a nekonfliktní znamení. Což je samozřejmě pouze jeden úhel pohledu a to z vnějšku. V podstatě to vypadá tak, že když budete mít konkurenci ve znamení Lva, tak vám jako pomyslný protivník žádné velké starosti dělat nebude, když budete mít partnera ve znamení Lva, snadno jej ovládnete, partnerku ve znamení Lva si lehce vycvičíte a její trénink vám bude dělat radost.

     

    Poněkud složitější ale bude odpověď na otázku, jak mají Lvi vnímat sami sebe. Během března 2023 je ve Lvu a bude ve Lvu naše již populární Černá Luna, což je poněkud smutnější znamení, díky němuž mohou mít Lvi pocit, že se jich v průběhu března zmocňuje únavový syndrom, čili se mohou snadno unavit a nebylo by ani příliš divu, kdyby potřebovali více odpočinku než ostatní znamení, která mohou být o poznání šťastnější už jenom proto, že je přítomnost Černé Luny nijak nevysiluje. Černá Luna je jak psychopat na návštěvě, který se nenechá vyhodit a otravuje celou společnost opakováním stokrát slyšených vtipů nebo řečmi o politice. Všechny ostatní konstelace jsou docela dobré, takže vcelku se dá říct, že Lvy neohrožuje nic zlého, i když se budou cítit, jako kdyby jim někdo ublížil jen proto, že nevyhráli v loterii.

     

    Chtělo by to prostě více se věnovat práci, popřípadě se zamyslet nad tím, jestli by šel udělat ještě nějaký rekvalifikační kurz nebo zda-li je možnost naučit se něco nového, co by se dalo uplatnit v pracovním procesu, jíst do polosyta a pít do polopita, každý den si dopřát trochu zdravého pohybu, cvičení a jednoduchých meditací, přemýšlet co dobrého byste mohli udělat pro svého partnera či partnerku a komu byste mohli s něčím pomoct, to všechno jsou užitečné myšlenky, které nedávají prostor všeobecné psychopatii, která má zatím ještě dost velkou tendenci prorůstat naší společností.

  • 6.

    Panna

    ...
    I tentokrát se Panna jeví jako velmi zajímavé znamení. Vždycky říkám, i když občas nastane období, kdy se zdánlivě nic neděje a všude je klid a ticho, i když třeba jakoby po bouři a nic zvláštního nepozoruje ani bedlivý pozorovatel, který se právě rozhodl monitorovat své okolí, tak u Panen se vždy děje něco zajímavého. Nebo nenápadně zajímavého.

     

    U Panen je vždy možnost něco životně významného či podstatného změnit, vždy může něco vyjít nebo nevyjít a tentokrát budou Panny jak můry kolem světla kroužit kolem problematiky práce a pracovního zařazení. K čemuž jim dopomáhej Merkur a úplněk v Panně, zatímco Slunce s Merkurem je v Rybách. Jsou mezi Neptunem a Saturnem, které jsou rovněž v Rybách. Z toho všeho vyplývá, že Panny mají a budou mít možnost změnit práci, popřípadě odejít ze zaměstnání, které je nebavilo nebo je unavovalo a stejně tak budou mít příležitost začít dělat něco jiného, nového, zábavnějšího a hlavně lépe placeného.

     

    Zdraví mohlo trochu zazlobit, ale to se týká ještě konce února, což už máme za sebou. Už na začátku března se Panny postaví na nohy a mohou se zapsat do dějin nejenom tím, že se pustí do nové práce, ale i tím, že se projeví jako sociálně empatičtí a budou chtít pomáhat lidem, kteří na tom nejsou zrovna nejlépe, jak říkají naši vládní činitelé, nenechají nikoho padnout, vsadil bych se, že Petr Fiala bude mít Merkur a Slunce v Panně. Březen bude pro Panny celkem úspěšný měsíc, nemusí se ničeho bát, chtělo by jen trochu více se občas, ve chvílích volna soustředit na partnerství a na rodinu. A všechno bude jak v americkém filmu.

  • 7.

    Váhy

    ...
    Je to znamení hezké, vyvážené, symetrické, často je však v nerovnováze, zvláště když nastanou potíže v oblasti partnerské, o tom jsme zde mluvili již téměř padesátkrát. Primární potíže jsou u Vah vždy v rovině rodinné a potom se mohou snadno přenést i do roviny finanční, výdělečně činné a pracovní.

     

    Měsíční sestupný uzel a Mars dávají tušit, že budou mezi Váhami i takové případy, které budou muset řešit otázky téměř existenciální, najednou zjistí, že nemají peníze na jídlo, na živobytí, na nájem a na elektřinu, na energie a na další věci, bůhví, co všechno Váhy ke svému šťastnému životu potřebují, to teď nemyslím ironicky, ale spíše ikonicky. Takže, když si opět rozdělíme entitu Vah na Váhy, které mají spokojené dlouhodobé a šťastné partnerství (jak jsem řekl již v minulém století, partnerství je základ státu a rodina to už jenom potvrzuje), tak všechny Váhy, které dosahují endokrinní hormonální rovnováhy pomocí partnera, budou v březnu šťastné a dá se říct, i spokojené, ostatní Váhy, které se budou nacházet v psychosomatické nerovnováze, budou muset něco usilovně řešit a dokud to nevyřeší, tak si budou připadat jako když zůstanou zaseklé v nějaké únikové hře a už se nikdy nedostanou zpátky ven, na sluníčko. Tak se, Váhy, snažte.

     

    Zdraví bude celkem v pohodě, ale když říkám "celkem", tak tím nevylučuji možnost, že občas nějaký orgán nebude stávkovat a u Vah to vypadá na játra a s nepříliš udržovanými játry vždy souvisí i útok na nějaký rekord v nadváze, s čímž mohou být spojené i bolesti zad, zvláště potom lumbosakrální části páteře.

  • 8.

    Štír

    ...
    A opět zde máme varování, pozor na jakékoliv půjčky, leasingy, výhodné koupě, slevové akce, popřípadě i zhodnocení peněz pomocí kryptoměn nebo hry na burze pod vedením zkušených odborníků, Štíři budou v březnu pod přímým vlivem Měsíčního sestupného uzlu, což se v tomto případě dá symbolicky vyjádřit jako, pozor na dluhy! Takže se držte při zemi ohledně jakýchkoliv investic, nemusely by klapnout podle vašich představ a místo zisku by byly jen další a další ztráty.

    Ani v partnerství se nevyplatí žádná změna, astrologické konstelace i tarotové karty ukazují, že vaše druhá polovička je vám souzena, pokud ještě váháte, tak se vše ukáže právě během března 2023. Zdraví se bude s přicházejícím jarem zlepšovat.

     

    Takže z toho plyne celkem jasně, v březnu nemyslete na hlouposti, myslete hlavně na své děti, hýčkejte je, povídejte si s nimi, jeďte s nimi na dovolenou nebo pokud mají nějaké prázdniny, tak využijte prázdnin. Pokud máte odrostlé děti, navštivte je a povídejte si s nimi.

     

    Když to všechno shrneme, tak se vám spíše vyplatí, když budete v březnu odpočívat, popřípadě se budete oddávat svižnému nicnedělání, než abyste se o cokoliv horečně snažili a už vůbec ne v rovině finanční, ekonomické a pracovní.

  • 9.

    Střelec

    ...
    Zrozenci totoho znamení budou mít pohodový měsíc a budou sklízet úspěchy u opačného pohlaví. Každá jejich "balicí hláška" či taktika se trefí do černého. Obrazně řečeno, samozřejmě. Zejména muž Střelec může využít dobrých konstelací a stát se pohádkářem či bájným baronem Prášilem a může se Amorovým šípem trefovat děvčatům přímo do srdce. V práci se výmluvnost též může vyplatit, jen pozor, ať to s těmi pohádkami nepřeženete, v budoucnosti by se to mohlo otočit proti vám. Zdraví bude stabilní.

    Může se vám stát, že dostanete pracovní nabídku, která se bude jevit jako velmi šťastné řešení vaší životní situace, ale pozor na to - konstelace naznačují, že se v tomto směru můžete sice krásně trefit, ale rána půjde vedle, abyste nebyli v roli myslivce, který si při honu na zajíce zastřelí vlastního psa.

    V pracovní oblasti to vypadá spíše tak, že skutečně zajímavé nabídky vám budou chodit až tak od konce dubna a od května. V krajním případě by se vám nyní mohlo přihodit i to, že nastoupíte do firmy, která sice vypadá hezky a udržovaně a majitel ji do dvou měsíců nebo maximálně do tří zruší a firma půjde do konkurzu a vy do parku, kde budete celé krmit holuby. Jen tak mimochodem, krmení holubů není trestné a není to ani přestupek, ale je přestupek dělat venku nepořádek.

  • 10.

    Kozoroh

    ...
    Kozorohy bude během března vystihovat karta a planeta Měsíce. Ačkoli se blíží jaro, Kozorozi budou lehce zádumčiví a depresivní. Nečeká je nic špatného, ale mohou bilancovat svůj život, jestli si zvolili správného životního partnera a jestli jsou skutečně šťastní a jestli jim nehrozí nějaké partnerské problémy. Kozorohům dlouhodobá submisivita ve vztahu nevyhovuje, takže, když opadnou počáteční růžové brýle, nemusí být plně spokojeni. Ale nebojte se, jaro vám naleje sílu do žil a vy se dokážou ve vztahu více asertivně prosadit.

    Větší pozor byste si měli nyní dávat na krční páteř, zvláště když trávíte pracovní dobu vsedě za počítačem. Chtělo by to každých dvacet minut vyskočit, udělat salto vzad, piruetu na palci u nohy, proběhnout se po rukou a na deset minut strnout ve vzorném planku, no, možná by toho bylo takhle až příliš najednou, rozhodně se ale trochu protáhněte. Krční páteř vám bude vděčná, a když se potom budete občas za někým ohlížet, tak se nestane, že najednou ztuhnete v nějaké bizarní poloze, v níž by vás potom ani nenacpou do sanitky.

    Chcete-li si koupit v březnu auto, nechte to raději na duben, budete k tomu mít lepší podmínky.

  • 11.

    Vodnář

    ...
    Vodnáře čeká v březnu seznámení se ženou, popřípadě s mužem snů, jak se hezky říká, prostě s partnerem či partnerkou, s nímž a s níž Vodnáře či Vodnářku čeká společné bydlení, podnikání, popřípadě práce a s nejvyšší pravděpodobností budou mít spolu i dítě. Pokud už partnera máte, čeká vás buď posílení současného stavu, nebo začnete přemýšlet, jestli by pro vás nebyl váš nový objev lepší.

    Nakonec bude volba pouze a jedině na vás. Zadané Vodnáře muže by mohl čekat rozchod se stávající partnerkou a založení nové rodiny.

    Což ale pro Vodnáře za poslední dva až tři roky přece jenom nemusí být tak úplně nová zkušenost. Finančně se vám bude dařit zejména na začátku března, stačí jen využít skvělé konstelace. Pokud vám na konci února hrozil vyhazov z práce, tak ještě přes březen to bude v klidu, výpověď by znovu hrozila až na konci března. Doba je neklidná a málokdo má na růžích ustláno. O to lepší to ale budete mít v budoucnosti. V podstatě bude pro vás všechno lepší už v druhé polovině tohoto roku. V březnu raději nikam nejezděte, odložte jakékoliv větší aktivity na duben a květen.

  • 12.

    Ryby

    ...
    V Rybách se ocitnou uprostřed března Slunce, Merkur a Neptun, což dává zrozencům Ryb do života příslib úspěchů v práci, budou mít i nové a neotřelé nápady a v pracovní oblasti se jim osudově umožní vyzkoušet si nějaké nové směry. Člověk by těm Rybám skoro záviděl.

     

    Pokud se vám v pracovní oblasti zatím moc nedařilo a vyšli jste s penězi jen tak tak, přichází velké zlepšení. Dočkáte se toho, čemu se říká finanční stabilita, v práci se můžete dočkat i povýšení a celkově si polepšíte. Neptun je pomalý, ale jistý, jako Boží mlýny.

     

    Hlavně ale přináší inspiraci, které nikdy není dost. Stejně tak vás negativně neovlivní ani Saturn, který do vašeho znamení vklouzne kolem 10. dubna a i když s sebou většinou přináší potíže a zdržení, tak tentokrát nebude znamenat nic negativního. Ale pokud by vás napadlo se během března stěhovat, tak by to moc dobrého nepřineslo, hvězdy vybízí ke stabilitě. Jestli chcete naplnit princip změny bydlení, věnujte se rekonstrukci a zvelebení svého dosavadního příbytku. Ve vztazích bude stabilita, ale nezkoušejte lidi kolem sebe ovládat a přijměte přes březen spíše submisisvnější roli vůči vaším nejbližším.

    V podstatě bude všechno v nejlepším pořádku, březen bude velmi příjemný a přínosný měsíc.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz