Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ravenův horoskop na rok 2023: Klidná plavba nebo drama?

/
  • Raven Argoni, astrolog a čaroděj.
    Raven Argoni, astrolog a čaroděj. (archiv)
    2. ledna 2023 ● 06:00

    Rok 2022 nebyl jednoduchý, mnohým se změnil život a priority a ty změny nebyly vždycky k lepšímu. Bude nový rok úspěšnější? Do budoucnosti nahlédne astrolog a mág Raven Argoni.

  • 1.

    Beran

    ...
    Šťastná planeta Jupiter zdobí vchod do arény nového roku 2023, kterým se nedočkavě hrnou zástupy zrozenců ve znamení Berana, neboli Skopce, v bojové náladě odhodlané zapojit se do nadnárodní soutěže o úspěch, zdraví, finance, krásu a štěstí. Jednodušeji se to snad říct ani nedá. Větší změny, které zasáhnou do Beraních životů, můžeme čekat od druhé poloviny února do druhé poloviny března 2023 a budou to změny, související s oblastí partnerství a pracovní komunikace. Konstelace jsou celkem kladné, téměř až výborné, bude se proto jednat o změny příznivé a přínosné. Poslední týden v březnu bude pro Berany týdnem pracovních a partnerských úspěchů.

    V druhé polovině dubna a během května 2023 se Kolo štěstí nebude pro Berany otáčet již s takovým rozletem a švihem, jako tomu bylo v minulých měsících a občas může i trochu zaskřípat. Princip štěstí se během června a července začne nenápadně měnit v princip vrtkavosti. Nicméně i tak bude v srpnu a během září 2023 pro Berany docela dobré období, když si budou chtít uvážlivě vzít na něco půjčku, leasing nebo hypotéku. V říjnu, listopadu a v prosinci budou Berani řešit nové pracovní nabídky. Celkově by ale v Beraním chovu měla vládnout spokojenost a duch společenské spolupráce.

  • 2.

    Býk

    ...
    Začátkem roku 2023 budou ve znamení Býka působit Měsíc, retrográdní Uran a retrográdní Měsíční vzestupný uzel. Jsou zde výborné konstelace na všechno, co si jako rození Býci budete v lednu a v únoru plánovat a přát. I když to budou třeba plány na celý rok (jako jsou třeba studijní plány - ne stupidní, ale studijní), je zde silný předpoklad, že se všechno, čeho budete chtít dosáhnout, splní. Včas a k všeobecné spokojenosti. V květnu 2023 se dostanete do trochu komplikované situace, je možné, že se pracovně ocitnete v konkurenční palbě bývalých spolupracovníků a budete si muset ujasnit nová "pravidla hry".

    Do poloviny června můžete využívat příznivého vlivu Merkuru a Jupitera ke změně práce, popřípadě k příznivé úpravě mzdy, mějte stále na paměti, že zadarmo vám nikdo nic nedá a spoléhat se na jakoukoliv sociální pomoc bude v roce 2023 doslova sebevražedná záležitost.

    Druhá polovina roku 2023 se bude odehrávat ve znamení dobře naladěného dua Uran - Jupiter pod taktovkou Měsíce a jeho fází. Ať už budete řešit cokoliv, vždy bude na dohled zajímavá konstelace na odpovídající rituál, který nejenom pomůže, ale i srdce potěší.

  • 3.

    Blíženci

    ...
    Až do jarní rovnodennosti se budete těšit příznivému vlivu Marsu, to znamená, že budete cítit příliv síly, budete mít štěstí v partnerství, budete žádaní a chtění, v práci vám budou nadřízení stále nabízet služební postup nebo vyšší platové zařazení, ale pozor, to vše se nenápadně začne měnit, řekněme k normálu po 20. březnu, kdy se Mars přiblíží ke konci Blíženců a 25. března se přesune do sousedního Raka. Od poloviny dubna 2023 až do prvního týdne v květnu bude v Blížencích kralovat Venuše, která možná bude v některých aspektech svého působení ještě lepší a efektivnější, než Mars. Pokud chcete nebo cítíte nutnost řešit jakékoliv partnerské problémy, směle se do čehokoliv v tomto směru pusťte a zapojte během dubna a na přelomu duben/květen - budete překvapeni, jakých oslnivých výsledků a jak rychle dosáhnete.

    Na konci května a v průběhu června potom budete mít parádní předpoklady udivovat své okolí díky brilantní komunikaci, klidně byste se mohli ucházet o místo mluvčí nebo mluvčího nějaké organizace - a budete úspěšní.

    V červenci nebo v srpnu si můžete vzít dovolenou, moc se toho kolem vás a ve vašem životě nestane a od září, prakticky až do konce roku budete mít dobré konstelace buď ke studiu nebo ke zvyšování kvalifikace nebo k rekvalifikaci, kdybyste si chtěli najít jiné pracovní místo.

  • 4.

    Rak

    ...
    Hned v první polovině ledna 2023 přijdete o jistou popularitu, kterou jste si u čtenářů horoskopů získali v průběhu roku 2022 díky přítomnosti tajemné Černé Luny. Leden se tedy bude pro Raky odehrávat ve znamení určitého odlehčení a úlevy, je možné, že vás v poslední době pronásledovaly i různé drobné fyziologické potíže, tu zabolelo koleno, ondy opět nepříjemně louplo v zádech nebo se ozval mrtvý zub, takže tohle všechno by nyní nadlouho mělo přestat a budete se těšit poměrnému zdraví a psychosomatické čilosti.

    Od konce dubna 2023 pocítíte nebývalý příliv síly, která se může týkat i zvýšené chuti k osvěžení manželského, popřípadě i všeobecně intimního života. Pokud toho využijete, nebudete litovat. V květnu a v první polovině června se můžete odhodlat k jakýmkoliv konstruktivním změnám v partnerství a může se to týkat také uzavírání nových vztahů nebo i rozchodů a ukončení starých vztahů, v nichž jste již delší dobu nebyli spokojeni.

    Červenec vám přinese výborné konstelace pro jakékoliv doladění pracovního vztahu a zaměstnání, srpen je vhodný k dovolené a k odpočinku a září i říjen přinesou zajímavé možnosti naučit se nebo začít se učit něco nového, což se později ukáže v životě jako docela užitečné. Závěr roku 2023 bude klidný a spokojený.

  • 5.

    Lev

    ...
    Začátek roku 2023 může být pro Lvy spojený s určitými a někdy i neurčitými potížemi, protože už během první poloviny ledna se do znamení Lva dostává Černá Luna, což není planeta, ale astrologický symbol smůly, která se může projevit prakticky jakkoliv, snad jen kromě případů, že by přinášela radost a štěstí. Zrozenec ve Lvu se tak musí připravit na to, že nějakou dobu půjde všechno o něco pomaleji a zvyšuje se pravděpodobnost, že do života vstoupí spíše něco negativního, co se bude projevovat třeba jako "zloděj času a energie". Je dobré se na to připravit, protože když člověk dává větší pozor, aby do něčeho, jak se lidově říká, nešlápl, tak se tomu zpravidla vyhne. Pokud pozor nedává, tak mu občas nezbývá, než lamentovat nad rozlitým mlíkem, což jak všichni víme, nic neřeší, ani  to radosti nad celkovou situací nepřidá.

    Poslední týden v květnu se do Lva dostává Mars, což je mužská planeta síly a zdraví, ale ve spojení s Černou Lunou to může znamenat též ohrožené nebo podlomené zdraví nebo krizi v partnerství. V červnu dojde ve znamení Lva ke vzácnému setkání Černé Luny, Marsu, Venuše a Měsíce, to bude 23. června 2023 (to je datum, které se docela dobře pamatuje) a kolem tohoto dne bych doporučoval, snažte se nepodporovat žádné partnerské krize, protože skutečně mohou vzniknout doslova zničehonic a je zbytečné se s někým hádat, když vlastně k tomu ani není důvod.

    Krizový stav ohledně partnerství skončí až v polovině července, ale negativní vliv Černé Luny se koncem července zaměří na pracovní oblast a všechno, co souvisí s komunikací. Na začátku října opustí Černá Luna znamení Lva a přesune se do sousední Panny. Ulehčení se projeví nejvíce v intimních a sexuálních vztazích. Listopad a prosinec už budou opět v pohodě. Možná dostanete v práci přidáno.

  • 6.

    Panna

    ...
    Na začátku roku 2023 jsou konstelace, týkající se Panny celkem v pohodě, z čehož plyne, že životní sitauce všech Panen, ať už žen, anebo mužů, bude budit dojem, že každý je svého osudu strůjcem a každý je strůjcem svého štěstí a jak si kdo ustele, tak si také lehne, čili, každý, kdo je narozený v Panně, si může o svém osudu rozhodovat sám. Platí to ale jenom do jisté míry, to znamená, že pokud jakákoliv Panna podepsala ještě před rokem 2023 jakoukoliv nevýhodnou smlouvu nebo naopak nastoupila do práce, která se zdála být výhodná, ale pak se ukázalo, že není a nyní mohou konstelace budit dojem, že se s tím už nedá nic dělat - strůjce svého štěstí se špatně rozhodl, čili bude muset trpět a proklínat den, kdy se narodil, zkuste konec února a začátek března prožít tak, že budete do svého osudu zasahovat co nejméně - měl by se projevit určitý princip osudového štěstí, což se dá vyjádřit slovy - vsadil na špatného koně a opět vyhrál. Jde jen o to, aspoň na chvíli uvěřit, že osud to s vámi nemyslí špatně a štěstí si může sednou jak na "připraveného", tak i na "vola". Jinými slovy, můžete očekávat nějakou změnu, týkající se bydlení nebo práce, popřípadě financí, a když nebudete do dění příliš zasahovat, budete s výsledkem spokojeni.

    V srpnu se objeví další zajímavá pracovní nabídka a je i možné, že se s někým zajímavým seznámíte, ale pozor, od začátku října do konce roku budete mít ve svém znamení Černou Lunu a jako první její negativní působení dopadne na oblast partnerství. Černá Luna a Venuše se moc rády nemají a v realitě to vypadá jako docela slušná partnerská hádka. Tak pozor na to.

  • 7.

    Váhy

    ...
    V klidu a míru si budou Váhy žít svým vlastním životem, bez bázně a hany, co si usmyslí, to budou mít nebo se o to alespoň budou snažit a pokud budou ctít základní osudový zákon samostatnosti, který bude hlavním zákonem a který v podstatě říká, že jediná správná životní cesta je podle pravidla žít a nechat žít, budou v klidu a míru zhruba tak do konce srpna 2023, kdy do znamení Vah vstoupí Mars.

    Nebudeme si nic namlouvat, Mars je poněkud nepokojná planeta, z osudového hlediska je to něco jako nečekaná dávka adrenalinu, proto se může snadno stát, že dojde k nečekanému seznámení s někým, kdo se bude zdát ztělesněním většiny artefaktů, připisovaných povětšinou takzvaným ideálním partnerům, může to být muž, ale může to být i žena, tady jde většinou o energii, která se dokáže v osudu správným způsobem prosadit.

    Mars a následně i Slunce a Merkur budou ve Vahách působit neplechu do poloviny října 2023, potom se vše rychle uklidní. Od začátku listopadu do konce roku budou Váhy ještě řešit partnerské problémy, pokud nějaké budou, ale jinak se v horoskopu neukazuje nic zvláštního.

  • 8.

    Štír

    ...
    První tři měsíce v roce 2023 bych Štírům vůbec nedoporučoval brát si jakékoliv půjčky, ať už bankovní nebo nebankovní, pokud by to nebylo skutečně nutné či nezbytné. Nejsou na to u znamení Štíra dobré konstelace. Spíše to vypadá na možnost něco nového si domluvit nebo upravit smlouvu, která se týká práce a výdělečné činnosti nebo která jakkoliv souvisí s dosažením hmotného zabezpečení.

    Horší konstelace na jakoukoliv půjčku jsou ve Štíru až do poloviny září, potom se situace rapidně zlepší - a to se týká i koupě nebo prodeje nemovitostí.

    Z hlediska partnerství se mohou Štíři opět po čase plně rozvinout, mají na to vrozený talent, jak nám dokládají i základní učebnice astrologie pro začátečníky.

    Ke konci října se všichni Štíři už opět mohou chovat tak, že by je ani nucený pobyt v kleci nezastavil. Máte-li partnera - Štíra, připravte se na to, že s ním na konci roku 2023 budete těžko držet krok.

    Nic špatného se ale nestane, naopak, můžete s kamarádem nebo přítelem Štírem zažít plno zajímavých dobrodružství.

  • 9.

    Střelec

    ...
    Od začátku roku 2023 vypadá znamení Střelce poměrně dlouho jako opuštěné a bezmála zapomenuté. Až na začátku listopadu vstoupí do Střelce Merkur, který se projeví jako skučný šoumen.

    Co znamená Merkur pro reálný život? Člověk, který se narodil ve znamení Střelce a kterého všichni považují za spící pannu (nebo i spícího Střelce), najednou začne mít správné hlášky, nečekaně začne projevovat smysl pro humor, často i pro černý humor, začne se zajímat o svůj vlastní pracovní postup a může se i pokusit navázat vztah na pracovišti, přestože předtím nikdy nic takového nedělal - a bez Merkuru v zádech ani dělat nebude. Ke konci listopadu se znamení Střelce ještě obohatí o Slunce a Mars a pod patronací Slunce a Marsu, později i retrográdního Merkuru se už každý Střelec prostřílí do Vánoc a do nového roku. Jinými slovy se znamení Střelce jeví být mimořádně úspěšným a kvalifikovaným prakticky pro jakoukoliv pracovní i zájmovou činnost.

  • 10.

    Kozoroh

    ...
    Slunce, Merkur, Venuše je docela dobrá sestava, s níž Kozorozi vstoupí do roku 2023. Dalo by se očekávat, že většina Kozorohů bude mít vyřešené otázky práce, školy, školení, partnerství a bydlení, takže, co se vlastně dá říct u znamení, u kterého můžeme hned zkraje prohodit hlášku - není co řešit? Nejdůležitější z výše jmenovaných planet se jeví Merkur, což je planeta komunikace, práce, úspěchu, obchodu a práceschopnosti, pokud byste si měli vybrat, se kterou planetou z našich horoskopů by se vyplatilo udržovat kamarádské vztahy, tak by mě asi Merkur napadl jako první.

    Možná je a bude výhodné si stejně jako Kozorozi zařídit hned na začátku roku všechno, co se točí a motá kolem dobře placené práce a samozřejmě i kolem práceschopnosti a platební schopnosti zaměstnavatele. To je asi tak základ všeho, základ, na kterém stojí budoucnost naší civilizace. Důležité jsou u Kozorohů pracovní aspekty a partnerská perspektiva, což se všechno zdá být absolutně v pořádku.

    Pokud si klasický Kozoroh bude přát něco změnit na svém osudu, bylo by nejlepší, kdyby se o to pokusil ke konci dubna a v průběhu května, to budou pro něho nejlepší konstelace na jakoukoliv větší změnu základních životních hodnot.

  • 11.

    Vodnář

    ...
    Venuše a Saturn ve Vodnáři na začátku roku, jasně napovídají, že tady se bude muset ještě něco dořešit, či takzvaně dotáhnout v oblasti partnerství. Konjunkce, čili spojení Saturnu a Slunce na konci Vodnáře, plus Merkur na začátku Vodnáře, napovídají složitosti životních situací, které budou muset Vodnáři řešit.

    V reálném životě si to musíte představit asi tak, jako když se rozejdete s dlouholetou partnerkou nebo se rozvedete s manželkou, teď se odstěhujete do nového bytu s milenkou nebo původní milenkou, současnou novou partnerkou a teď se začnete handrkovat o kuchyňskou linku, lednici a pračku a člověk se samozřejmě nevyhne ani tomu, že druhému občas udělá nějaký naschvál, někdy se spletete a přijdete domů na špatnou adresu - tak to všechno jsou situace, které mohou čekat na klasického, typického Vodnáře - může se také stát, že se hodně Vodnářů bude snažit o novou práci, handrkování s bývalými partnery už mají za sebou, ale ještě nejsou zcela integrovaní na novém pracovišti a budou muset bojovat s různými předsudky a s psychopaty a pomluvami, nebudou to lehké situace, ale na druhou stranu se zase dá říct, že vše, co se vyřeší s vynaložením více sil a energie, přinese větší radost. Tak ji aspoň budete mít.

  • 12.

    Ryby

    ...
    I když vzhledem k minulým horoskopům se u Ryb vždy jednalo o znamení poklidné, nejméně vzteklé, nenadávající, s přiměřenou životní filosofií a určitým nadhledem, dá se říct, že díky našemu slavnému vedení nebo jak to nazvat, už mnohým Rybám narostly docela dlouhé a špičaté zuby. Pomalu se mění z filosofů v dravce. I jinak se toho změnilo dost, snad jen ten starý, dobrý Neptun ve znamení Ryb zůstal beze změny. Ke konci ledna dostane starý Neptun zajímavou návštěvu v podobě sličné Venuše, ale ještě to nebude čistá konjunkce, čili spojení. To nastane až 15. února 2023 o půl desáté ráno. Spojení Venuše s Neptunem, je představa, která dokáže polechtat fantazii každého, kdo se alespoň trochu vyzná v astrologické symbolice, myslím, že se Ryby mohou těšit buď na zajímavou návštěvu někoho, kdo je pro ně docela atraktivní nebo se po delší době setkají s někým, kdo jim už docela chyběl. Možná, že i palčivě. Uvidíme.

    20. února 2023 se v Rybách (na samém začátku) odehraje Nov, spojení Slunce a Měsíce, bude to Nov, obohacený přítomností Saturnu, takže to máme v Rybách samé spojení a konjunkci a zatím můžeme jen vzdáleně odhadovat, o jaká spojení se bude jednat.

    Během března je docela dobře možné, že se Rybám podaří buď splatit nějaké dluhy, které nasekaly nebo spíše, které byly nucené nasekat, aby se udržely pod vodou, nebo se jim podaří získat nějaké peníze, takže březen bude finančně zajímavější než leden a únor. Po zbytek roku je u Ryb zajímavé hlavně to, že budou mít ve svém znamení stále Neptun, povětšinou se Saturnem, což je docela zvláštní dvojice, která přináší velmi užitečná pracovní spojení, zdraví a práceschopnost - tak se necháme překvapit.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz