Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Narodili jste se jako první, prostřední nebo nejmladší dítě? Co to znamená pro váš život?

/
  • Naše budoucí štěstí i problémy začínají v rodině.
    Naše budoucí štěstí i problémy začínají v rodině. (Shutterstock.com)
    26. dubna 2017 ● 16:31

    Rodinné konstelace ovlivňují celý náš život, neseme si je v sobě od útlého věku. Narodili jste se jako prvorozený nebo jako benjamínek? Pravděpodobně to určilo vaši cestu životem. 

  • 1.

    Nejstarší dítě

    Děti běží
    Děti běží
    Autor: iStock

    Pokud jste přišli na svět jako první a tudíž nejstarší dítě, zřejmě jste si užili hodně pozornosti. Po několika letech jste se však o tuto pozornost pravděpodobně začali dělit s dalším sourozencům.


    Právě to podněcuje prvorozené, aby na sobě pracovali, snažili se znovu získat pozornost rodičů. V životě tedy usilují o vedoucí pozici jak v prácic, tak ve vztazích. Prvorození mají rádi věci pod kontrolou, a charakterizuje je organizovaný a odpovědný přístup k životu.


    Prvorození jsou často velmi soutěživí, špatně snášejí kritiku i to, že se musí o svou pozici s někým dělit.

  • 2.

    Prostřední dítě

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Narodili jste se jako druhé nebo prostřední dítě? Potom vás pravděpodobně rodiče tolik neobskakovali a poučeni výchovou vašeho staršího sourozence vám nechávali víc volnosti.

     

    O pozornost jste ovšem museli bojovat. To vám dala do života dobrou průpravu. Právě díkyi tomu máte výborné řečnické schopnosti a lidi si dokážete velmi rychle získat na svou stranu. Jste samostatná jednotka a dokážete se rychle zorientovat v situaci a dokonce ji i diplomaticky řešit.


    Občas ovšem nevíte, co chcete a nemáte takový „tah na branku“.

  • 3.

    Benjamínek

    ...
    ...
    Autor: iStock.com

    Narodili jste se jako poslední dítě tím pádem jste získali pozornost celé rodiny. Byli jste vnímáni jako někdo, koho je potřeba operovávat i ochraňovat.

     

    Rodiče vás dlouho viděli jako malé dítě. Možná právě proto to čekáte i od ostatních, čekáte, že vám okolí ochotně přijde na pomoc a někdy lidmi i podvědomě manipulujete.  Jste však odvážný a kreativní člověk.

  • 4.

    Jedináček

    ...
    ...
    Autor: iStock

    Pokud jste se narodili jako jediné dítě v rodině, pravděpodobně patříte k sebevědomým a vyrovnaným lidem. Rodiče vám věnovali veškerý čas a pozornost, což pozitivně ovlivnilo i váš život.

     

    Máte ze všeho něco a s každým problémem se dokážete snadno vypořádat. I vy však máte své mouchy. Jelikož jste velký perfekcionista, kladete velké požadavky na lidi a někdy dokážete být pěkně netrpělivý.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz