Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

5 instinktů, které byste měli brát vážně: Naučte se poslouchat svou intuici!

/
  • (Profimedia)
    12. července 2017 ● 06:00

    Když lidé říkají, že „poslouchají svoje střevo“, ve skutečnosti to znamená, že při rozhodování dávají na svou intuici, jakýsi vnitřní hlas, který jim říká, že to buď vyjde, nebo naopak nedopadne dobře. Co všechno vám mohou vaše instinkty napovědět?

  • 1.

    Necítím se dobře

    Autor: Profimedia

    Pokud vám vaše tělo naznačuje, že se necítí dobře, měli byste tento pocit poslechnout, než se to zhorší. Mnoho lidí ignoruje jemné signály, a tak nakonec z tohoto jemného náznaku vznikne mnohem větší problém, než se původně zdálo. Vaše tělo instinktivně ví, když je něco nesprávně, a tyhle počáteční varovné signály vyžadují vaši pozornost a další pozorování, abyste zjistili, co se vám snaží vaše „střevo“ říct. Pokud začne křičet váš vnitřní hlas, abyste podnikli nějaké konkrétní kroky, tak je udělejte a na nic nečekejte. Věnujte taky pozornost tomu, jak se cítíte při interakci s někým dalším. Jste vyčerpaní? Cítíte úzkost, nebo dokonce strach? Tyhle pocity vyplavaly na povrch z nějakého důvodu, a vy tak můžete díky instinktům zjistit, kteří lidé ve vašem životě z vás vysávají energii, nebo kteří vám ji naopak dodávají.

     

    Instinkty mají i zvířata, a mnohem vyvinutější. Tenhle pes poznal zemětřesení dřív než lidé:

     

  • 2.

    Tato situace se zdá být nebezpečná

    Autor: Profimedia

    Určitě jste už někdy viděli filmy, v nichž jedna osoba ze skupiny přátel dostává intenzivní vizi ještě předtím, než se stane něco špatného? Tyhle filmy, ať už záměrně nebo ne, zobrazují nevšední roli, kterou může intuice v ohrožujících situacích sehrát. Například se chystáte na týdenní výlet a ještě před odjezdem vyrazíte do obchodu s potravinami. A tam se setkáte pohledem s někým, z koho máte neklidný pocit. Řekněme, že vás začne diskrétně sledovat. Pak uvidíte, jak jde ven, aniž by něco koupil. Neodchází však, místo toho čeká před vchodem a vy máte intuitivní pocit, že až se budete vracet ke svému autu, dostanete se do potenciálně život ohrožující situace. Možná vás ta osoba neohrožuje přímo, ale vaše intuice vám napoví, abyste zůstali v obchodě ještě chvíli a pro jistotu to oznámili prodavači. Podobné signály můžete pociťovat před odletem letadla a podobně a měly by vás přimět k tomu, abyste na tyto pocity reagovali. I když se vaše instinkty mohou mýlit, měli byste je poslouchat bez ohledu na to, jak to dopadne. Možná si tím zachráníte život.

     

  • 3.

    Měl bych té osobě pomoct

    Autor: Profimedia

    Vnitřní hlas "vašich střev" nemusí pokaždé znamenat něco negativního. Vzhledem k tomu, že všichni k sobě máme přímé vazby, můžeme cítit tam uvnitř, že někdo potřebuje naši pomoc. Máme silnou schopnost číst podprahově energii jiných lidí tím, že hodnotíme jejich výrazy v obličeji, jazyk těla nebo vibrace kolem nich. Už jste si někdy uvědomili, jak se skoro všichni snaží nabídnout pomoc, když dojde k nějaké přírodní katastrofě?

    Tato silná touha pomáhat druhým lidem je daná vývojem našeho druhu. Koneckonců kdysi dávno na téhle solidaritě záviselo přežití. Někteří shromažďovali dřevo, jiní se starali o oheň, jiní hledali potravu pro sebe i ostatní. Pomáhali si navzájem nejen z nutnosti, ale i kvůli hlubokému pochopení, že to je prostě potřeba. Nabídněte pomoc i tehdy, když o to dotyčná osoba nepožádá – nonverbální náznaky mohou nabízet mnohem víc než slova.

     

  • 4.

    Přichází to ke mně naprosto přirozeně

    Autor: Profimedia

    Přemýšlení může často způsobit problémy, které by vůbec neexistovaly, zejména pokud jde o vaše přirozené sklony a talent. Možná jste strávili několik týdnů nácvikem čehokoli a zdá se, že už není možné, aby vám to šlo líp. Ale potom zapomenete na vše, co jste tak tvrdě trénovali, vaše myšlenky běží úplně jinam a vy najednou děláte to, co vám připadá v ten moment přirozené. Není nutné pokaždé věnovat příliš mnoho pozornosti vlastním myšlenkám, někdy je lepší nechat své instinkty, aby převzaly hlavní roli. Pokud k vám něco přichází přirozeně, rozptýlíte svou mysl jinou věcí, než je úkol, který jste měli udělat, a vše vám půjde snáz. Kromě toho budete taky šťastnější.

     

  • 5.

    Cítím, že to je správné

    Autor: Profimedia

    Ať už se jedná o změnu zaměstnání, seznámení s novou přítelkyní nebo přítelem nebo rozhodování o tom, kde budete bydlet, vaše intuice v těchto rozhodnutích hraje větší roli než racionální myšlení. Jakmile uděláte nějaké kroky, které změní váš život, většinou se bude jednat o dobré rozhodnutí, pokud necháte „myslet“ své "vnitřní střevo". Přemýšlejte o tom: všichni se chceme cítit dobře, tak bychom se měli přizpůsobit tomuto pocitu. Vyděláváte skutečně hodně, ale vy se přesto cítíte mizerně – pak asi neděláte vysněnou práci a je lepší vydělávat méně, ale být spokojenější. Možná vám vaše intuice naznačovala, že to místo nemáte brát, ale vy jste neposlechli. Když se něco děje správně, uvnitř vás začne blikat žárovka, která vám signalizuje, co byste měli udělat. Ve skutečnosti vážně není tak těžké tyhle pocity rozklíčovat. Až se budete příště rozhodovat o něčem důležitém, hledejte odpověď tam uvnitř.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz