Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Co prozradí váš nos? Dlouhý rovná se zodpovědnost, široký zase smyslnost!

/
  • (iStock.com)
    16. srpna 2017 ● 06:00

    Obličej odráží, jakou má člověk osobnost, talent, jaké jsou jeho pohnutky a potřeby, vlastnosti kladné i záporné. Nejde jen o obličej jako celek, záleží i na detailech, jako je nos. Může vám prozradit i ledacos, o čem jste vůbec neměli tušení. O vás samotných i o ostatních lidech. 

  • 1.

    Dlouhý nos

    3599289:gallery:true:true

     

    Říká se mu taky aristokratický, ovšem neznamená to, že když máte dlouhý nos, máte v sobě modrou krev. Podle výkladu čtení z obličeje symbolizuje dlouhý nos člověka, který je ctižádostivý, přímý a má smysl pro humor. Osoby s tímto nosem jsou zodpovědné a přesně vědí, co je správné a co špatné. Jsou schopny naplánovat projekt a podle něj postupovat od začátku až do konce. Tito lidé mohou být ale taky extrémně tvrdohlaví a brát život moc vážně. Tenhle nos má například Sarah Jessica Parker.

     

  • 2.

    Malý nos

    Autor: iStock

     

    Pro lidi s malým nosem není úspěch moc důležitý. Ovšem ani to neznamená, že by se nemohli stát vůdci. Tuto schopnost vést ale nemají danou od přírody tak jako ti s velkými nosy. Umí se dobře bavit a s ostatními vychází dobře. Jsou rádi součástí nějaké skupiny a netouží být středem pozornosti. Tito lidé bývají plaší a rezervovaní, a tak trvá dost dlouho, než vás k sobě pustí. Jsou pilní a někdy nedokážou odmítnout. Podle Číňanů mají lidé s malým nosem velmi vrtkavé štěstí.

     

     

  • 3.

    Římský nos

    3599291:gallery:true:true

     

    Má v horní části hrbol. Pokud jste vlastníkem tohoto nosu, ujímáte se rádi vedení a máte radost, když máte na svých bedrech odpovědnost. Umíte skvěle udělovat příkazy, ovšem jejich plnění vám jde hůře. Umíte dobře hospodařit s penězi, které si ale rádi necháte pro sebe.

     

  • 4.

    Řecký nos

    3599290:gallery:true:true

     

    Poznáte ho, když se na něj podíváte z profilu – pokud tvoří hřbet nosu s čelem rovnou linii bez viditelné prohlubně, jde o řecký nos. Starověké řecké sochy mají právě tenhle typ nosu. Dnes je k vidění velmi zřídka. Lidé s tímto nosem bývají povýšení a panovační.

  • 5.

    Rovný nos

    Autor: iStock

     

     

    Rovný nos signalizuje, že jeho majitel je disciplinovaný, loajální a spolehlivý. Jeho majitelé se vždy zdají úspěšní, a to bez ohledu na životní situaci, ve které jsou. Lidé s tímto nosem obvykle dosáhnou přesně toho, po čem touží.

     

  • 6.

    Ostrý a špičatý nos

    Autor: iStock

     

    Pro tyto osoby je typická zvídavost. O všem, co je zajímá, se potřebují dozvědět co nejvíce. Pokud špička směřuje dolů, jde o člověka chladného. Čím je tento rys výraznější, tím je člověk odměřenější a uzavřenější. Špičatý nos směrem dolů měl i Stalin. Číňané popisují lidi s tímto nosem jako nespolehlivé a nedůvěryhodné.

  • 7.

    Široký nos

    Autor: iStock

     

    Ten poznáte zepředu, z profilu vypadá plochý. Lidé s tímto nosem jsou spontánní, extravagantní, smyslní, schopní a někdy i nerozhodní. Mají různé koníčky a zájmy, jsou společenští a s ostatními vycházejí dobře. Kam přijdou, tam vždy najdou nové přátele. Rádi pomáhají druhým a ví se o nich, že je na ně spolehnutí.

     

  • 8.

    Nos ohrnutý nahoru

    Autor: iStock

     

    Nos se špičkou směřující nahoru, který odkrývá nosní dírky, svědčí o tom, že jeho majitel je přátelský, velkorysý, otevřený a laskavý. Číňané tento rys považují za dětinský, berou ho jako symbol nezralého přístupu k životu. Člověka s tímto nosem nikdy nepřinutíte k tomu, co nechce udělat.

     

  • 9.

    Nos zahnutý dolů

    Autor: iStock

     

    Lidé s tímto nosem jsou bystří, schopní odhadnout situaci na první dobrou. Také hned poznají, jaké záměry ten druhý skrývá. Pokud je špička zahnutá dolů a zakrývá částečně žlábek mezi nosem a ústy, značí to přirozený důvtip, který tito lidé využívají hlavně ve finančních záležitostech. Na peníze si dávají pozor a umějí hospodařit.

     

  • 10.

    Kostnatý a masitý nos

    Autor: iStock

     

    Lidé s tímto nosem jsou trochu asketičtí, jejich ideály jsou pro ně důležité. Většinou si vyberou práci, která je bude bavit, a to i tehdy, když nebude tak dobře placená. Osoby s masitým nosem si užívají materiálního zabezpečení, pohodlí a luxusu, které život nabízí. Téměř všichni milovníci vína mají masitý nos!

     

     

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz