Ideální spojení

Oheň-Oheň (Beran, Lev a Střelec)

Tento element s sebou nese silnou energii. Když se potkají dva lidé, kteří jsou oba ve znamení Ohně, budou si hned rozumět, aniž by museli mluvit. Umějí se dohodnout na postupu a v lásce jsou velmi intenzivní. Může to tedy mezi vámi hodně jiskřit, takže občas se objeví i hádky. Pokud se vám podaří dostat pod kontrolu váš temperament, pravděpodobně spolu vydržíte celý život.

Země-Země (Býk, Panna a Kozoroh)

Tento prvek s sebou nese praktičnost a zdravý rozum. Pokud spolu začnou chodit dva lidé narození v tomto znamení, okamžitě začnou probírat praktické záležitosti vztahu. Překážky, které jim hrozí, jsou způsobeny spíše ekonomickými a kulturními rozdíly, nikoli emocemi. Dvě zemská znamení mají konkrétní cíle, které se týkají partnerství. Jakmile jsou splněny, čeká je skutečně pevný vztah.

Autor: archiv blesku

Vzduch-Vzduch (Blíženci, Váhy a Vodnář)

Tenhle element znamená kreativitu. Jakmile se potkají lidé narození ve vzdušném znamení, základem jejich vztahu bude především komunikace. Výměna názorů, spousta nápadů a diskuse o čemkoli povedou k budování důvěryhodného vztahu. Je velká šance, že lidé narození v elementu Vzduch, se nebudou nikdy nudit. Jen pozor na lákadla, která by vztah mohla rozbít.

Voda-Voda (Rak, Štír a Ryby)

Prvek Vody znamená emoce a citlivost. Jakmile se potkají dva, kteří patří k vodnímu elementu, bude to poměrně velká citová bouře. Na druhou stranu budou přesně vědět, co ten druhý cítí a co prožívá, co dělá a proč to dělá právě tak. Díky tomu tedy  můžete vybudovat láskyplný vztah plný respektu. Nebudou mezi vámi překážky, i hádky budou spíše pragmatické a inspirující.

Protikladná spojení

Oheň-Vzduch

Ohnivá znamení nemají pochopení pro filozofické úvahy, ke kterým inklinují vzdušná znamení. Oheň potřebuje činy, takže pokud žije s partnerem, kterému patří vzdušný element, vyžaduje po něm, aby jen neseděl a nediskutoval, ale vstal a udělal to, co je třeba. Vzduch rozdmýchává Oheň a díky němu hoří jasněji. V takovém vztahu nebude nikdy nuda, vždy v něm budou vzrušení, vztek i vášeň. Když se vám povede nastolit harmonii, nemusí to špatně skončit.

Země-Voda

V tomto případě může vzniknout skvělé spojení dvou lidí, kteří si vzájemně připomínají, že život je víc než peníze a materiální hodnoty, že jsou důležité také city a emoce. Tito dva lidé se můžou nádherně doplňovat a mohou to spolu dotáhnout až do smrti.

Další elementární spojení

Oheň-Země

Lidé narození ve znamení Země jsou inspirací pro ohnivá znamení, protože jejich činy přinášejí výsledky. Vztah mezi Zemí a Ohněm může fungovat, pokud si oba partneři definují hranice. Vztah může být problematický, a to zejména tehdy, když se ohnivé typy začnou nudit. Zemským příslušníkům zase můžou vadit ohnivé výbuchy.

Oheň-Voda

Ti, kteří mají ve znamení element Vody, se dívají na vše, co podniknou ti ohnivého elementu, s určitou fascinací. Zároveň je to může děsit, a to může jejich vztah zničit. Pokud chtějí, aby to klapalo, musí oba krotit své emoce.

Země-Vzduch

Vztah mezi Zemí a Vzduchem bude pevný a stabilní, pokud každý z nich bude mít své specifické role, které budou oba dodržovat. Vzdušné znamení mívá skvělé nápady a zemské znamení jim zase pomůže, aby byly realizovány. Ve vztahu moc velké vášně nečekejte, ale když najdete kompromis, můžete vytvořit vztah založený na respektu a toleranci.

Vzduch-Voda

Vzdušná znamení mívají tendenci žít podle svých teorií a předpokladů, takže si nemusí všimnout, že vodní znamení uvažují jinak. Vodní element přináší do tohoto spojení emoční stránku a vyvažuje logiku vzdušného elementu. Partnerství mezi těmito dvěma elementy bývá dosti divoké a jen málokdo ho dokáže uřídit. Ovšem to neznamená, že to nemusí vyjít, jen to bude náročnější.

Co nás čeká v roce 2018 v lásce, kariéře i ve zdraví? Prozradí to astroložka Martina Boháčová v našem VIDEU:

Video
Video se připravuje ...
Velký horoskop na rok 2018: Jak to vidí astroložka Martina Boháčová • Adam Balažovič/BPŽ