I z vosku se věští. Pokud teče ze svíčky na pravou stranu, budou budoucí děje příznivé, pokud na levou, očekávejte problémy (nebo narovnejte svíčku).

Stejně jako z olova či z kávové sedliny se dá věštit i z vosku. Jde o čtení symbolů, které vytvořil kanoucí vosk ze svíce, nakloněné nad papír nebo nad vodu. Ano, trochu to připomíná Rorschachův test, ale magie a psychiatrie jsou občas rozhádané sestry. Pochopit symboliku není těžké, odpovědí je zkrátka to, co v tvarech vidíte vy.

Mezi časté symboly patří:

Motýl: přeměna

Koště: úklid vlastního nitra

Bubliny: naděje umírá poslední. Prasknou-li však, nedoufejte

Dveře: zavření či otevření jisté etapy života

Zvon: novinky, změny

Vážka: nevídané štěstí

Oko: sundejte růžové brýle a prozřete

Žárovka: budiž světlo! Kreativita a nápady vás neminou

Prsten: sliby, závazky, legalizace partnerství

Ruka: někdo ji potřebuje podat, neboť je v průšvihu. Můžete to ale být i vy!

Srdce: emoce, láska, potřeba hlubšího prozkoumání

Slzy: smutek

Písmeno Y: souhlasné ano

Strom: vzrůstající síla, život

Hvězda: tajný sen

Magie svíček je hodně založená na vlastní imaginaci a intuici, není to složitý rituál, ale naopak záležitost citu a okamžité inspirace, neklidná a bez hranic jako oheň sám. Možná vám při věštění myšlenky utečou někam jinam, možná nakonec najdete odpovědi na jiné otázky, než jaké hledáte, možná si dokonce uvědomíte, že správnou odpověď znáte už dávno. Nic pro analytické mozky, vyžadující matematický důkaz výroku, nebo možná cesta právě pro ně… Nechat mysl běžet, generovat libovolně obrazy, vidět v plameni své vlastní nitro bez hranic, které si obvykle stavíme do cesty, může přinést odpovědi i na otázky, se kterými by nikoho nenapadlo svěřovat se magii svíček.