Patříte bezesporu k nejznámějším českým čarodějkám. Vaše fotografie byly všude, s manželem jste se stali průkopníky „magického řemesla“ v Čechách. Pak se ale všechno zvrtlo, přišla těžká nemoc a rozchod. Změnilo to nějak váš pohled na magii?

Ve světě ezoteriky se pohybuji už 30 let a opravdu jsme byli s Ravenem průkopníci. Byli jsme tu úplně první, kdo začal veřejně psát a propagovat magii, čarodějnictví, rituály, tarot a sexuální magii. Před dvěma roky jsme se rozešli, bylo to pro mě hodně složitě období, ale dnes spolu už dobře vycházíme, i když já jsem taková divnobytost a komunikovat se mnou není zrovna jednoduché. Realita všedního dne pro mě není.

Vykládáte karty a denně se vám lidé svěřují se svými osudy. Není to pro vás vyčerpávající?
Prošly mi pod rukama už tisíce lidi, staří, mladí, slavní, bohatí i ti běžní. Nejsem hadač, když ke mně přijdete, jde spíš o psychologický rozhovor, vždy mluvím sama, nechci, aby mi lidé o sobě něco prozrazovali, netahám z lidí informace, aby věděli, že jsem profesionál na svém mistě. Svět té naivní ezoteriky, energií, srdíčkářů a tzv. duchovních lidí je mi nepříjemný. Většinou právě tam jsou lidé, kteří by potřebovali pomoc. Já jdu svým příkladem, aby lidé viděli, jak se rvu s osudem já, a že se rvu, dnes už velmi úspěšně.

Vyhledávají vaši pomoc spíš ženy, nebo muži?
Chodí víc ženy, pomlouváme chlapy. (směje se) Ale i muži samozřejmě. Všechny zajímá na prvním místě láska, práce, peníze, rodina a zdraví úplně nakonec.

Máte nějaký tip na rituál pro Valpuržinu noc?
Pro Valpuržinu noc se mi moc libí kouzlo Devatero bylin.  Ráno natrháme devět různých rostlinek, svážeme je provázkem, na kterém předtím uděláme 9 uzlíků, každý uzlík je jedno přání. Rostlinky poprosíme o jejich sílu a hodíme je večer za sebe přes hlavu. Účinné je to do ohně. Přání by se do roka měla naplnit :-) Mám ráda tuhle ženskou magii, není nebezpečná, a když už nic jiného, donutí nás, abychom si uvědomili, co od osudu chceme, protože z vlastní praxe vím, že lidé to vlastně nevědí.

Krize v manželství mě neskutečně posílila, postavila jsem se na vlastní nohy, jsem víc empatická a umím poradit ženám, které muž podvedl, opustil a ony zůstanou na vše samotné. Jsem čarodějka, ne ta babizna, co škodí, ale silná žena-rádkyně, která lidi převádí přes kritické okamžiky jejich života. Tak tomu bylo kdysi, ale bohužel církev nás v podstatě vyhladila... a je dobré, že se to nepovedlo.