Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kdo je vaše vnitřní bohyně podle zvěrokruhu? Odhalte ji a nechte se vést!

/
  • (iStock)
    6. října 2018 ● 06:00

    Přemýšlela jste někdy o tom, která mytologická bohyně by vás mohla nejlépe charakterizovat? I bohyně měly své slabiny stejně jako my. A své silné stránky. Zkuste najít svou vnitřní bohyni podle slunečního znamení, v němž jste se narodila.

    Mytologie, ať už řecká, egyptská nebo severská, je domovem příšer, bohů a bohyní. I dnes mohou tyto postavy ovlivnit naše životy, když jim to dovolíme. Které bohyně patří k vaší povaze podle data narození?

     

  • 1.

    Beran: Bohyně Freya

    Autor: iStock

     

    Lidé narození ve znamení Berana patří k nejodvážnějším a nejsilnějším lidem zvěrokruhu. Nesnaží se vyvolávat konflikty, ale vědí, jak bojovat za to, čemu věří. Ženy Beranice v sobě skrývají vnitřní bohyni Freyu. Freya byla princezna severských válečníků z rodu Vanů, která si nastavila svoje vlastní hranice a žádala respekt a spravedlnost. Byla neohrožená a nebála se postavit protivenství. Dovolte, aby tahle bohyně posílila i vaše schopnosti.

     

  • 2.

    Býk: Bohyně Afrodita

    Autor: iStock

     

    Býky ovládá planeta Venuše, což je planeta lásky. Váš božský protějšek musí být tedy jedině ten, který má „na starosti“ lásku a krásu. Vaší vnitřní bohyní je Afrodita, která perfektně reprezentuje právě výše uvedené. Milovala umění, měla vyvážený vkus, oceňovala krásu a šířila lásku kolem sebe. Zaměřte se i vy na pozitivní energii a emoce spojené s krásou, pomůže vám to překonávat problémy.

  • 3.

    Blíženci: Bohyně Iris

    Autor: iStock

     

    Blíženci, vy jste známí svým intelektem a břitkým vtipem. Vás nejlépe zastupuje řecká bohyně Iris, která spojuje pozemskou říši s nebeskou. Iris je bohyní duhy, která naplňovala mraky vodou. Byla taky poslem bohů, zejména Dia. Spojuje lidi s bohy způsobem, který jim umožňuje komunikovat a sdílet myšlenky. Umožněte Iris, aby vám pomohla efektivně využít vaše nápady z nebes a předat nebeskou záři na vše, co děláte.

     

  • 4.

    Rak: Bohyně Hathor

    Autor: iStock

     

    Raci, vaše přirozená schopnost komfortu a péče o své blízké je opravdovým darem. Jste věrní a vždy ochotní podat pomocnou ruku. Vaší vnitřní bohyní podle astrologie je bohyně Hathor, starodávná egyptská bohyně hudby, tance, lásky, plodnosti a alkoholu. Mimo jiné působila jako porodní asistentka pro smrtelné ženy, které se chystaly k porodu ve starověkém Egyptě a radila jim, jak celý proces zvládnout co nejlépe. Hathořina intuitivní povaha je ideální pro milující a loajální Raky.

  • 5.

    Lev: Bohyně Eos

    Autor: iStock

     

    Vládnoucí planetou pro Lvy je planeta Slunce. Představte si svou osobnost jako nádobu pro tohle světlo a přinášejte radost každému člověku. Vaše osobnost září jako paprsky teplého slunce a vaší vnitřní bohyní je bohyně Eos. Byla bohyní slunce a úsvitu, jejíž vůz svítil, když každý den cestovala po obloze. Nechte auru této bohyně, aby skrze vás procházela a posilovala vaši osobnost. Teprve pak budou všichni ve vaší přítomnosti spokojení.

     

  • 6.

    Panna: Bohyně Bílá bizoní žena

    Autor: iStock

     

    Panny jsou jedním z nejpraktičtějších znamení zvěrokruhu, což je v souladu s myšlenkami indiánského kmene Lakota (Sioux). Vaší vnitřní bohyní je Bílá bizoní žena, posvátná žena nadpřirozeného původu, která je ústředním náboženstvím kmene Lakota. Učila je, aby si vážili přírody a zvířata zabíjeli jen z nutnosti. Přinášela inspiraci, sílu a dokázala léčit během kritických situací. Pokud je vaší vnitřní bohyní právě ona, vyzývá vás k tomu, abyste byla vynalézavá a chytrá stejně jako jsou přirozené sklony Panny.

  • 7.

    Váhy: Bohyně Isis

    Autor: iStock

     

    Váhy, vaše energie je vyrovnaná a esteticky naladěná, vy oceníte krásu na úrovni, kterou jiné neocení. Vážíte si vyváženosti ve všem, co děláte. Vaše vnitřní bohyně je bohyně Isis, starodávná egyptská bohyně, která napomáhá rovnováze v životě. Je plná moudrosti a kreativity, takže vám pomůže proniknout hlouběji do vnitřního světa. Využijte láskyplnou energii Isis, aby pocítili, že proudí i uvnitř vašeho těla.

     

  • 8.

    Štír: Bohyně Selket

    Autor: iStock

     

    Mysteriózní Štírky nejlépe zastupuje a charakterizuje egyptská bohyně škorpionů Selket. Pomáhala těm, kteří se chystali odejít do království nebeského, aby odcházeli pokojně a smíření. Říkalo se, že je schopná uzdravit kohokoli po bodnutí škorpióna, a právě proto je často zobrazena na hlavě škorpióna. Je spojována se sexem, transformací, životem a smrtí. Vyzývá vás, abyste v sobě našli vnitřní sílu k intenzivním prožitkům.

  • 9.

    Střelec: Bohyně Rhiannon

    Autor: iStock

     

    Klasická Střelkyně je plná optimismu a mystycismu, proto s vámi rezonuje keltská bohyně víl Rhiannon. Tahle vznešená královna vládla kouzly, proto se jí říkalo také čarodějka. Kromě toho byla moudrá, krásná a umělecky založená. Vaše zvědavá a filozofická povaha je podobná právě téhle bohyni, takže ji následujte. Přemýšlejte o svých nápadech a cílech. Jděte ven na vzduch, protože pohyb na čerstvém vzduchu ve vás probudí vaši spící duchovní povahu.

     

  • 10.

    Kozoroh: Bohyně Persefona

    Autor: iStock

     

    Znamení Kozoroha je ovládáno zemí a jako takoví jste tedy pevně zakotvení. K vám se hodí bohyně Persefona, která je potomkem Demeter (bohyně sklizně) a Dia. Stala se manželkou vládce podsvětí Háda. Původně ji Řekové uctívali spolu s její matkou Artemis. Její každoroční sestup do podsvětí a opětovný návrat na svět symbolizoval zimní umírání a jarní oživení přírody. Persefona vám pomůže lépe se sladit s přírodou a obohatit svůj vztah k ní. Také vás povede správnou cestou a udrží vaši mysl bez negativních myšlenek.

  • 11.

    Vodnář: Bohyně Dodola

    Autor: iStock

     

    Vaše znamení Vodnáře je ovládané vzduchem. To vám dává rychlost a bystrý intelekt. Vaší vnitřní bohyní je slovanská bohyně Dodola (Zora, Jitřenka, Lejla…), která vévodí období předjaří. Přinášela naději, že život bude pokračovat. Dodola přináší inspiraci, kreativitu a inovaci. Jakmile budete mít pocit, že vaše studna myšlenek se vysušila, zavolejte na pomoc tuhle bohyni, která přivolá déšť inspirace.

     

  • 12.

    Ryby: Bohyně Yemaya

    Autor: iStock

     

    Ryby jsou intuitivní vodní znamení, které je velmi emocionální. Často sníte a lítáte v oblacích. Vaší vnitřní bohyní je africká bohyně vod Yemaya, známá jako Matka moře. Někdy je považovaná za mořskou pannu, která přináší tvořivost a probouzí v lidech intuici. Nechte ji, aby vás inspirovala k činům a vaše sny přeměnila v realitu.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz