Turecká káva a sedlina na šálku

K věštění použijte tureckou kávu. Horkou vodou zalijte umletou kávu a vypijte ji. Po dopití otočte hrníček a překlopte ho na šálek. Zbytky kávy zanechají na povrchu šálku různé vzory, které můžete interpretovat různými způsoby. Buďte v klidu a relaxujte, svoje myšlenky soustřeďte na vzory, které vidíte. Čím více budete soustředěná, tím lépe uvidíte to, co chcete. Symboly, které uvidíte, jsou informace o vašem osudu a budoucnosti.

Jak symboly správně přečíst?

Symboly čtení kávy jsou široké a pestré. Existuje seznam symbolů, který je součást tasseografie, ale každý člověk má svůj jedinečný přístup k interpretaci. Nutné je také zvážit kontext (někdo může v symbolu věže vidět bohatství, jiný může věž považovat za symbol osamělosti).

Další důležitou věcí je umístění – kde přesně na šálku se kávový symbol objevil. Na kraji, uprostřed, na okraji šálku? Důležitá je i tloušťka sedliny. Kolik se jí nahromadilo na šálku? Podle toho můžete určit, zda je symbol opravdu jen symbolický, nebo zda pro vás vzor skutečně něco znamená. Zřetel je nutné brát i na velikost symbolu.

Jaké symboly můžete vidět?

Dům: Může znamenat skutečný dům nebo váš vnitřní prostor. Čeká vás stěhování do nového bytu nebo důležitá změna v duši.

Most: Může znamenat, že události, které vás čekají, konečně dostanou smysl. Taky může symbolizovat nové místo nebo spojení mezi událostmi, lidmi či skupinami.

Hory: Překážky na cestě, úsilí nebo obtížný cíl či zobrazení toho, kde člověk žije.

Lidé: Symbol skutečných lidí ve vašem životě. Můžete popsat osobu, kterou vidíte v šálku? Je vysoká, nízká, silnější nebo hubená? Má brýle? To vám pomůže pochopit, o koho se jedná.

Zvířata: Znamenají pro vás lidské kvality, které k životu potřebujete, nebo kterých máte příliš. Můžou taky symbolizovat další lidi ve vašem životě.

Letadlo: Loď nebo jiné vozidlo může znamenat, že vás čeká cesta, dovolená nebo nějaký pohyb. Může také symbolizovat vnitřní transformaci, která vám změní život.

Pták: Pták znamená zprávy. Velikost ptáka určuje důležitost příchozích zpráv. Pokud se pták nachází v centru šálku nebo talíře, znamená to novinky, které vás v životě čekají. Sedlina na okraji šálku značí nevýznamné zprávy.

Tužka nebo pero: Otvírá se před vámi nová kapitola života, možná úplně nový osud. Může to taky symbolizovat profesi, týkající se psaní.

Oko: Oko symbolizuje špatnou energii nebo zlé osoby, které se vám snaží ublížit.