Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tajemství klinické smrti! Jaké jsou nejčastější zážitky lidí, kteří ji přežili?

/
  • (iStock)
    7. listopadu 2018 ● 06:00

    Co bude po smrti? Bude něco, nebo nebude vůbec nic? Tuhle otázku si kladou lidé po staletí. Odpovědi se zřejmě nikdy nedočkáme. Existují ale lidé, kteří přežili klinickou smrt a mají na ni zvláštní vzpomínky. Zážitky na pomezí života a smrti bývají považovány za absurdní, ovšem lidé, kteří tam byli, mluví jinak. Co je tam potkalo? Co cítili nebo vnímali?

    Co prožívají lidé, jejich srdce se zastavilo a ocitli se na prahu smrti? Překvapivě hodně, přestože jsou v bezvědomí a neměli by cítit a vnímat nic. Opak je však pravdou. 

     

  • 1.

    Pocit ohromující lásky

    Autor: iStock

     

    Spousta lidí během klinické smrti cítila neuvěřitelně silnou přítomnost ohromné lásky. Často se tahle láska nedala prý definovat, prostě ji „jen“ vnímali jako součást atmosféry onoho místa. Někteří lidé tuhle lásku dávali do souvislosti s bytostmi, se kterými se „tam“ setkali. Někdy to byly náboženské postavy, jindy nedefinovatelné světelné postavy, někdy mrtví příbuzní.

     

  • 2.

    Schopnost telepatie

    Autor: iStock

     

    Řada lidí po zážitku s klinickou smrtí uvádí, že měli po klinické smrti telepatické schopnosti, tedy komunikovali s lidmi na úrovni vědomí, nikoli verbálně. Slyšeli, o čem si povídají například lékaři, a komunikovali s nimi prostřednictvím telepatie.

  • 3.

    Životní retrospektiva

    Autor: iStock

     

    Většina lidí, kteří přežili klinickou smrt, uvádí, že jim v ten moment hlavou proběhl celý jejich život. Někteří byli svědky svého života od narození až do konce, jiní svůj život viděli v opačném pořadí, od současnosti po narození. Někteří dokonce popisovali, že byli svědky každé události a detailu svého života.

     

  • 4.

    Setkání s Bohem

    Autor: iStock

     

    Řada lidí tvrdí, že se potkala s nějakou božskou bytostí, která vypadala jako Bůh. Zajímavé na tom však je, že téměř všichni, kteří viděli Boha, v něj nikdy nevěřili a byli ateisté.

  • 5.

    Obrovská extáze

    Autor: iStock

     

    Tahle zkušenost jde ruku s rukou s první zkušeností, pocitem ohromné lásky. Zatímco ten první pocit pochází z vnějšího zdroje, tento pocit vnímají lidé jako vlastní vnitřní extázi, obrovskou radost, že jsou na tomto místě, že jsou jejich těla svobodná a že se tam potkali s milujícími bytostmi.

     

  • 6.

    Neomezené znalosti

    Autor: iStock

     

    Spousta lidí cítí díky klinické smrti neomezené znalosti o všem, někdy obdrží jen část těchto znalostí, jindy úplně všechny. Je to prý úžasný pocit, jako by sdíleli moudrost a tajemství vesmíru. Naneštěstí všechny tyhle znalosti po probuzení zmizí, přesto však zůstává v paměti jakási stopa toho, že tuhle schopnost měli.

  • 7.

    Rozhodnutí

    Autor: iStock

     

    Řada lidí, kteří se ocitli na prahu smrti, uvádí, že v určitém okamžiku dospěli k jakési bariéře, kdy museli udělat rozhodnutí, zda zůstat v posmrtném životě, nebo se vrátit k životu. V některých případech tohle rozhodnutí učinily světelné bytosti, které jim řekly, aby se vrátili, protože jejich čas ještě nepřišel, a protože mají ne Zemi ještě nějaké poslání. Jiní však měli možnost volby a velmi často se zdráhali vrátit.

     

  • 8.

    Vize budoucnosti

    Autor: iStock

     

    Hodně lidí vidí během klinické smrti budoucnost a budoucí události. Jsou svědky světových událostí, které se ještě nestaly, nebo událostí, které jsou specifické pro konkrétní život jedince. To jim pak pomáhá při rozhodování, tda se vrátit k pozemské existenci.

  • 9.

    Tunel

    Autor: iStock

     

    Ačkoli je právě tunel považovaný za skoro „ochrannou“ známku zkušeností s klinickou smrtí, tak často ho prý lidé nevídají. Spíše než cestu tunelem je to pocit, kdy duše bez těla spěchá k silnému světlu rychle se pohybujícím průchodem nebo po schodišti.

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz