Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Podvedl vás? Jak mu začít opět věřit? Ryby musí odpustit samy sobě, Panny hledat příčinu

/
  • (iStock)
    17. listopadu 2018 ● 06:00

    Neexistuje nic tak bolestného jako pocit, že vás podvedl někdo, koho milujete a komu jste věřila. Mnohem těžší než přijmout tenhle fakt je naučit se znova důvěřovat. Dá se to vůbec zvládnout? Každé znamení zvěrokruhu k podvodu přistupuje jinak a stejně tak rozdílně hledá ztracenou důvěru. Jak jste na tom vy?

    Důvěra je ve vztahu velmi důležitá. Je předpokladem kvalitního vztahu. Pokud ji někdo poruší, je velmi těžké ji znova vybudovat. Někdo dokáže odpustit a jít dál, jiný to nedokáže nikde. Jak jste na tom s nabytím důvěry vy?

     

  • 1.

    Beran

    Autor: iStock

     

    Jako první znamení zvěrokruhu máte nevinnou duši a snadno druhým uvěříte. Beranice, máte přirozenou vnitřní důvěru v sebe sama i svět kolem vás. Pokud tedy někdy poruší tuhle důvěru a podvede vás, je pro vás velmi těžké mu zase začít věřit.

     

    Ale protože jste odolná a čistá duše, není pro vás nemožné naučit se znova věřit i poté, co vám partner zlomil srdce. Víte, všechno závisí na vaší sebedůvěře. Jakmile věříte sama sobě, zvládnete to. Musíte si připomenout, že ani vy nejste dokonalá a dokonalý není nikdo.

     

     

     

     

  • 2.

    Býk

    Autor: iStock

     

    Ženy ve znamení Býka jsou velmi opatrné, než začnou někomu věřit. Jakmile ale začnou, jsou absolutně loajální. Pokud je ale vaše důvěra pošlapaná, je to pro vás tragické a máte pocit, že se celý svět obrátil vzhůru nohama. Podvod, kterého se na vás partner dopustil, považuje za hrubé narušení pocitu bezpečí a sebeúcty.

     

    Nikdy na to nezapomenete, často s tím druhým přestanete mluvit. Jste ale velmi tvrdohlavá, takže se budete pořád vracet do minulosti. Abyste se zbavila bolesti a začala opět důvěřovat, musíte se zbavit starých bolestí. Začněte dělat něco jiného než se pitvat v tom, co vám partner udělal. Budete myslet na jiné věci a možná si uvědomíte, že jedna hloupá chyba nemusí zničit váš vztah.

     

     

  • 3.

    Blíženci

    Autor: iStock

     

    Blíženkyně, vy nejste přesvědčené o tom, že byste mohly po zradě znova začít důvěřovat. Je to pro vás těžké, protože to považujete skutečně za velkou zradu. Jste hrdé na to, že patříte k jednomu z nejchytřejších znamení zvěrokruhu, takže podvod považujete krutost a taky signál, že jste měly nesprávný úsudek, pokud jde o výběr partnera.

     

    Můžete dokonce přísahat, že už mu nikdy neuvěříte. Ale jste milující a zábavná osoba, která ráda experimentuje, a taky moc dobře víte, že ani vy nejste bez chyby, takže nakonec mu přece jen odpustíte. Bude to trvat déle než jiným, ale pokud za to stojí, dáte mu ještě šanci.

     

     

  • 4.

    Rak

    Autor: iStock

     

    Ženy ve znamení Raka bývají ve vztazích velmi emocionální a zainteresované. Častěji myslí srdcem než hlavou. To je taky důvod, proč vás zrada milované osoby tak moc zraní. Kvůli bolesti pro vás může být obtížné uvažovat o znovunabytí důvěry. Ale taky jste někdo, kdo opravdu touží po hlubokém emocionálním vztahu.

     

    Snažíte se tedy vidět věci v souvislostech a učíte se důvěřovat postupně. Je to v pořádku. Poslouchejte někdy i svou intuici, nejen srdce a hlavu. Než někoho odkopnete, zůstaňte klidná a o všem si promluvte. Řekněte, jak vnímáte důvěru a loajalitu a zjistěte, zda se na to díváte stejně. Takto zjistíte, kdo je hoden vaší důvěry.

     

     

  • 5.

    Lev

    Autor: iStock

     

    Lvice, jste jedním z nejvíce věrných znamení zvěrokruhu, proto požadujete absolutní loajalitu. Máte svou sebeúctu a když vás někdo zradí, vaše ego dostanete pořádně na frak, což vám zlomí srdce. Taky vás to může naplnit hněvem, protože vás „poplivali“ ti, kterým jste důvěřovala.

     

    A zradit vaši důvěru je jako urážka, kterou jen těžko odpustíte. Musíte si ale uvědomit, že to není urážka vaší osoby, ale že je to jejich problém a urazili sami sebe. Taky to neznamená, že jste méně hodná lásky a věrnosti. Přemýšlejte i o alternativě, že byste žila sama. Není to tak přitažlivé, že?

     

     

  • 6.

    Panna

    Autor: iStock

     

    Panny mají přirozeně vysoká očekávání od těch, které milují. Pokud tedy někdo poruší základ nějakého vztahu podvodem nebo nevěrou, můžete začít zpochybňovat samotný vztah a jeho existenci. Vaše zklamání může vést k tomu, že drasticky snížíte vaše očekávání, nebo že začnete druhého omlouvat. To není dobře.

     

    Uvědomte si, že je zdravé být tak trochu skeptická, není dobré věřit, že špatné chování jednoho člověka odráží chování všech ostatních. Očekávejte od lidí to dobré, neuzavírejte se tomu, abyste znova našla důvěru, použijte svoje analytické schopnosti a zjistěte, proč se to stalo.

     

     

  • 7.

    Váhy

    Autor: iStock

     

    Váhy, vy milujete rovnováhu a harmonii ve vztazích, proto je pro vás velmi důležité, aby byly vztahy založené na čestnosti, důvěře a loajalitě. Jste jedním z těch lidí, kteří potřebují být neustále ve vztahu, protože tak můžete prožívat život v harmonii. Velmi často se proto identifikujete se svým partnerem.

     

    Pokud vás podrazí a poruší vaši důvěru, může to pro vás být zničující, protože začnete zpochybňovat vlastní sebehodnocení. Můžete se naučit znova důvěřovat tak, že začnete věřit opět sama sobě a svému úsudku. To, že vám partner ublížil, neznamená, že máte špatný úsudek. Dopřejte si nějaký čas na to, abyste zkusila znova věřit. Jedině odstup vám pomůže.

     

     

  • 8.

    Štír

    Autor: iStock

     

    Štírky považují podraz za srdcervoucí, protože do každého vztahu vstupují s obecným nedostatkem důvěry. Celý život pochybujete o tom, zda můžete důvěřovat, či ne. Trvá velmi dlouho, než začnete partnerovi věřit, a jakmile vás podvede, obvykle se zapřísáhnete, že už nikdy nikomu nebudete věřit. Musíte se  psychicky a emocionálně se osvobodit od vaší zranitelnosti.

     

    Když vás partner zklame, máte tendenci být zlomyslná a chcete stavět emocionální zdi. Nechcete rozlišovat mezi pozitivními a negativními zážitky. Ano, tyhle zdi vás chrání před větším zraněním, ale taky vám brání vytvářet hlubší spojení.

     

     

  • 9.

    Střelec

    Autor: iStock

     

    Důvěra je pro Střelkyně všechno, protože si váží poctivosti a pravdy nad vším ostatním. Naučit se znova věřit vám může připadat nemožné. Můžete ale získat pomoc od jiných silnějších znamení zvěrokruhu, abyste vytvořily smysluplnější vztahy v životě.

     

    Využijte své schopnosti a dovednosti pro to, abyste znova nalezli důvěru. Buďte odvážné a věřte, že se člověk může poučit z minulosti. Promluvte si narovinu a otevřete se. Tím můžete eliminovat svou zranitelnost a možná znova uvěřit. Vaše optimistická povaha by vám v tom měla pomoct.

     

     

  • 10.

    Kozoroh

    Autor: iStock

     

    Ženy ve znamení Kozoroha nedůvěřují snadno. Je pro ně velmi těžké důvěru znova najít a vrátit ji tam, kde byla. Je to škoda, protože máte hodně co nabídnout vztahu. Jakmile vás ale partner podvede a důvěra je přerušená, můžete začít věřit tomu, že vztah nestojí za nic a že si nezasloužíte vztah založený na důvěře.

     

    Než ale začnete říkat „ne“, snažte se pochopit, odkud pochází nepoctivost. Často podvádějí lidé s nízkou sebeúctou, a právě ti nakonec poruší vaši důvěru. Zkuste mu odpustit. Ano, zdá se to nemožné, ale vy sama dobře víte, jak škodlivé je nízké sebevědomí. Tím, že mu odpustíte, odpustíte taky sama sobě a vztah můžete posunout dopředu.

     

     

  • 11.

    Vodnář

    http://cms.cncenter.cz/#
    http://cms.cncenter.cz/#
    Autor: iStock

     

    Vodnářky, pro vás by mělo být snazší znova začít důvěřovat, protože jste velmi otevřené. Máte tendenci „soudit“ lidi na základě jejich individuality a jedinečných vlastností. Obvykle nejste ta, která si do nových vztahů bere bolestné zkušenosti z minulosti.

     

    Jste také pevným bodem a umíte zpracovat negativní myšlenkové pochody. Umíte meditovat a díky tomu snáze odpustíte a zbavíte se chaosu ve své mysli. Každou, i negativní zkušenost, považujete za významnou. Díky přátelům i meditacím obnovíte víru v toho druhého.

     

     

  • 12.

    Ryby

    Autor: iStock

     

    Ryby, jste pravděpodobně nejcitlivější znamení zvěrokruhu. Zrada pro vás bývá velmi bolestná. Snadno podlehnete splínu a začnete stavět zdi, abyste se ochránily před dalšími bolestmi. Ve skutečnosti vás bolest může provázet dlouho. Je snadné obvinit partnera za to, co vám provedl, ale není dobré se v tom neustále šťourat a dělat ze sebe oběť.

     

    To vás zbavuje sebevědomí a ovlivňuje všechny oblasti vašeho života. Musíte se naučit pustit tyhle myšlenky a odpustit sobě i jemu. Mnohem snáze odpouštíte druhým než sama sobě. Pomůže vám meditace a kreativní práce. Přemýšlejte také o tom, co dobrého vám vztah přinesl a čím vás naplnil.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz