Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nemáte štěstí v lásce? 9 znamení, že máte zablokovanou srdeční čakru!

/
  • (iStock)
    5. prosince 2018 ● 06:00

    Čakry jsou energetická centra v našem těle, které ovlivňují tok energie. Těch základních je sedm, a pokud nejsou v harmonii, můžou způsobovat fyzické i psychické problémy. Ta čtvrtá je srdeční. Sídlí na hrudi a týká se jí vše kolem lásky a emocí. Když je zablokovaná, můžete mít komplikované vztahy, nebo naopak nemůžete žádný vztah navázat. Jaké signály naznačují, že je zablokovaná a je potřeba ji otevřít?

    Srdeční čakra je napojená na mezilidské vztahy a lásku. Pokud máte tuhle čakru otevřenou, jste otevření, soucitní a obvykle nemáte problém se vztahy. Máte-li srdeční čakru zablokovanou, vaše vztahy budou složité, můžete zažívat časté rozchody či zklamání v lásce nebo jste osamělí. Jak se blokace projevuje?

     

  • 1.

    Stále řešíte vztahy z minulosti

    Autor: iStock

    Pokud neustále řešíte vztah, který jste prožili v minulosti, můžete si tím zablokovat srdeční čakru a jen stěží navážete nový vztah. A pokud už náhodou nějaký máte, nemůže růst a směřovat k pozitivní budoucnosti. Zamyslete se nad tím, co v minulém vztahu nefungovalo, a co naopak fungovalo, a použijte tyhle informace k posunu vpřed. To vám pomůže získat lepší perspektivu při hledání nového a zdravějšího vztahu. Čím dříve začnete, tím lépe. A pokud nejste v současném vztahu spokojeni a budete ho násilím prodlužovat, srdeční čakra zůstane zablokovaná.

     

  • 2.

    Zadržujete bolest a hněv

    Autor: iStock

    Je normální občas nedat průchod emocím a zášti, ovšem pokud vám někdo ublížil a vy to v sobě pořád dusíte, můžete si zablokovat srdeční čakru. A to dost bolestivě. Tím, že v sobě zadržujete bolest a hněv, posilujete stále to, co ve svém životě nechcete. Bolest ve vašem srdci a myšlenky, které je posilují, vás v životě brzdí. Je nutné odpustit a zapomenout. Uvědomte si, že čím víc trpíte bolestí, tím větší vliv to má na vaše budoucí vztahy.

  • 3.

    Máte problémy s důvěrou

    Autor: iStock

    Zradil vás předchozí partner? Možná se bojíte znova důvěřovat. Ovšem pokud se bráníte důvěře, vaše srdeční čakra se zablokuje a vy jen těžko můžete věřit někomu dalšímu. Strach ze stejných pocitů, jako je zrada a pochybnost o tom, koho jste milovala, přináší do života stále stejnou energii, kterou nechcete. Pracujte na tom, pracujte na znovunalezení důvěry a zaměřte se na hledání důvěryhodnějších lidí, kteří do vašeho života vstoupí. Když budete neustále myslet na to, že už nikdy nikomu nebudete věřit, budete přitahovat lidi, kteří opět vaši důvěru zradí.

     

  • 4.

    Máte nízkou sebedůvěru a stydíte se

    Autor: iStock

    Máte-li nízkou sebeúctu a pochybujete o sobě, můžete si tím zablokovat srdeční čakru. Často si ani neuvědomujeme, kolik nás naše negativní sebepoznání drží a že zablokuje naši schopnost dávat a přijímat lásku. Každý si zaslouží šanci milovat někoho dalšího a být milován. Pokud jste vůči sobě ale až moc kritičtí, říkáte si často, že si něco nebo někoho nezasloužíte, pak se vám stane přesně to.

  • 5.

    Neumíte nebo se bojíte projevit svoje emoce

    Autor: iStock

    Pokud jste zvyklí svoje emoce neventilovat, může se stát, že tím utrpí váš milostný život. Potlačené emoce způsobují ve vašem těle spoustu tlaku a úzkosti. Je nutné je občas pustit ven. Klíčovým je hledání bezpečného místa pro uvolnění emocí. Můžete křičet nebo brečet ve sprše, jít na procházku do lesa nebo hledat nějakou vhodnou formu léčby, jako je reiki, masáž nebo meditace. Zablokované emoce zablokují i srdeční čakru.

     

  • 6.

    Bojíte se závazků

    Autor: iStock

    Zablokovaná srdeční čakra se může projevit i tím, že se bojíte mít nějaké závazky. Máte totiž strach, že uděláte chybu ve výběru, že partner, s nímž jste, není ten pravý a souzený. Pořád hledáte výmluvy a důvody, proč nemůžete s někým být. Je to jen obava ze závazku. Chcete-li mít šťastnější vztah, musíte se přestat vymlouvat. Zapište si všechny důvody, proč se bojíte, a buďte upřímní. Teprve pak můžete odblokovat srdeční čakru, protože budete mít lepší představu o tom, čeho se vlastně bojíte.

     

  • 7.

    Jste pořád ve stresu a zažíváte úzkost

    Autor: iStock

    Úzkost a stres se samozřejmě mohou vyskytnout z různých důvodů, včetně tlaku, který zažíváte v práci. Ale bez ohledu na zdroj stresu, můžete si tím zablokovat srdeční čakru. Jakmile si tedy uvědomíte, že jste úzkostní, měli byste chvíli meditovat, naučit se správně dýchat nebo začít chodit na jógu. Uvědomte si, že když vás stres a úzkost převálcují, váš mozek zasadí pořádnou ránu i vašim emocím, čímž dojde k blokaci srdeční čakry. Uvolněte se, relaxujte.

     

  • 8.

    Nechcete si druhé pustit k tělu

    Autor: iStock

    Důvod bývá jasný – někdo vás v minulosti pořádně zradil nebo podvedl. Pokud ale odmítáte ostatní, aby k vám našli cestu, zablokujete si srdeční čakru. Strach z něčeho nového poté, co jste byli zraněni, je normální, ale neměl by vás zničit. Uvědomte si, že nikdo vám nemůže ublížit, když mu to sami nedovolíte!

     

  • 9.

    Soustředíte se na druhé a na sebe nemyslíte

    Autor: iStock

    Sdílení lásky a dělání dobrých skutků je fajn a je to také jeden ze způsobů, jak se cítit milovaný a potřebný. Zvláště když to někdo ocení. Je to ale taky časově velmi náročné, a může se stát, že přitom zapomenete sami na sebe. A to je pro vaši srdeční čakru nezdravé. Udržujte zdravé hranice v tom, co děláte pro druhé, a tím, co děláte pro sebe. Bude to pro vás přínosné.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz