Rok 2019 je symbolickým zakončením desítkových let, tedy 2010-2019. Při sečtení dvojky a jedničky nám vyjde číslo tři. Celých deset let tedy běželo pod trojkovým vlivem, což je silná, prudká, ohnivá, stresující, elektrická, výbušná energie. Čím více stoupala síla trojky, tím méně se s ní dokázali poprat zásadoví, důvěřiví, láskyplní, klidní, slabí, citliví, unavení, labilní nebo nemocní lidé.

Kladně se trojka představuje jako úžasná, přátelská, optimistická, kreativní, komunikativní, ale v opačném případě a nakupená ve větším množství je užvaněná, příliš vychytralá, bezcitná, nesvědomitá, ulhaná, podvodná, přitom tvářící se jako nejlepší přítel či zachránce, čehož bravurně využívá v dosažení svého cíle u vyhlídnuté oběti.  

S každým přibývajícím rokem se energie měnila a znásobovala od té laskavé až k tomuto závěrečnému šílenému, chaotickému a hektickému běsnění, mamonu, chtíči, přežranosti, vyhrožování, zneužívání a porušování všeho možného.

Toto desetileté období má jakýsi cyklický význam v epoše ději, ze kterých bychom se správně měli poučit a v nejlepší víře a svědomí nepokračovat a nezvyšovat rizika dob minulých. Je to, jako by se blížil „kolaps civilizace“, krize vládní, politická, náboženská, finanční, agrární, ekologická, mizení přírodního bohatství, převážně vody.

Příklad si můžeme vzít z průběhů a chování důležitých postav např. z první světové války, z dob Římanů, Asýrie, starověkého Egypta a můžeme skončit u doby bronzové. Toto období tedy končí a začíná nové desetiletí 2020-2029 pod vlivem čtyřky.

I toto číslo má své úžasné plusy, ale bohužel i mínusy, jako např. boj o moc s nutností kontroly a je jedno jestli půjde o novodobého diktátora nebo jste k něčemu přinuceni systémem, anebo více či méně dobrovolně dáte své osobní údaje a aktivity k dispozici. Toto téma je počátkem doby železné a končí velkou hospodářskou krizí 30. let minulého století.

Přichází jakási transformace, která vždy přinese ztráty i bolest, ale vytvoří se jiný systém, najdou se jiné zásoby, možnosti, tudíž neznamená, že to co se blíží je špatné, je to jen jiné a protože nevíme, co nás čeká, bojíme se toho a stále se raději držíme toho, co známe, je to pro nás jisté a bezpečné, i když je to irelevantní a dočasné.

Proto spoustu lidí, resp. jejich duše, jsou už unavené nebo je to nebaví a netěší a proto se rozhodnout nepokračovat v dalším desetiletí.