Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Prokletá čarodějnická hodina! Máte se bát, když se budíte mezi 3. a 4. hodinou ranní?

/
  • (iStock)
    14. prosince 2023 ● 06:00

    Budíte se často uprostřed noci kolem třetí hodiny ranní? Víte, že se téhle hodině říká čarodějnická nebo také ďáblova hodina? Ti, kteří se zajímají o ezoteriku a čarodějnictví, mívají z téhle hodiny respekt a možná i strach. O takzvané ďáblově hodině koluje spousta pověr. Je na tom něco pravdy, nebo je to pouhý výmysl?

    Kořeny čarodějnictví sahají do počátků prvních civilizací, které lidé vytvořili. Samozřejmě je velmi těžké vysledovat celou historii čarodějnictví, ale zdá se, že některé věci i během tisíciletí odolaly úpadku času. Například čarodějnická hodina.

  • 1.

    Kdy je čarodějnická hodina?

    Autor: iStock

     

    Přestože v různých kulturách a tradicích platí různá pravidla, nejznámější verzí „čarodějnické hodiny“ je hodina mezi 3:00 a 4:00. Je známá taky jako Svatá hodina, nebo Ďáblova hodina. Za zvláště silný čas byla považovaná taky doba kolem půlnoci během úplňku, kdy je veškerá magie zesílena. My se však budeme držet doby mezi 3 a 4 hodinou ranní. Tuhle hodinu si prý ďábel vybral proto, aby zesměšnil Svatou trojici a kolem třetí odpoledne také údajně zemřel Ježíš.

     

  • 2.

    Co se děje během čarodějnické hodiny

    Autor: iStock

     

    Třetí hodina ranní je prý ideální doba na nejrůznější seance, protože během téhle hodiny se brána mezi naším světem a tím druhým otevírá. Mizí „závoj“ mezi duchy a lidmi a díky tomu duchové snáze cestují po naše reálném světě a setkávají se s lidmi podle svého výběru. Je to čas, kdy dochází k většině „návštěv“.  Čarodějnice i kouzelníci mají v téhle hodině více síly kouzlit a poslat kouzlo tam, kam chtějí. Zní to strašidelně, ale v této hodině jsme my lidé nejzranitelnější před útoky duchů či démonů. I filmový průmysl používá ve svých děsivých scénách právě tuhle čarodějnickou hodinu.

  • 3.

    Proč se všechny tyhle věci dějí právě v tuhle chvíli?

    Autor: iStock

     

    Naše tělo má v sobě nainstalované plně funkční biologické hodiny, také známé jako cirkadiální hodiny. Ty jsou naladěny na denní světlo a pokud dojde k nějakým změnám, pocítíte je. Určitě jste už slyšeli o „jet lagu“, když cestujete na velkou vzdálenost. A vlastně o tom to celé je. Během čarodějnické hodiony dosáhne tělo nejnižší teploty, zažíváme nejhlubší úroveň spánku a zdá se, že všechny naše biologické funkce také spí. Statistiky říkají, že většinu úmrtí v nemocnicích je právě od 3 do 4 hodin ráno. I podle studie, kterou prováděli na Harvardu, se šance na smrt během této hodiny zvyšují. Je to doba, kdy jsme citlivější na vnější psychické podněty. Je tedy také snadnější komunikovat s duchy a lépe je vnímat.

     

  • 4.

    Probouzíte se často během této hodiny?

    Autor: iStock

     

    Máte zvyk se budit v tuhle „čarodějnickou hodinu“? Spousta lidí se právě v tuto chvíli budí a míří na toaletu. Podle Karen Carlsonové, která vede kurzy zaměřené na zlepšení kvality spánku žen v Bostonské všeobecné nemocnice Massachusetts, se někdy stane, že ženy brzo usnou a pak se kolem 3. nebo 4. hodiny probudí, protože už spaly šest hodin a více v úmyslu neměly. Ačkoli to může vypadat jako nespavost, může to být ale součástí něčeho „většího“. Lidé, kteří jsou během téhle hodiny „probuzeni“, věří, že dostávají jakýsi duchovní „upgrade“. To je doba, kdy je pro nás snazší komunikovat s duchy našich předků nebo vyššími entitami. Pokud se vám to stane, vše si zapište do svého „snového deníku“ a snažte se co nejvíc zapamatovat si ze svého snu. Pak meditujte a zkuste využít ten dar, který vám byl dán.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz