Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kdo umí nejlépe řešit konflikty? A kdo před nimi raději utíká? Jsou to tihle!

/
  • (iStock)
    11. března 2022 ● 06:00

    Když souhlasíte s názorem partnera nebo přátel, je snadné, aby i osobnostní rozdíly (i ty docela velké) zůstaly skryté pod povrchem. Ale ve chvíli, kdy narazíte na velkou překážku, může dojít ke konfliktu. Hodně v tom pak hraje roli to, k jakému znamení patříte. A taky na tom, zda vstupujete do diskuse s logikou a rozumem, nebo okamžitě vypnete, nebo dovolíte svým emocím, aby se projevily.  

    V důsledku toho mají některá znamení sklon do konfliktu vstoupit, zatímco jiná se mu vyhýbají jako moru. Podle astroložky Vanessy Hardyové existují tři různé planety v horoskopu, které ho mohou ovlivnit i v případě řešení konfliktů. „Mars je síla, která řídí samotný konflikt; Merkur souvisí se strategií vašeho pohledu a toho, jak komunikujete s ostatními; a Slunce odráží váš celkový záměr a to, jak vidíte svět.“ Která tři znamení se konfliktu nebojí a dokážou ho ustát?

  • 1.

    Beran

    Beran

    Na rozdíl od všeobecného přesvědčení, že Beran je impulzivní a rychle se rozhněvající znamení (koneckonců, jeho planetárním vládcem je Mars), Beran umí celkem dobře konflit řešit. „Výhodou konfliktu s Beranem je to, že před vámi nic neskrývá,“ říká Hardy. Jako ohnivé znamení má Beran tendenci projevovat se v neshodáchsilným výbuchem pocitů, které se mohou stejně snadno rozplynout, jakmile vyplavou na povrch. „Chcete-li rychle zvládnout konflikt s Beranem, buďte etický a impozantní protivník,“ říká Hardy.  A snažte se nebrat si nic osobně!

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Beran • Videohub

  • 2.

    Býk

    Býk

    Zatímco stinná stránka Býka je často charakterizována tvrdohlavostí, Býci mají také odhodlání řešit konflikty bez toho, aniž by kolem sebe jen tak "mlátili". „Pokud dojde ke konfliktu, nebudou ho ignorovat. Pokud jde o nějakoku změnu, mohou být trochu umanutí, ale pokud je dokážete přesvědčit, že tato změna přinese pozitivní dopad, můžete prosadit vše, co chcete," říká astroložka Hardy. Protože Býkovi vládne Venuše zaměřená na potěšení, oceňují harmonii a nalezení cesty zpět k požitku a budou na tom pracovat pomalu a metodicky.  "Promluvte si klidně s Býkem, jedině tak najdete cestu k řešení," dodává. Býci neocení nikdy výbušné konverzace.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Býk • Videohub

  • 3.

    Vodnář

    Vodnář

    „Vodnář je znamením pokroku a lidskosti – dva neuvěřitelně důležité prvky při vedení konfliktu. Protože jak víme, abychom někam pokročili, musí dojít k dohodě,“ říká Vanessa Hardy. Houževnatost Vodnáře se vzhledem k jejich vzdušnému živlu projevuje většinou ve smyslu přemýšlení.  Což znamená, že mají tendenci procházet konflikty spíše s logikou než emocemi. „Stejně jako všechna vzdušná znamení neberou nic moc osobně,“ říká Hardy. V podstatě se můžete v konfliktu s Vodnářem bez obav podělit o své skutečné myšlenky a pocity. „Jejich vládnoucí planeta Uran je orientovaná na inovace a má tendenci dát jim touhu vytvořit fungující řád věcí,“ říká Hardy.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Vodnář • Videohub

  • 4.

    Blíženci

    Blíženci

    Blíženci jsou proměnlivé vzdušné znamení, o kterém je známo, že není ani tady, ani tam. Proto může být Blížence v hádce těžké porazit. „Často je těžké je přečíst, protože mají tendenci přehnaně zkoumat konflikty," říká Hardy. Výsledkem je, že jejich slova se během konfliktu vždy neshodují s tím, co si myslí. Měli by věnovat větší pozornost činům a omezit slova. "Přímá a jasná komunikace je nezbytná k tomu, aby se prokousali mentální gymnastikou, kterou mohou dělat," říká astroložka. Ve finále ale patří Blíženci k těm, kteří se raději konfliktu vyhnou, než aby do něj vstupovali.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Blíženec • Videohub

  • 5.

    Panna

    Panna

    Podle Vanessy Hardy má analytická Panna tendenci fixovat se na neefektivnosti v rámci většího systému, kterých si ostatní možná ani nevšimnou. „Konflikt s Pannou tak může být nejasný nebo matoucí, zejména proto, že Panna obvykle nemluví a raději o situaci přemítá, nebo místo toho v tichosti trpí,“ říká. Ve skutečnosti, čím tišší je Panna, tím je pravděpodobnější, že se vyskytne problém. Pokud cítíte, že se to děje, měli byste povzbudit Pannu, aby vyjádřila nahlas své stížnosti a přestala zabředávat do malých detailů.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Panna • Videohub

  • 6.

    Váhy

    Váhy

    Stejně jako Býk jsou Váhy ovládány Venuší, která se orientuje na potěšení, lásku a harmonii – ale v tomto případě natolik, že mají tendenci za každou cenu utéct před jakýmkoli konfliktem. „Tato tendence podřídit se ostatním, když dojde ke konfliktu, může způsobit, že řešení bude opravdu náročné,“ říká Hardy. Kromě toho, silná touha Váhy být dobře přijata ostatními může také ztěžovat, aby byly upřímné ohledně své vlastní pozice v boji, což může jen oddálit řešení a ještě více vybudovat zášť. Možná budete muset sáhnouut hluboko, abyste přinutili Váhu podívat se na věc reálně. 

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Váha • Videohub

  • 7.

    Ryby

    Ryby

    Ryby, které jsou přirozeně intuitivní a empatické, se mohou snadno nehcat ovlivnit negativními emocemi ruhých, což vede k tomu, že se ději snažít bojům vyhnout. "Když jsou pod tlakem, stávají se kluzkými rybami," říká Hardy. "A často mohou neúmyslně vytvořit (nebo zhoršit) konflikt tím, že se mu budou vyhýbat, aby se vyhnuly emocionálnímu zatížení." Kvůli jejich hlubokému spojení s vlastními emocemi se Ryby často dívají dovnitř, když dojde ke konfliktu, a obviňují samy sebe. Mají tendenci vidět své vlastní nedostatky a uvíznout v sebepodceňování, aby ospravedlnily to, že se věci rozpadají.  Abyste se dopracovali k realistickému řešení, aniž byste Rybám ublížili, musíte pečlivě odlišit konflikt od toho, co k této osobě celkově cítíte a jakou klíčovou roli hraje ve vašem životě.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Ryba • Videohub

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz