Sobota 27. července 2024
Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor
Oblačno 30°C

Kdo v sobě dlouho drží zášť a křivdu? Jsou to tahle čtyři znamení!

/
  • (iStock)
    22. července 2022 ● 06:00

    Je běžné, že se čas od času cítíme ublížení. A je normální cítit k tomu, kdo nám ublížil, po určitou dobu zášť, vztek, hněv či nenávist.  Někteří lidé v sobě ale drží zášť pravidelně, což je špatný zvyk. Zejména některá znamení zvěrokruhu k tomu mají sklony.

    Někteří lidé v sobě nedokážou hněv udržet na dlouho. Je to proto, že většinou zjistí, že je to stojí mnoho energie. Zášť totiž vyžaduje, abychom ji živili a soustředili se na ni, což je opravdu nesmírně náročné. Možná na to, že jste jim ublížili, nezapomenou, ale budou ochotní dát vám druhou šanci. Je únavné být pořád naštvaný. Navíc to ničemu neposlouží. Která čtyři znamení to mají naopak a ráda se utápí v zášti a hněvu?

  • 1.

    Beran

    Beran

    Berani jsou ohnivé znamení, které je zaměřeno na budoucnost a kariéru. Rádi plánují a chtějí mít přání a potřeby pod kontrolou. Právě proto, že k cíli v jejich případě nevede přímá cesta, budou pravděpodobně pociťovat zášť, když se jim někdo postaví do cesty. Pamatují si pak každého, kdo jim zabránil v dosažení kariérního cíle, nebo kdo je zbrzdil. A někdy tuhle zášť nepřekonají nikdy.

     

    Berani, ujistěte se, že si stojíte za svým ve chvíli, kdy někdo zradí vaši důvěru nebo vám zabrání v získání uznání, které si zasloužíte. Pokuste se problém s osobou, která vám ukřivdila, vyřešit a udělejte vše pro to, abyste se posunuli dál. Čím méně energie vynaložíte na hněv, tím více energie budete mít k dosažení svých snů.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Beran • Videohub

  • 2.

    Štír

    Štír

    Zatímco Beran může být naštvaný, když mu někdo překáží v jeho úspěších, Štír prožívá emoce na hlubší úrovni. Velmi dobře a velmi dlouho si pamatují každou zradu, které se na nich někdo dopustil. Ale pravděpodobně se nebudou jen tak utápět ve svém zklamání. Štíři jsou známí tím, že hledají pomstu, když cítí, že se jim stala křivda.

     

    Jako Štír nemusíte předstírat, že vaše negativní emoce neexistují. Ale měli byste se učit je řešit zdravým způsobem. To vám může pomoci zbavit se zášti, abyste si nemuseli tuto negativitu nosit s sebou jako závaží. Promluvte si o tom, jak se cítíte, třeba s důvěryhodným přítelem nebo i psychologem, abyste se naučili podobné situace zvládat lépe a bez pocitů ukřivdění.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Štír • Videohub

  • 3.

    Kozoroh

    Kozoroh

    Pro Kozorohy je typické, že existuje někdo, na koho se hluboce zlobí, bez ohledu na to, že od incidentu uplynulo hodně času, takže si vlastně nemůžou vzpomenout, co se stalo. Toto zemské znamení si bude pamatovat každý boj a urážku, kterou kdy zažili, a to i po několika letech.

     

    Kozorozi, pokud zjistíte, že máte ve zvyku chovat zášť, i když si nepamatujete proč, zkuste si o těchto zážitcích začít psát třeba deník. Pokud si budete vše zaznamenávat, můžete se za svými poznámkami ohlédnout a pochopit, že situace nebyla tak hrozná, jak jste si ji pamatovali, a že nemá cenu držet v sobě zášť.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Kozoroh • ABL

  • 4.

    Ryby

    Ryby

    Tohle vodní znamení je silně emocionální, takže si v sobě zranění drží poměrně dlouho. Jejich zášť je spíše tichá, ale za to intenzivní. Je to proto, protože neumí požádat o to, co potřebují, a jsou pak naštvané, když jejich potřeby nejsou od druhých uspokojeny. Jako Ryby míváte problém vyjádřit své pocity, ale zároveň chcete, aby lidé kolem vás poznali, jak se cítíte. A když to nepochopí, obklopíte se záští.

     

    Je potřeba pracovat na tom, abyste jim to nevyčítaly a neuchovávaly v sobě zášť. Je užitečné vašim blízkým sdělit, že vás něco bolí nebo že se cítíte špatně. I když to pro vás může být těžké říct jim, že se trápíte a že byste potřebovali pomoc, je to nejlepší cesta, jak se zbavit zášti. Vysvětlete všem, jaká slova nebo činy vás uklidňují, když máte těžké časy; pravděpodobně si to zapamatují a příště poznají, že potřebujete emocionální podporu.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Ryba • Videohub

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz