Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nejsarkastičtější znamení zvěrokruhu. Kdo vás dokáže kousnout slovem?

/
  • (iStock)
    21. září 2022 ● 06:00

    Sarkasmus funguje dobře na divadelních prknech, ale když se tato povahová vlastnost týká někoho ve vašem životě, může to být frustrující. Když má totiž někdo ve zvyku pronášet sarkastické poznámky, může být kousavý, pohrdavý a může vás slovy zranit. A to není nikomu příjemné.

    Znáte někoho takového? Zkuste se zeptat, v jakém slunečním znamení se narodil. Třeba vám to pak bude konečně připadat pochopitelné. Která znamení jsou pošklebovačná, nekonečně vtipná a naprosto sarkastická?  

  • 1.

    Kozoroh

    ...

    Podle astroložky Charlotte Kirsten, Kozoroh „vyhrává titul nejneslušnějšího sarkastického znamení zvěrokruhu“. Tohle znamení, které je známé svým intenzivním zaměřením na kariéru a ambice, se často může zajímat o dosažení svých cílů než o to, koho cestou urazí.

     

    Vládne mu Saturn, „úkolář“ planet, tak není divu, že Kozoroh používá sarkasmus, aby ukázal svou otrávenost a frustraci, zejména pokud jde o vaši pracovní morálku. Jak říká Charotte Kirsten, nebojí se vám natvrdo říct, co si myslí, a stejně tak rychle upozorní na vaše chyby.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop lásky pro Kozoroha: Jaké znamení se k němu hodí • Adam Balažovič, Martina Boháčová

  • 2.

    Vodnář

    ...

    Vodnáři mají tak trochu bezcitný humor, který vás neustále drží v napětí a přemýšlení o tom, jestli si dělají legraci, nebo to myslí vážně. „Jejich sarkasmus je dokonalý – včetně načasování, tónu i formulace, nedají se nikdy porazit," tvrdí astroložka Inbaal Honigman.

     

    Říká, že je to také „jejich osobní komediální síla“, což naprosto odpovídá, protože Vodnář je nejexcentričtější znamení zvěrokruhu. Nebojí se vstát před davem a sdílet se všemi své nekonvenční názory nebo podivné chování. Většinou jejich sarkasmus rozesměje, ale někdy vás jejich slova mohou pěkně ranit. „Nebojí se vypouštět z úst štiplavé poznámky, aby ventilovali své podráždění,“ říká astroložka.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop lásky pro Vodnáře: Jaké znamení se k němu hodí • Adam Balažovič, Martina Boháčová

  • 3.

    Panna

    ...

    Panny jsou perfekcionistky, což vede k tomu, že jsou „všeználky zvěrokruhu,“ říká Charlotte Kirsten. Tito vysoce logičtí lidé rádi provádějí výzkumy, aby našli co nejkvalitnější fakta. Jejich znalosti tedy daleko převyšují znalosti jejich kolegů nebo spolupracovníků a nebojí se vám to dát najevo.

     

    Jejich sarkastická stránka povahy se uplatňuje hlavně na pracovišti, kde ji rádi používají „k trestání druhých za jejich neschopnost“. Astroložka Lisa Barretta vysvětluje, že pokud toto přehnaně kritické znamení urazíte, v extrémních případech „budou šmejdit se sarkastickými poznámkami namířenými na vaše nejslabší místa.“

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop lásky pro Pannu: Jaká znamení se k ní hodí • Adam Balažovič, Martina Boháčová

  • 4.

    Střelec

    ...

    „Pro Střelce je jakýkoli typ humoru přirozený, ať je to žertování, narážky, přehánění, podceňování a samozřejmě sarkasmus,“ říká astroložka Inbaal Honigman. Střelci vždy řeknou cokoliv, aby se druzí zasmáli. Ale jsou také známí svým nedostatkem taktu a asertivity. „Jejich sarkasmus je obvykle dávkován s trochou hrubosti netaktnosti, kterou se snaží vydávat za humor,“ poznamenává astroložka Lisa Barretta.

     

    Ve většině případů však kořen této tuposti nepochází ze zlé povahy. „Střelci se vždy pokoušejí vnést humor do náročných a obtížných situací, což může někdy znamenat, že udeří na špatnou strunu, pokud se střetnou s praktičtějšími znameními,“ vysvětluje astroložka Kirsten. Jejich komentáře mohou být vtipné, ale pohřeb není vhodný na vtipkování.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop lásky pro Střelce: Jaké znamení se k němu hodí • Adam Balažovič, Martina Boháčová

  • 5.

    Blíženci

    ...

    Na rozdíl od Panny jsou Blíženci „ovládáni ‚denní‘ stranou Merkuru,“ zdůrazňuje astroložka Lisa Barretta. Merkur je planetou názorů a komunikace, takže Blíženci jsou hrdí na svou schopnost řešit problémy přímým, ne-li antagonistickým způsobem. Díky tomu jsou extrémně pohotoví a vysloužili si titul nejzábavnějšího znamení zvěrokruhu.

     

    Rádi baví své přátele a rodinu veselými příběhy, a protože jsou znamením dvojčat, jejich dualita jim umožňuje zapadnout do jakéhokoli společenského prostředí. Tato bilaterální povaha ale také znamená, že se Blíženci snaží odhalit i satirickou stránku života. "Jejich sarkasmus není ani tak podlý, ale spíše má za cíl přimět vás vidět obě stránky věci. Pokud procházíte těžkým obdobím, jejich chytré komentáře mohou být tím pravým, co vám možná pomůže.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop lásky pro Blížence: Jaké znamení se k nim hodí • Adam Balažovič, Martina Boháčová

  • 6.

    Štír

    ...

    Není pochyb o tom, že Štír je nejsarkastičtějším znamením zvěrokruhu. „Existuje pouze jedno znamení, která vás může bodnout tím, co má ve svém ocase, a to je Štír,“ říká astroložka Inbaal Honigman. „Štíři jsou vodní znamení, proto si všímají malých detailů, ze kterých si můžou v případě potřeby dělat legraci. Také jim vládne Mars, válečná planeta, takže jim nevadí jít trochu „blíž ke kosti“. Vždyť jde koneckonců jen o vtip.

     

    Ačkoli Štír není známý tím, že je sladký a charismatický, má autentickou a sebevědomou stránku, která lidi přitahuje. „Dokážou vás urazit a ve finále to působí jako odlehčený vtip,“ vysvětluje Charlotte Kirsten. Říká, že často používají svůj vtip a šarm, aby vlili humor do jakékoli situace. Ale mějte na paměti, že Štír má silně zadumanou stránku a v některých případech vás bodne přesně tam, kde to bolí. „Dokážou být neúnavní, jakmile se dostanou do sarkastického stavu,“ varuje Lisa Barretta.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop lásky pro Štíra: Jaké znamení se k němu hodí • Adam Balažovič, Martina Boháčová

     

     

Autor: Ivana Ašenbrenerová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz