Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Z koho nikdy nebude dobrý šéf? Těchto pět znamení šéfovat prostě neumí

/
  • (iStock)
    12. října 2022 ● 06:00

    Někteří lidé jsou rození vůdci a mají vlastnosti, která odpovídají charakteristice šéfa. Existují však tací, kteří sice mají charisma, ale pro vedoucí pozici se prostě nehodí. Obvykle jim chybí vyrovnanost, dominance či důvtip.

    Astroložka Jeevika Sharma vytvořila seznam pěti znamení, kterým šéfovská role moc nesluší. A pokud už náhodou nějakou funkci vezmou, nejsou ve vedoucí roli moc dobří. Jaké důvody to jsou, které z nich dělá lepší podřízené než nadřízené?

  • 1.

    Vodnář

     

    vodnář

    Vodnáři nejsou vhodný materiál pro zrození šéfa, protože mají tendenci být většinu času nepraktičtí. Navíc dost často špatně jednají s lidmi v práci. Je pro ně obtížné porozumět druhým a nedokážou jim ukázat správnou cestu. Mohou být sice dominantní, ale jejich nadvláda nestačí k tomu, aby druzí odvedli dobrou práci.

     

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Vodnář • Videohub

  • 2.

    Ryby

    ryby

    Ryby jsou emocionální a při jednání s lidmi až moc měkké. Pokud jsou ve vedoucí funkci, snaží se druhé sice ovládnout, ale efekt dlouho nevydrží. Tyto vlastnosti z nich proto nedělají vhodné kandidáty na vedoucí pracovníky. Pokud by se staly přece jen šéfem, snažily by se neustále vciťovat do problémů svých podřízených, takže by ve finále byly neproduktivní.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Ryba • Videohub

  • 3.

    Blíženci

    blíženci

    Blíženci nejsou vůbec vhodný šéfovský materiál. Je to proto, že občas zneužívají svou sílu. Mohou sice vědět, jak fungovat jako šéf, ale nedodržují pravidla, která by měl šéf při práci dodržovat. Blíženci se mohou stát na vedoucí pozici drsnými nebo hrubými, když nevidí snahu druhých přemýšlet, nebo nechápou potenciál zaměstnance, se kterým pracují.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Blíženec • Videohub

  • 4.

    Rak

    rak

    Raci by stěží mohli být autoritativními šéfy. Jsou citliví na emoce druhých. Snaží se vyhýbat stresu a pracovní zátěži. Řídit své zaměstnance je něco, co sice mohou vykonávat, ale obvykle pak nechávají všechno na zaměstnancích, takže to způsobuje řadu problémů, zejména pokud jde o kompetence.

     

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Rak • Videohub

  • 5.

    Lev

    lev

    Lev je sice králem buše, ale jeho duše není ani trochu šéfovská. A to proto, že snadno ostatní popudí. Jsou dominantní, ale pokud budou při práci čelit nepatřičnému vyrušení, stanou se agresivními a mohou práci nakonec nedokončit. Lev chce svůj vlastní prostor pro fungování a mít zodpovědnost jako šéf, je pro něj naprosto nepřijatelné.

     

     

    Obecná charakteristika znamení - Lev

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Lev • Videohub

Autor: Ivana Ašenbrenerová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz