Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fotr je lotr: Nejhorší otcové horoskopu

/
  • Za tátu byste je něchtěli ...
    Za tátu byste je něchtěli ... (profimedia)
    22. května 2023 ● 06:00

    Někteří rodiče nejsou žádná výhra a dětem toho mnoho nepředají. Možná za to ani nemohou, ale jejich vztahy s potomstvem jsou spíše chladné. Která znamení k tomu mají sklon?

  • 1.

    Vodnář

    ...
    I když to samozřejmě nemusí platit pro každého Vodnáře, výchova dětí pro ně nemusí být přirozená.

    Nejde o to, že by otcové Vodnáři byli záměrně neangažovaní rodiče, ale o to, že se často natolik soustředí na projekty nebo společenské angažmá mimo svůj domácí život, že někdy může těžká práce spojená s výchovou dítěte působit spíše jako otrava a povinnost než jako celkově obohacující (i když někdy náročná) zkušenost. Vodnáři tedy dokážou být zábavnými otci, kteří se doma čas od času objeví, a je s nimi spousta zábavy, pokud jsou úspěšní, nebo frustrovanými choleriky, kteří rodinu kontinuálně zanedbávají.

  • 2.

    Ryby

    ...
    Na první pohled se zdá, že muž ve znamení Ryb by měl být skvělým otcem. Ve skutečnosti jsou však tak často pohlceni svými vlastními potřebami, takže se nedokážou obětovat a vychovávat své vlastní dítě i za cenu nepohodlí a všednosti. Ryby mohou být skvělými rodiči, když se cítí naprosto spokojené s tím, kde se v životě nacházejí. Pokud jsou však nespokojené, jejich vnitřní zádumčivost a zasněnost se prostě nedokáže dobře promítnout do role člověka, který se stará o rodinu. Rodina je jim pak lhostejná a k dětem nemají v podstatě žádný vztah.

  • 3.

    Kozoroh

    ...
    Otcové Kozorozi jsou ztělesněním patriarchálního archetypu.  Není to tím, že by to byli zlí lidé, mají srdce na správném místě - opravdu chtějí být skvělými rodiči, snaží se, ale v praxi mají k modernímu rodičovství dost daleko. Narážejí na svůj svět pravidel a zákonů, a často děti odradí nevhodně volenými slovy. Dnešní představa rodičovství jim nevyhovuje, jakmile mají vystoupit z role autority a vychovatele, jsou nejistí, popudliví, a nelaskaví. Cestu k dětem si najdou často až když jsou dospělé a pokud jsou zákopy už moc hluboké, tak vůbec.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz