Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kdo ze zvěrokruhu přitahuje bolest a utrpení? Je to těchto pět znamení

/
  • (iStock)
    3. června 2023 ● 06:00

    Určitě znáte aspoň jednoho člověka, který pořád naříká, stěžuje si a trpí kvůli čemukoli. Tito lidé mají pocit, že se celý svět spiknul proti nim. Která znamení mají tendenci přitahovat bolest, ať už z nejrůznějších důvodů?

    Říká se tomu syndrom Kalimero, který popsal v roce 2018 francouzský psychoanalytik Saverio Tomasella. Syndrom pojmenoval po známé postavičce kuřátka, které chodí po světě a pořád si na něco stěžuje. Přesně takových je pět znamení zvěrokruhu, kteří vždy vidí sklenici poloprázdnou, nikdy poloplnou. Patříte do seznamu?

  • 1.

    Kozoroh

    ...

    Některá znamení zvěrokruhu jsou velmi ponurá a Kozoroh je jedním z nich. Vyjadřování emocí je pro ně zásadní, a když se jim to nedaří, mohou upadat do splínu a deprese. Bojují totiž se svými emocemi tak moc silně, že si sami sobě přivodí bolest. V takovém případě začnou všude kolem vykládat, jakou mají smůlu a že je svět nefér.

     

     

     

     

    VIDEO: Obecná charakteristika znamení - Kozoroh

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Kozoroh • ABL

     

  • 2.

    Býk

    ...

    Býci jako zemské znamení milují jistotu a svou komfortní zónu jen neradi opouštějí. Nenávidí změny, a stačí, když se změní jen jediná okolnost, jsou rozrušeni a doslova cítí povrchní bolest, která jimi začne prostupovat. Jakoukoli změnu vnímají jako utrpení a pokud to jen trochu jde, snaží se, aby k žádným nepředvídatelným situacím nedocházelo.

     

     

     

     

    VIDEO: Obecná charakteristika znamení - Býk

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Býk • Videohub

  • 3.

    Štír

    ...

    Toto znamení zvěrokruhu je velmi náchylné k utrpení, protože vše, co prožívá, prožívá velmi intenzivně a hluboce. Hodně totiž investují zvláště do svých osobních vztahů, takže pokud něco nefunguje tak, jak má, snadno se cítí zranění. Moc dobře ví, o čem to je. Silně prožívají osamělost a odloučení, ale neradi tyto pocity sdílejí. I proto zažívají silnou bolest uvnitř, o které vědí jen oni sami.

     

     

     

    VIDEO: Obecná charakteristika znamení - Štír

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Štír • Videohub

  • 4.

    Rak

    ...

    Raci jsou velmi milující a starostliví lidé. Mohou vám navenek ukázat odvážnou tvář, ale uvnitř jsou jako roztavený vosk. Mají podobnou povahu jako Štíři, pokud jde o emoce, které velmi intenzivně prožívají. Pokud byste hledali synonymum pro Raky, pak je to slovo utrpení. Hodně často trpí i kvůli otevřeným ranám z minulosti, ať už to bylo ponížení, odmítnutí nebo rozchod, a stále je to bolí. Nezřídka se staví pozice oběti.

     

     

    VIDEO: Obecná charakteristika znamení - Rak

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Rak • Videohub

  • 5.

    Ryby

    ...

    Ryby jsou obecně velmi laskavé a emocionální, takže se často stává, že se staví do role mučedníků. Tento sebedestruktivní a zasněný pohled na život je nutí přitahovat zbytečné utrpení a bolest. K životním zkouškám nemají praktický přístup, reálný život je pro ně často velmi náročný. Ryby se rády litují, ale sebelítost je pro ně destruktivní, protože oslabuje, vyčerpává a brání v úspěchu.

     

     

    VIDEO: Obecná charakteristika znamení - Ryba

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Ryba • Videohub

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz