Čtvrtek 20. června 2024
Svátek slaví Květa, zítra Alois
Polojasno 26°C

Strachy a fobie podle horoskopu: Blíženci se bojí uzavřených prostor, Lvi létání a Vodnáři pavouků

/
  • A z čeho máte strach vy?
    A z čeho máte strach vy? (istock.com)
    5. června 2024 ● 05:50

    Říká se, že strach je největším nepřítelem člověka. A je to přesně tak, nedá se o tom pochybovat, každý se přece jen něčeho bojí. Pohádka o Nebojsovi je prostě jenom pohádka. Pojďme se společně podívat na to, jakými strachy a fobiemi nejčastěji trpí jednotlivá znamení zvěrokruhu. Tak schválně, sedí to na vás?

  • 1.

    Beran (21. 3. – 20. 4.)

    8980199:full:true:true:trueBerani působí na druhé tak, že se opravdu ničeho nebojí. Je sice pravda, že patří k nejodvážnějším znamením zvěrokruhu, ale i Berany občas přepadne úzkost či strach. Většinou ze ztráty svobody nebo z vlastního selhání či neúspěchu. Co se týká fobií, nemají moc rádi těsné uzavřené prostory a pavouky či hady taky zrovna moc nemusí. Výšky Beranům obvykle nevadí, naopak je vyhledávají.

     

    VIDEo: Přátelství podle znamení

    Video
    Video se připravuje ...
    Přátelství podle znamení • Videohub

  • 2.

    Býk (21. 4. - 21. 5.)

    Býk
    Býk
    Autor: istock.com
    Býk je docela odvážný, ale může trpět na úzkosti a strachy z nadpřirozených jevů, například duchů či mimozemšťanů. Nemá rád to, co se nedá rozumově vysvětlit. Buď ho to fascinuje a zajímá se o to, nebo ho to děsí. Kromě toho Býci moc nemusí velké výšky, raději stojí nohama pevně na zemi. Proto se třeba mohou bát cestování v letadle a vyhlídkový let balonem opravdu není pro ně. Někteří Býci mají taky strach v autě nebo trpí nevolností za jízdy. Býk se hodně bojí i toho, že nebude mít peníze a nezaplatí své účty.

     

  • 3.

    Blíženci (22. 5. - 21. 6.)

    Blíženci
    Blíženci
    Autor: istock.com
    Blížencům nevadí všelijaká havěť ani výšky, ale někdy trpí neznámými úzkostmi, protože jejich psychika je tak složitá, že se mnohdy sami v sobě nevyznají. Bojí se budoucnosti a existenciální nejistoty, těsných uzavřených prostor. Někteří Blíženci i přes svou společenskou povahu mívají sociální úzkost a strach z projevů na veřejnosti. Bojí se též odmítnutí ve vztahu.

     

     

     

    VIDEO: Horoskop lásky na rok 2024

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop lásky na rok 2024 • CNC

  • 4.

    Rak (22. 6. - 22. 7.)

    Rak
    Rak
    Autor: istock.com
    Raci mívají strach z hadů a pavouků, někdy vos nebo sršní, ostrých předmětů a skla. Bojí se velmi o své děti, bojí se odmítnutí ve vztahu, nevěry, ztráty partnera nebo mají strach z opuštění. Obvykle moc nemusí výšky a široká prostranství, malé prostory jim většinou nevadí, cítí se v nich bezpečně. Raci velmi citlivě všechno prožívají, takže mnohdy trpí různými úzkostmi a často na sebe nabírají i strachy a obavy druhých lidí. Někdy však mohou prokázat neskutečnou odvahu, když se chtějí postarat o druhé nebo někomu pomoct, to jdou všechny strachy rázem stranou.

     

  • 5.

    Lev (23. 7. – 23. 8.)

    Lev
    Lev
    Autor: istock.com
    Lvi se nejvíce bojí o sebe nebo svou rodinu. Velmi se obávají o zdraví a pohodlí, často trpí úzkostmi, strachem z nejistoty a  vlastního selhání. Moc nemusí uzavřené prostory ani výšky, často se bojí létat letadlem a ani adrenalinové sporty nejsou pro ně. Neradi totiž vyhledávají situace, v nichž by mohli být ohroženi na zdraví či životě. Nemají rádi špínu, bacily a nemoci, bojí se nákazy všeho druhu. Fobii mohou mít i z toho, že by je někdo nutil dělat to, co nechtějí a že by je někdo nějak omezoval. Mají také strach ze ztráty svobody a z budoucnosti. Lvi se hodně štítí hmyzu a bojí se klíšťat. Samozřejmě je u nich silný strach ze smrti.

     

    VIDEO: Velký horoskop zdraví pro rok 2024: Štíři by se měli zaměřit na klouby, Lvi na psychiku

    Video
    Video se připravuje ...
    Velký horoskop zdraví pro rok 2024: Štíři by se měli zaměřit na klouby, Lvi na psychiku • 

  • 6.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    Panna
    Panna
    Autor: istock.com
    Panny trpívají na úzkosti typu obsedantně-kompulzivní poruchy. Některé z nich jsou velmi na čistotu a pořádek, proto je dokáže rozhodit každé smítko. Bojí se špíny, nákazy, bacilů a nemocí. Panny jsou celkově úzkostné, mívají různé strachy, například z budoucnosti, z vlastního selhání v různých situacích, mívají sociální fobii a strach z davu nebo taky ze širokého prostranství. Často mají strach z výšek a bojí se létat letadlem či jezdit v dopravních prostředcích, protože se třeba obávají nehod nebo špatně snášejí rychlou jízdu. Ani pavouci a hadi jim mnohdy nejsou sympatičtí a štítí se hmyzu celkově. Někdy mají strach z vody.

     

  • 7.

    Váhy (23. 9. - 23. 10.)

    Váhy
    Váhy
    Autor: istock.com
    Váhy na prvním místě mívají strach z opuštění, ze samoty nebo smrti. Jen nerady zůstávají samy, bojí se nevěry a ztráty partnera, osamělosti mezi čtyřmi stěnami. Bojí se, že budou nepřijaté a nemilované. Mohou mít taky fobii z pavouků, hadů nebo hmyzu, bojí se koní a velkých zvířat, kousnutí zvířetem či bodnutí hmyzem, ostrých zbraní a mnohy i bacilů, špíny nebo ptáků.

     

     

    VIDEO: Rodič podle znamení

    Video
    Video se připravuje ...
    Rodič podle znamení • Videohub

  • 8.

    Štír (24. 10. - 22. 11.)

    Štír
    Štír
    Autor: istock.com
    Štír se často tváří, že se ničeho nebojí, ale i on má své strachy. Pavouci a hadi či všelijaká havěť mu obvykle nevadí, naopak je miluje. Štíři se taky nebojí smrti, ale někteří z nich naopak velmi silně. Nejvíce se asi bojí ztráty kontroly a omezování nebo toho, že zkrátka zůstanou bezmocní či odkázaní na druhé. Velmi často mají strach ze širokého prostranství, davu či sociální fobii, proto se rádi schovávají na místech, kde jsou jen sami a nikdo je neobtěžuje či neohrožuje. Štír také zrovna nemusí výšky a létání letadlem.

     

  • 9.

    Střelec (23. 11. - 21. 12.)

    Střelec
    Střelec
    Autor: istock.com
    Střelec je poměrně odvážný a nevadí mu různé adrenalinové situace a výšky, spíše by mohl být klaustrofobik, který pro jistotu nevstoupí ani do výtahu. Pavouci, hadi a kdejaká havěť mu taky obvykle nevadí, velký strach má ale ze ztráty svobody a z vlastního selhání nebo z budoucnosti. Nejvíce se bojí toho, že by mohl ztratit své ideály a to, v co celý život věřil. Bojí se taky bezmoci a omezování.

     

     

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

    Kozoroh
    Kozoroh
    Autor: istock.com
    Kozoroh se velice bojí ztráty kontroly a pocitů vlastní bezmoci či selhání. Mívá taky klaustrofobii a někteří Kozorozi mívají strach z výšek nebo širokého prostranství, davu lidí a někdy i vyloženě sociální fobii. Často se štítí hadů nebo se bojí nákazy a nemocí. Vždy potřebují mít své jistoty a pevnou půdu pod nohama, bojí se toho, že je někdo bude omezovat nebo jim nařizovat, co mají dělat. Jen neradi sedí v letadlech a bojí se i na cestách. Mohou se obávat změn a nečekaných situací, na něž se neumí přirozeně rychle adaptovat.

     

  • 11.

    Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: istock.com
    Mohlo by se zdát, že se Vodnáři nebojí ničeho. Ale opak je pravdou. I oni mají své strachy a úzkosti. Bojí se těsných uzavřených prostor, ztráty svobody i kontroly, bojí se velkých zvířat nebo pavouků, hadů, hmyzu a žab. Někteří z nich mají strach z vody a někdy trpí na velmi zvláštní fobie, třeba strach z klaunů nebo knoflíků. Velmi děsivým strachem je pro ně pohřbení zaživa.

     

     

  • 12.

    Ryby (21. 2. - 20. 3.)

    Ryby
    Ryby
    Autor: istock.com
    Ryby obvykle nemají strach z vody, tu přímo milují. Štítí se ale pavouků a hadů, mívají strach z různých pachů, kousnutí zvířat, ze střepů a bodných zranění, některé citlivější Ryby mají sociální fobii, klaustrofobii a strach z osamělosti. Mohou mít taky strach ze psů a velkých zvířat nebo strach z ohně. Možná proto, že je třeba v minulém životě upálili na hranici.

     

     

     

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz