Středa 26. června 2024
Svátek slaví Adriana, zítra Ladislav
Oblačno, bouřka 28°C

Jaký sport preferují jednotlivá znamení zvěrokruhu? Blíženci míčové hry, Raci bojová umění, Panny běh a Lvi gaučing

/
  • Ideální sport podle znamení zvěrokruhu
    Ideální sport podle znamení zvěrokruhu (istock.com)
    17. června 2024 ● 05:58

    Víte, jak se to říká: Sportem ku zdraví, anebo k trvalé invaliditě. Ale pohyb je zdravý a hýbat se musíme všichni. Každý má své koníčky a oblíbené pohybové aktivity, které ho baví a naplňují, třeba už s ohledem na vlastní povahu a dispozice.

    Poznat se to dá i podle znamení zvěrokruhu, takže pokud třeba přemýšlíte, do jakého sportovního kroužku zapsat své dítě, podívejte se, k jakému sportu má podle horoskopu ty nejlepší předpoklady. Zkuste si sami u sebe ověřit, jak to na vás sedí!

  • 1.

    Beran (21. 3. – 20. 4.)

    Beran
    Beran
    Autor: istock.com
    Berani milují adrenalinové sporty. Fascinuje je vzrušení, zábava, lov a mají v sobě přirozenou soutěživost. Bavit je budou kolektivní míčové hry, v nichž budou vynikat a drát se kupředu, například basketbal, fotbal, ragby, ale také bojová umění, jako například thajský box, dále paragliding, atletika, veslování, parkur, závodění v autech a na motorkách, sjíždění prudkých svahů na kole nebo lezení po skalách, klidně i bez jištění. Berani by si při sportu měli především opatrovat hlavu, takže bez pořádné přilby ani ránu!

     

    VIDEO: Barvy podle znamení: Jaká je ta vaše?

    Video
    Video se připravuje ...
    Barvy podle znamení: Jaká je ta vaše? • Videohub

  • 2.

    Býk (21. 4. - 21. 5.)

    Býk
    Býk
    Autor: istock.com
    Býci jsou dobře stavění, takže je bude bavit kulturistika, silové sporty, kult těla. Často je spatříte v posilovnách nebo na workoutových hřištích. Nepotřebují nikam spěchat ani se předhánět, ale mají ve sportu velkou výdrž a odhodlání. Bavit je bude také plavání, veslování, krasobruslení, tanec všeho druhu, gymnastika, jóga a jakákoli práce s tělem. Při sportech by si měli dávat pozor hlavně na oblast krční páteře a zbytečně neriskovat zranění, například při saltech na trampolíně.

  • 3.

    Blíženci (22. 5. - 21. 6.)

    Blíženci
    Blíženci
    Autor: istock.com
    Blíženci vynikají v atletice, běhu, skoku a veslování, protože mají silná a pevná ramena. Se svou mrštností a rychlostí se velice hodí pro kolektivní míčové hry, hlavně plážový volejbal, ale také třeba zvládají prolézat jeskyně a chodit po horách v nepřístupných terénech. Skvělí jsou rovněž v krasobruslení, gymnastice a tanci. Jejich slabinou jsou ale ruce a paže, které by neměli přetěžovat. Vynikají ve všech sportech, v nichž je důležitá rychlost a soutěživost. Rádi jezdí na skateboardu a kolečkových bruslích, případně skákají přes švihadlo. Líbí se jim i sporty, kde mohou uplatnit svou hravost a kreativitu nebo akrobatické sklony.

    VIDEO: Velký horoskop zdraví pro rok 2024: Štíři by se měli zaměřit na klouby, Lvi na psychiku

    Video
    Video se připravuje ...
    Velký horoskop zdraví pro rok 2024: Štíři by se měli zaměřit na klouby, Lvi na psychiku • 

  • 4.

    Rak (22. 6. - 22. 7.)

    Rak
    Rak
    Autor: istock.com
    Pro Raka jsou ideální bojová umění, tradiční východní bojová umění pracující s energiemi anebo také zápasy MMA a box. Překvapivé množství mužů ve znamení Raka má pro tyto sporty slabost. Ženy zase milují tanec a gymnastiku, mají skvělý cit pro rytmus a dokonale vnímají hudbu, která je dokáže pořádně rozpohybovat. Jakákoli sportovní a umělecká aktivita spojená s hudbou je pro Raky jako stvořená, například spontánní intuitivní tanec, zumba, latinské tance a podobně. Raky bude též bavit jóga a všechny typy tohoto cvičení a vlastně i životního stylu. Pro Raky je rovněž velmi přitažlivá turistika, jízda na kole, plavání nebo jízda na člunech a lodích. Gaučing jim ale také není cizí, rádi tráví čas doma. Určitě by se neměli přetěžovat, mohlo by se jim udělat zle od žaludku a mohli by snadno dostat křeče. Ženy by si měly při sportu dobře chránit prsa a používat vhodnou pevnou podprsenku.

  • 5.

    Lev (23. 7. – 23. 8.)

    Lev
    Lev
    Autor: istock.com
    Protože Lvům nevadí teplo, jsou ideálními adepty pro cvičení bikram jógy, saunování a pomalá cvičení v lůně přírody. Jejich pohyby jsou samy o sobě spíše pomalé, plynulé a ladné, proto se Lvi také skvěle hodí na jeviště jako tanečníci. Věnují se rádi kultu těla, chodí do posiloven, usilovně cvičí, ale vydají se občas též na hory či jezdí na kole nebo hrají golf. Od přírody jsou však spíše líní, raději sledují sporty v televizi, není pro ně moc typická rychlost a zvýšená námaha, i když soutěživost rozhodně ano. Pokud Lev sportuje, tak často proto, aby se někam chodil předvádět, jinak ho nejvíce baví gaučing. Lev by neměl skákat do ledové vody, riskuje zástavu srdce. Velká námaha ve velkém vedru mu též zrovna neprospívá.

    VIDEO: Výchova dětí podle znamení

    Video
    Video se připravuje ...
    Výchova dětí podle znamení • Videohub

  • 6.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    Panna
    Panna
    Autor: istock.com
    Panny jsou ideálními adepty pro atletiku a běhání. Bavit je bude cokoli fyzického, kde budou moci pořádně zamakat, a to bez toho, aniž by se potřebovaly někde předvádět. Ženy bude bavit tanec, cvičení všeho druhu, jóga, ranní běhání kolem přehrady, plavání, turistika a jízda na kole. Muži mohou kromě běhu a atletiky vynikat rovněž v pěší chůzi a jízdě na kole. Panna se nebrání používání turistických hůlek, baví ji i běžky nebo lyžování. Zaujmout by ji mohl také golf. Panny také rády hrají tenis nebo squash a hry podobného typu.

  • 7.

    Váhy (23. 9. - 23. 10.)

    Váhy
    Váhy
    Autor: istock.com
    Váhy nejsou od přírody pro sport příliš nadané. Pokud mají v sobě něco ze znamení Panny, může jim jít skvěle atletika a běh, mnohem raději si ale užívají zábavu bez námahy. Rády jezdí v autech a na motorkách, milují tanec, což je snad jediný druh sportu, který je zajímá. Kromě toho ale mohou vynikat v kolektivních sportech a míčových hrách, rozhodně sportu fandí nebo si sázejí na dostizích, což je pro ně také skvělá událost. Nesmíme zapomenout, že pro Váhy se naprosto skvěle hodí golf nebo zimní lyžování v prestižních destinacích, případně ještě plavání. Cizí jim není ani cyklistika a jízda na bruslích. Při plavání si ale musejí dávat pozor, aby si nenachladily ledviny.

    VIDEO: Přátelství podle znamení

    Video
    Video se připravuje ...
    Přátelství podle znamení • Videohub

  • 8.

    Štír (24. 10. - 22. 11.)

    Štír
    Štír
    Autor: istock.com
    Štír je opravdu velký individualista, proto pro něj nejsou vhodné kolektivní sporty ani míčové hry. Baví ho zápasy, bojová umění, vysokohorská turistika, sportovní střelba, plavání nebo podvodní gymnastika, krasobruslení, hokej, případně také umělecký tanec. Štírům skvěle půjde i běh, běžkování či lyžování a horolezectví. Dítě Štíra můžete směle přihlásit do Skautu nebo kurzu přežití v přírodě. Také ho bude velice bavit jezdit na koních.

     

  • 9.

    Střelec (23. 11. - 21. 12.)

    Střelec
    Střelec
    Autor: istock.com
    Střelci mají skvělé dispozice pro sport celkově. Bývají z nich vrcholoví sportovci, atleti, běžci, horolezci, jsou jim blízké adrenalinové sporty. Velice bavit je bude lukostřelba, jízda na koních, lezení po skalách a vysokohorská turistika, ale i cyklistika, paragliding, běžky, sjezdové lyžování, surfování a mnohé vysoce adrenalinové sporty. Cizí jim nejsou ani latinskoamerické tance, tanec a gymnastika celkově, krasobruslení, hokej a podobně. Opatrovat by si však měli celý pohybový aparát, zejména nepřetěžovat kyčle a pánev. Proto jsou pro ně jako dělaná wellness zařízení, sauna a masáže. Bavit je budou také bojové sporty.

     

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

    Kozoroh
    Kozoroh
    Autor: istock.com
    Kozoroh bývá velkým sportovním fanouškem, někdy však jen u televize. Vyhovovat mu mohou veškeré zimní sporty, hlavně lyžování, ale i turistika a horolezectví, pro něž mají Kozorozi velkou slabost. Bývají také dobrými plavci, gymnasty a tanečníky. Jejich oddechovým sportem bývá golf. Kozoroh by si měl při sportu vždy dávat pozor na páteř a klouby, často jej pronásleduje vymknutí kolene a následky s tím spojené anebo revmatismus, takže péče o tělo a zdraví u něj bývá už od mládí prioritou. Kvůli zdraví neriskuje a raději si nechá různé náročnější aktivity ujít. Pokud se však rozhodne, má neuvěřitelnou výdrž ve sportu a vždy směřuje ke svému cíli a vítězství. Kolektivní sporty pro něj nejsou vůbec vhodné. 

     

  • 11.

    Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: istock.com
    Vodnáři milují adrenalinové sporty a také kolektivní sporty. Ideální jsou pro ně sporty týkající se pohybu ve vzduchu, například skoky s padákem, paragliding, surfování na prkně ve vodě i vzduchu, létání letadlem či v baloně, plavání, lyžování, jízda na kole, adrenalinové sjezdy prudkých svahů na kole nebo chození po laně nad propastí (slackline). Rádi jezdí na skateboardu, snowboardu i paddleboardu. Míčové hry jim také vyhovují, rádi si zahrají vybíjenou, americký fotbal, fotbal, hokej, zajdou si do posilovny nebo se toulají vysoko v horách. Z Vodnářů bývají většinou skvělí sportovci.

     

  • 12.

    Ryby (21. 2. - 20. 3.)

    Ryby
    Ryby
    Autor: istock.com
    Ryby milují vodní sporty všeho druhu, třeba i aqua aerobic, bez vody zkrátka nemohou být. Rády se chodí koupat za každého počasí, otužují se a chlad jim nevadí. Blízká je jim turistika, jízda na kole nebo běhání. Zvládají i kolektivní hry, zejména plážový volejbal, nebrání se ani lyžování. Mají rády tanec, jógu, různá tělesná cvičení podle hudby, to je pro ně jako stvořené. Lákají a fascinují je též východní filozofie, východní umění a různá cvičení s tím spojená, například taj-či. Velká námaha jim ale nesvědčí, proto se jí vyhýbají.

     

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz