Podle data narození si můžete ověřit, že vaším znamením je skutečně Krysa, a rovnou zjistit, který živel jí vládne. Podle čínské astrologie je jich pět a patří sem oheň, voda, země, dřevo a kov. Podle toho pak můžete být ohnivá, vodní, zemní, dřevěná nebo kovová Krysa.

10. 2. 1948 – 28. 1. 1949 (země)
28. 1. 1960 – 14. 2. 1961 (kov)
15. 2. 1972 – 2. 2. 1973 (voda)
2. 2. 1984 – 19. 2. 1985 (dřevo)
19. 2. 1996 – 6. 2. 1997 (oheň)
7. 2. 2008 – 25. 1. 2009 (země)
25. 1. 2020 – 11. 2. 2021 (kov)

Krysa a rodina

Shrňme to. Rodina a ještě jednou rodina. I když jsou Krysy poměrně egoistické, rodina pro ně znamená život. Krysy jsou ovšem také praktické a mají dobrý vkus. Milují své děti, bohužel láska se u nich často projevuje hlavně hodnotnými dary a vůbec hromaděním majetku, Krysy jsou ochotné sáhnout i k nelegálním praktikám a kvůli zisku vstoupit do pochybných společenství.

TIP NA VIDEO: Jaký bude pro Krysy rok 2024, který je pod vládou dřevěného Draka?

Video
Video se připravuje ...
Čínský horoskop 2024: Krysa • Videoredakce ženských titulů

Láska

Krysy jsou sentimentální, ale jsou to taky poměrně náruživí milenci, kteří se nikdy nebrání rozšíření rodiny. Krysy jsou věrné, ale jen do té chvíle, dokud se ve vztahu baví, jakmile vztah vyhoří, je Krysa (obojího pohlaví) pryč dřív, než se nadějete. Pokud Krysa miluje, je poněkud majetnická, může taky žárlit.

Pracovní uplatnění

Krysa nikdy není primadona, vždycky je to dříč, navíc takový, který je závislý na úspěchu. Pokud si zvolíte  život s někým takovým, už se nikdy nebudete flákat. Morálními kategoriemi se Krysa příliš nezatěžuje, účel u ní světí prostředky – ne proto, že by byla zlá, je spíš nenasytná. Zaměstnání, která Krysám vyhovují, se obvykle točí kolem peněz. Účetní, právník, realitní agent, finanční poradce, tam bude Krysa ve svém živlu.

Krysa podle živlů

Vodní Krysa – vodní živel v ní trochu mírní obvyklé Krysí vlastnosti, ráda cestuje a usadí se až v pozdějším věku. Je tvůrčí, ráda čte a je schopna chovat se diplomaticky.

Dřevěná Krysa – tvrdě pracuje a je úspěšná, někdy je však nerozhodná.

Ohnivá Krysa – je vášnivá, podnikavá, překypuje nadšením. Dokáže však být egoistická a bezohledná, a pokud nemá vnitřní korekci, je i nebezpečná.

Zemní Krysa – je vážná, praktická a opatrná, právě pocit zodpovědnosti pro ni někdy činí její „krysí“ touhu po úspěchu těžší.

Kovová Krysa – je silná, umí být tvrdohlavá a urputná, ale je užitečná a tvrdě pracuje, také je velmi ambiciózní.

Vztahy: Krysa a ostatní čínská znamení

Krysa s Krysou se dobře snese, shodnou se nejen jako partneři životní, ale i v práci a v přátelství.
Buvol s Krysou budou mít vyvážený a harmonický vztah.
S Tygrem to bude jiskřit, ani jeden neumí ustupovat.
Se Zajícem panovačná Krysa narazí, protože Zajíc jakýkoli druh nadvlády odmítá.
S Drakem může mít Krysa dobrý vztah, jsou oba ambiciózní a dokážou si toho vážit i u partnera.
Had není pro Krysu zrovna ideální partner. Jeho záliba v temných, záhadných a celkově nepraktických věcech bude Krysu dráždit.
S Koněm to bude mít Krysa těžké, oba se rádi poslouchají. Pokud se ovšem naučí naslouchat i druhé straně, bude to pro oba přínos.
S Kozou Krysa vydrží, jen pokud jí Koza dovolí, aby řídila celý její život. Jakákoli vážnější vzpoura Kozy ovšem vztah ukončí.
S Opicí má Krysa hodně společného a hodí se k sobě, je ovšem nutné, aby jeden na druhého braly ohledy, protože jejich sklony a schopnosti jsou podobné, ani jeden se o druhého nezajímá, naopak nadprůměrný zájem vyžaduje.
Se Psem si Krysa naopak porozumí velmi dobře. Krysí schopnost vládnout a Psí oddanost se dobře doplňují, vztah ovšem může být poněkud „ukecaný“, protože oba rádi mluví.
S Vepřem bude mít Krysa vztah poněkud specifický. Když Krysa něco nashromáždí, Vepř to utratí. Pokud jsou oba srozuměni se svým místem ve vztahu, může vzniknout dobré partnerství.