Podle data narození si nejpre můžete ověřit, že vaším znamením je skutečně Zajíc, a rovnou zjistit, který živel mu vládne. Podle čínské astrologie je jich pět a patří sem oheň, voda, země, dřevo a kov. Podle toho pak můžete být ohnivý, vodní, zemní, dřevěný nebo kovový Zajíc.

19. 2. 1939 – 7. 2. 1940 (země)
6. 2. 1951 – 26. 1. 1952 (kov)
25. 1. 1963 – 12. 2. 1964 (voda)
11. 2. 1975 – 30. 1. 1976 (dřevo)
29. 1. 1987 – 16. 2. 1988 (oheň)
16. 2. 1999 – 4. 2. 2000 (země)
3. 2. 2011 – 22. 1. 2012 (kov)
22. 1. 2023 – 9. 2. 2024 (voda)

Jaký je Zajíc

Zrozenci ve znamení Zajíce jsou citliví a tvůrčí, zajímají se o druhé, jsou vnímaví k jejich bolestem, a pokud mohou, snaží se pomáhat. Milují tajemství, ale dokáží ho zachovat, jsou dobrými rádci a někteří mají i jasnovidné schopnosti. Zajíc je vždy klidný, mírný, čestný a ušlechtilý, dává rád najevo své city a může reagovat až vášnivě, pokud vidí krutost nebo bezpráví. Ovšem i Zajíc může být arogantní, právě proto, že chce zachraňovat svět, může si někdy připadat nadřazený ostatním. Aby byli šťastní a úspěšní, potřebují kolem sebe klid a harmonii.

TIP NA VIDEO: Jaký bude pro Zajíce rok 2024, který je pod vládou dřevěného Draka?

Video
Video se připravuje ...
Čínský horoskop 2024: Zajíc • Videoredakce ženských titulů

Zajíc a láska

Zajíci jsou snadno zranitelní, právě proto, že se snadno emocionálně angažují a proto bývají v lásce opatrní, mohou se jí i vyhýbat, jinak jsou to však pozorní a laskaví milenci s velkým smyslem pro romantiku, jsou ohleduplní a vnímaví. V otázkách sexu mohou být Zajíci poněkud konzervativní: výstřednosti, přílišná vášeň nebo milostné rošády je spolehlivě vyděsí a odradí. Dávají přednost večeři při svíčkách a kytici růží před zběsilými románky na jednu noc. Mají vysoká morální kritéria a někdy mohou být přehnaně puritánští. Jako rodič je Zajíc mírný, klidný, milující a děti ho mají rády.

Zajíc a přátelství

Zajíc má hodně přátel, ale často je s nimi v konfliktu nebo s nimi přeruší styky právě proto, že se mu zdá, že neodpovídají jeho morálnímu standardu.

Zajíc v práci

Zajícovi se daří v každé práci, kde má šanci uplatnit styl a vkus, rutinní práce ho ale ubíjí. 

Zajíc podle živlů

Vodní Zajíc má veškeré typické zaječí vlastnosti, násobené dvěma. Je přecitlivělý, bere si na sebe příliš mnoho problémů jiných lidí, které ani nemůže vyřešit, je zbytečně úzkostný. Potřebuje uklidnit a povzbudit.

Dřevěný Zajíc je opravdový umělec, kreativní, působivý při vyjadřování svých pocitů, může se uplatnit v poezii, malířství, nebo literatuře obecně. Je také nejdobrodružnější ze všech Zajíců, miluje cestování včetně nebezpečné exotiky.

Ohnivý Zajíc je tak trochu fanatik a reformátor, neúnavně bojuje za zlepšení světa, nezřídka se angažuje v politice a občanských iniciativách. Je to ohnivý diskutér a lidé mu ochotně naslouchají.

Zemní Zajíc je pracovitý, pilný, skromný a hluboce morální. Vynikne jako soudce či sociální pracovník, je ze všech Zajíců nejrealističtější, drží se při zemi a většinou dosáhne svých cílů.

Kovový Zajíc je odvážný, vytrvalý a ctižádostivý, ze všech Zajíců nejméně emocionální. Má šanci se uplatnit, protože má jak odvahu, tak i vizi.

Vztahy: Zajíc a ostatní čínská znamení

S Krysou se Zajíc snáší špatně, protože má tendenci ho komandovat a Zajíc je založením spíš anarchista. Není to dobrá kombinace.
Ani s Buvolem není partnerství zrovna ideální, pesimistický Buvol sráží optimistického Zajíce.
S Tygrem zajíc žít dokáže, bohužel jen v nevyrovnaném vztahu, kdy Tygr řeší problémy a Zajíc „pečuje“. Není to ideální spojení.
Zajíc se Zajícem si sice rozumějí, ale jejich partnerství není stabilní a pokud se situace okolo přiostří, často se rozpadá.
S Drakem dokáže zajíc spolupracovat, být „tichým společníkem“, ale jsou spíš dobrý tým, než životní partneři.
S Hadem má Zajíc mnoho společného, mohou se přitahovat, ale jejich vztahu chybí vášeň.

Kůň je pro Zajíce příliš impulzivní a jde mu na nervy, ani tohle není optimální spojení.
Koza je pro Zajíce dobrým partnerem v dobách pohody, ale pokud přijde krize, nejsou si navzájem oporou.
Opice a Zajíc jsou protiklady, nemohou spolu fungovat, nic je nespojuje.
Zajícův idealismus rozzuří Kohouta, Zajícovi zas vadí Kohoutova arogance, jejich vztah nemá dobré vyhlídky.
Ideálním partnerem Zajíce je Pes. Rozumějí si, respektují se a vyznávají podobné hodnoty, tohle partnerství je opravdu funkční.
I u Vepře platí, že jeho povaha je opakem té zaječí, ale kupodivu mají pro sebe Zajíci a Vepři velkou přitažlivost a tohle spojení je časté.