NASA obnovila znamení zvěrokruhu, protože starověké civilizace nepočítaly s nepatrnou odchylkou zemské rotační osy, která vznikla důsledkem působení Slunce a Měsíce během minulých dvou tisíciletí. 

Dnešní noční obloha je tedy odlišná od té, kterou pozorovali starověcí astrologové, a souhvězdí, ze kterých znamení horoskopu vycházejí, jsou zhruba o měsíc posunuta. Proto je možné 86 % lidí nezná svoje pravé znamení horoskopu.

Nové rozdělení znamení zvěrokruhu 

Zjistěte, jaké znamení je podle nového horoskopu to vaše a jestli náhodou nejste ve 13. znamení Hadonoše, které do něj přibylo. Pokud jste se totiž narodili mezi 29. listopadem a 17. prosincem, připadal by na vás podle nového rozdělení právě Hadonoš a nahradil by vašeho dosavadního Střelce nebo Štíra.

Kozoroh 20. leden – 16. únor

Vodnář 16. únor – 11. březen

Ryby 11. březen – 18. duben

Beran 18. duben – 13. květen

Býk 13. květen – 21. červen

Blíženci 21. červen – 20. červenec

Rak 20. červenec – 10. srpen

Lev 10. srpen – 16. září

Panna 16. září – 30. říjen

Váhy 30. říjen – 23. listopad

Štír 23. listopad – 29. listopad

Hadonoš 29. listopad – 17. prosinec

Střelec 17. prosinec- 20. leden

Šťastné či nešťastné třinácté znamení?

To, že existuje třináct znamení zvěrokruhu, není žádná novinka. Už babylonští astrologové objevili všech třináct konstelací, Hadonoše však opomenuli záměrně, aby umožnili rovnoměrné rozdělení jednotlivých znamení do 360° cesty Slunce.

Jak už sám název napovídá, souhvězdí Hadonoše je znázorněním muže držícího hada. Tento symbol byl mnohokrát upraven a přetvořen jednotlivými kulturami, nicméně se vždy jednalo o totéž souhvězdí.

V řecké mytologii je Hadonoš považován za znázornění Asklépia, boha lékařství, který oplýval schopností vzkřísit mrtvé. Rozlobený Hádes, bůh smrti, přesvědčil svého bratra Dia, aby Asklépia popravil úderem blesku. Během umírání se Asklépios přemístil na noční oblohu ve formě souhvězdí, odkud na nás shlíží dodnes.

Sumérové jako muže s hadem zobrazovali boha moudrosti a magie jménem Enki.
Naopak pro Egypťany byla tato postava mužem jménem Imhotep, který v Egyptě žil v 27. století před Kristem. V Bibli je definován jako Židovský muž Josef, syn praotce Jákoba – Imhotep je egypstký ekvivalent pro jméno Josef.

Charakteristika Hadonoše

Zplozenci Hadonoše jsou poetické duše, pro které je důležité vzdělání a vědění vůbec, přemýšlivé a vynalézavé, oplývají intuicí.Hledají mír a harmonii, ale není pro ně problém postavit se autoritám, a často to také v rámci svých ambic dělají. To může vyvolávat nepřátelství okolí, Hadonoši jsou však zásadoví a neradi ustupují.

Ať už jste se narodili v jakémkoli znamení, zjistěte, jak to je v roce 2021 s láskou. Více ve videu.

Video
Video se připravuje ...
Astroložka Boháčová o lásce v roce 2021: Kdo bude prožívat rok lásky a kdo musí projít velkou zkouškou? • Martin Mol