Možná se vám už také stalo, že jste spatřili vaši kočku sedět ve stejnou hodinu na stejném místě. Dívá se na strop a vypadá, jako by něco honila (a někdy i honí), ale vy nevidíte co. Nikde není ani moucha, ani pavouk, prostě nic. V jeden okamžik se zuřivě ohání packou nebo syčí. Pak se vrátí ke své obvyklé činnosti a relaxaci, jako by se nic nestalo. Podle odborníků na paranormální jevy je jasné, že kočky dokážou odhalit duchy zemřelých bytostí velmi snadno. Jak to poznáte?

Signály, že vaše kočka vidí ducha

• Náhle se z neznámé příčiny vyleká, nahrbí se, načechrá ocas a doširoka otevře oči.

• Sedí po dlouhou dobu s netečným pohledem.

• Má své oblíbené místo, kam se pravidelně vrací.

• Bez příčiny se leká, bojí a schovává.

• Její oči sledují místnost, i když tam nic není.

• Cítíte, že v domě něco je, a vaše kočka se chová podle toho.

Proč mají kočky tuhle schopnost?

Většina z nás ví, že informace o kočkách, které vidí duchy, jsou většinou neoficiální: Na jedné straně spektra stojí ti, co nevěří ani trochu, a na druhé straně jsou ti, kteří věří. Kočky mají vousy, které slouží jako dotykové receptory a které jim poskytují informace o jejich bezprostředním okolí. Z toho důvodu mohou kočkovité šelmy v podstatě vytvářet 3D mapu svého prostředí a můžou taky tyhle vibrace používat pro snímání pohybu vzduchem. Kočky mají tedy dar odhalit věci, které my lidé nemůžeme.

Jak vidí kočky a mohou vidět to, co my nemůžeme?

Lidé a kočky vidí velmi odlišně. Lidé můžou vidět řadu barev a detailů během dne, kočky mají zase schopnost nočního vidění, ale postrádají denní detaily. Kočky mají širší zorné pole ve srovnání s lidmi, ale jejich vizuální jasnost je menší než u člověka. Kočky můžou vidět odstíny modré a zelené, ale červená a růžová je mate.

Zdá se, že kočky vědí vše

Zatímco důkazy jsou neprůkazné, mezi milovníky zvířat je známo, že kočky jsou skutečně citlivé. Dokážou odhadnout a „přečíst“ člověka, aniž by se k němu přiblížily. Kočky se budou vyhýbat lidem, které nemají rády, a přibližovat se k těm, které rády mají. Podobně jsou velmi dobré při posuzování situací a energie. Je tedy dost dobře možné, že kočky skutečně vnímají duchy zemřelých. A navíc, máte-li kočku, ochrání vás!