Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Která znamení mají problém najít si nové přátele? Patříte k nim?

/
  • (iStock)
    24. dubna 2020 ● 06:00

    Není to vaše silná stránka, seznamovat se s novými lidmi a spřátelit se? Pro někoho je navazování nových přátelských vztahů přirozené, pro jiného je to velmi náročné nebo obtížné. Někteří lidé váhají, když mají někoho oslovit, druhým to nevadí ani trochu.

    Kdo je bojácný, kdo naopak nebojácný? Kdo má spousty přátel, protože se lehce seznamuje, a kdo má přátel méně, protože ho omezuje vrozená stydlivost? Na druhou stranu je dobré vědět, že nezáleží na počtu přátel, důležité je, nakolik kvalitní tato přátelství jsou. Které znamení má problém s navazováním přátelství?

  • 1.

    Rak (21. června - 22. července)

    Rak
    Rak
    Autor: iStock

    Raci jsou znamení, které miluje rodinnou pohodu a setkání mezi svými blízkými. Se známými lidmi rádi oslavují a baví se, a jsou rádi, když druzí vidí, že jsou šťastní. Ale ve své podstatě jsou Raci spíše introverti, kterým nevadí sedět doma s knihou, odpočívat a být sám. Těžko navazují nové individuální vztahy, protože je pro ně těžké naučit se důvěřovat. Jejich postoj k přátelství: Čím více, tím veseleji. Proto jsou raději ve skupinách, a nejraději s rodinou.

     

  • 2.

    Vodnář (20. ledna - 18. února)

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: iStock

    Vodnáři jsou poněkud introvertní a plaché znamení, a to je důvod, proč to nemají snadné, pokud jde o navazování nových přátelství. Dost často taky přemýšlejí o tom, zda se tomu druhému dá důvěřovat. Pokud je problém důvěra, nepustí si ho k sobě. Jsou sice ochotní „hrát“ přátelskou hru, ale vrací stejnou mincí – když je někdo nedůvěryhodný, platí, že ani jim nikdo nemůže důvěřovat. Jinak jsou blázni do své rodiny a blízké osoby, ale nové přátelství si musí nejprve pořádně prověřit. Vždy budou podezírat z toho, že je nikdo nemá rád, a podle toho budou jednat. Bohužel vždy očekávají od druhých to špatné.

  • 3.

    Panna (23. srpna - 22. září)

    Panna
    Panna
    Autor: iStock

    Nikdo nemiluje dobré přátele víc než Panna, ale to neznamená, že je pro toto znamení snadné přátelství navázat a udržet si ho. Panna je trochu drsné znamení, které má tendenci chovat se tvrdě navenek, takže přátelé k nim tak snadno nepřicházejí. Panny navíc rády sdílejí svoje názory a požadují, aby je druzí automaticky schválili, což samozřejmě není vždy přijato s nadšením. Když si ale Panna vytvoří přátele, je to obvykle na celý život a většinou to je jen jedna osoba nebo dvě. Tito nejlepší přátelé si s nimi dokážou poradit. Ostatní lidi už Panna nepotřebuje.

     

  • 4.

    Blíženci (21. května - 20. června)

    Blíženci
    Blíženci
    Autor: iStock

    Existuje rozdíl mezi přáteli a známými. Přátelství je vztah skutečně od srdce, zatímco známým je někdo, koho znáte a kdo může být přátelský, ale není to opravdový přítel. Blíženci jsou nesmírně pochybovačné znamení a vybudovat důvěru je pro ně velmi těžké. Vždy mají pocit, že potenciální přátelé od nich chtějí víc, než jsou ochotni jim doopravdy dát. Blíženci nejsou moc velcí dárci, jsou spíše příjemci. Do přátelství moc nepřispějí, ale rádi si berou, co můžou. Je těžké vědět, co se děje uvnitř srdce každého Blížence, proto je pro ně těžké najít skutečné a opravdové přátele.

  • 5.

    Ryby (19. února - 10. března)

    Ryby
    Ryby
    Autor: iStock

    Ryby jsou neuvěřitelně plaché a jakmile se dostanou ze své skořápky, aby byly více společenské, začnou se projevovat jejich neurotické vlastnosti v plné síle.  Ryby „chtějí“ přátele, ale předpokládají hned na začátku, že se s nimi nikdo nechce přátelit. Tento přirozený nedostatek sebeúcty se ostatním projevuje jako bezedná jáma potřebnosti, která lidi nebaví. Ryby přinášejí příliš mnoho emocionálních „zavazadel“ do jakéhokoli přátelství a svým způsobem je trápí jejich vlastní snaha upoutat pozornost. Je těžké být přítelem s kýmkoli, kde celé přátelství je o problémech druhé osoby. Proto je těžké udržet si přátelství.

     

  • 6.

    Váhy (23. září - 22. října)


    Váhy
    Váhy
    Autor: iStock

    Klidné způsoby Vah jsou zdánlivě pozitivní, pokud jde o navazování nových přátelství. Ale to je pouze zdání. Váhy jsou známé svou laskavostí, ale nejčastěji je tato laskavost fasádou, která jim umožňuje procházet světem bez obtěžování.
    Váhy moc nemají rádi lidi, i když byste to na nich nikdy nepoznali. Pokud dokážete přijmout přátelství s Váhami, budete muset akceptovat, že nikdy nebudete opravdu vědět, kým vlastně jsou. Jsou mazané a extrémně tajnůstkářské. Budou vám projevovat náklonnost, ale zřídka tě pustí do svého srdce.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz