Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Jak se vyrovnáváte se zklamáním? Které znamení s tím má největší problém?

/
  • (iStock)
    26. června 2021 ● 06:00

    Zklamání je věc, kterou se učíme zvládat od útlého věku. Zklamání, protože někdo nepřišel tehdy, když měl, sliby, které někdo porušil, nenaplněné sny či vlastní selhání. To vše může přinášet pocity zklamání, s nimiž se musíme naučit žít.

    Malé děti řeší zklamání a frustrace například záchvaty vzteku či emočním zhroucením a spoustou slz. V dospělosti se řada lidí snaží předstírat, že je zklamání nijak nezasáhlo, přestože uvnitř je to velice trápí. Někdy nás zklamání může motivovat k tvrdší práci a většímu přizpůsobení.

  • 1.

    Beran (21. března - 19. dubna)

    Beran

    Optimismus Beranům obvykle nedovolí, aby se dlouho zabývali negativními záležitostmi, tedy ani zklamáním. Tito jedinci se snaží jít dál a najít něco jiného, ​​na co by se mohli zaměřit. Může to být účast na nějakém typu soutěže, něco, co je vyvede z jejich komfortní zóny, nebo zahájení nového projektu. Pokud se Beran vrhne do něčeho, co ho nadchne, nebude se předchozím zklamáním dlouho trápit.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Beran • Videohub

  • 2.

    Býk (20. dubna - 20. května)

    Býk

    Býci jsou vytrvalí, takže je nezastaví ani zklamání. Poté, co ho zažijí, projeví soucit a laskavost, aby se mohli uzdravit a pokračovat dál. Vědí, že věci se ne vždy dějí v životě tak, jak chtějí oni, i proto to většinou akceptují a neznamená to, že se zastaví a ustrnou na jednom místě. Vždy si dopřejí čas na zpracování svých pocitů, ale nedovolí jim, aby to překazilo jejich plány.  

     

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Býk • Videohub

  • 3.

    Blíženci (21. května - 20. června)

    Blíženci

    Blíženci prožívají zklamání dost intenzivně, ale vždy jim pomůže, když si po zklamání pohovoří s kamarádem nebo někým, komu důvěřují. Pokud Blíženci drží své city uvnitř, není to pro ně dobré. Tyhle negativní pocity se mohou v budoucnu vynořit a způsobit poškození, především v psychice. Jsou inteligentní, a může být pro ně tedy užitečné mluvit o situaci či osobě, které nesplnily jejich vysoká očekávání.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Blíženec • Videohub

  • 4.

    Rak (21. června - 22. července)

    Rak

    Je velmi důležité, aby Rak ventiloval svoje emoce. Raci jsou extrémně citliví, a pokud věci emocionálně nezpracují, může to ovlivnit jejich chování a rozhodování. Raci musí být v bezpečném prostoru a mít podporu okolí. Pokud pocity zklamání nechávají uvnitř, může to vést k hněvu či intenzivnímu smutku. Pak je pro ně těžké se od negativních pocitů, jako je zklamání, oprostit.  

     

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Rak • Videohub

  • 5.

    Lev (23. července - 22. srpna)

    Lev

    Jako většina z nás i Lvi, králové jeviště, bývají každý den zklamáni nejrůznějšími situacemi. Ovšem protože jsou silní, nedovolí jim, aby je stáhly dolů. Zaměřují se na budoucnost, pokračují a vědí, že lidé od nich očekávají radu, nikoli mlčení. Moc dobře si jsou vědomi svého vlivu na ostatní. Lev musí být silný nejen pro sebe, ale i pro lidi, kteří k němu vzhlížejí. Zklamání je pro ně součástí procesu získání toho, co chtějí, takže Lev je ochoten tuto cenu zaplatit.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Lev • Videohub

  • 6.

    Panna (23. srpna - 22. září)

    Panna

     

    Panny moc dobře vědí, že zklamání je jen součástí života. Když jsou zklamané, hledají lekci, přizpůsobí se a stále rostou. Toto znamení zvěrokruhu se téměř vždy snaží všechno opravit či vylepšit. Klíčem je najít lekce, které potřebují, i když nejsou zřejmé. Dejme tomu, že například třikrát za sebou prohrají nějakou soutěž. Je to pro ně zklamání, ale pokaždé, když prohrají, naučí se o trochu víc, takže nakonec můžou tyhle znalosti použít pro vlastní růst, aby pak konečně vyhrály.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Panna • Videohub

     

     

  • 7.

    Váhy (23. září - 22. října)

    Váhy

    Váhy mohou nést zklamání docela těžko, ale nakonec se vždy snaží změnit svůj pohled na věc. Váhy se totiž pokaždé pokoušejí o harmonii a do ní patří i to špatné. Ve všem nakonec hledají to správné, takže pokud cítí zklamání, podaří se jim zbavit se té zátěže a jdou dál. Nevyhrály lístky na důležitý zápas? Nevadí, to neznamená, že je nikdy nevyhrají. Bude to jen jindy a za jiných okolností. Váhy by se měly snažit dívat se na zklamání jako na něco pomíjivého, nikoli absolutního.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Váha • Videohub

  • 8.

    Štír (23. října - 21. listopadu)

    Štír

    Štíři jsou mnohem citlivější, než se zdají. Nechtějí, aby to o nich lidé věděli, tak mají tendenci skrývat svoje pocity. Když jsou zklamaní, může se tento pocit proměnit v hněv nebo pomstu. Štír nesnáší pocit, že nemůže pro změnu situace nic udělat. Přijme raději jakákoli opatření, aby se cítil lépe. Štíři se vždy snaží mít vše pod kontrolou a nikdy sami sebe nelitují.

     

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Štír • Videohub

  • 9.

    Střelec (22. listopadu - 21. prosince)

    Střelec

    Aby Střelci překonali zklamání, plánují. Potřebují mít možnost, že se mohou na něco těšit, a nemají rádi pocit, že se zasekli v nekonečném kruhu zklamání a frustrace. Střelci se dívají na věci a zážitky, které jim zaručeně udělají radost, a soustředí se pak jen na ně. Pro ně je to o tom, jak zmenšit tíhu zklamání a přetavit ji v něco pozitivního.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Střelec • Videohub

  • 10.

    Kozoroh (22. prosince - 19. ledna)

    kozoroh

    Kozorozi jsou praktičtí a moudří, a kdyby se nechali pohltit každým zklamáním, které zažili, nikdy by se nikam nedostali. Proto se nikdy v podobných situacích moc nehrabou a neztrácejí čas přemýšlením o tom, proč je někdo zklamal. Místo toho se učí, jak tyhle životní lekce převést do praxe. Vždy se snaží porozumět zklamání a ptají se, co mohou udělat pro to, aby zabránili opakování. Vše je u nich o tom, jak být v životě úspěšný, nikoli zklamaný.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Kozoroh • ABL

  • 11.

    Vodnář (20. ledna - 18. února)

    Vodnář

    Vodnáři zvládají zklamání s rozvahou. Kreativní a inovativní Vodnáři se čas od času zklamou, ale u nich je to o tom, aby do těchto situací neinvestovali emocionálně zbytečně moc. Díky tomu pak nejsou tak zklamaní. Odpojují se od toho a snaží se co nejrychleji zapomenout. Raději hledají řešení, než aby se nimrali v tom, že selhali nebo se zklamali.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Vodnář • Videohub

  • 12.

    Ryby (19. února - 20. března)

    Když jsou Ryby zklamané, snaží se zaměstnat se něčím, na čem jim hodně záleží. Toto znamení zvěrokruhu je příliš emotivní a bývá pro něj lepší, když se při zklamání pokusí vzdát smutku. Místo toho by Ryby měly podnikat něco uměleckého, vrhnout se do dobrovolnictví nebo na nějaký vlastní kreativní projekt. Zklamání může být u Ryb překvapivě zdrojem inspirace a hledání nových alternativ.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Ryba • Videohub

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz