Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vánoce podle feng-šuej. Co musíte udělat, abyste se nepohádali

/
  • (iStock)
    24. prosince 2022 ● 06:00

    Toužíte prožít pohodové svátky? Příjemnou sváteční atmosféru netvoří jen dárky, ale taky dobrá energie. Doma, ve vašich srdcích, prostě všude. Pomocí feng-šuej se vám to rozhodně podaří. Jak na to? Zkuste se řídit následujícími tipy.

    Feng-šuej je čínské umění, které učí, že pokud dokážeme najít harmonii u sebe i doma, pak do nám do života přijde klid, štěstí a úspěch. Feng-šuej znamená v čínštině vítr a voda, vítr energii rozptyluje, voda ji udržuje. Podle čínského učení se nerovnováha mezi těmito živly projeví ve všech oblastech života. Pro vytvoření harmonické vánoční atmosféry zkuste zakomponovat následující rady do vánočního času.

  • 1.

    Teplo a světlo

    ...

     

    Poklidné Vánoce potřebují pocit tepla. Snažte se mít tedy na Štědrý den a další svátky vše ideálně v teplých barvách. Myslete také na osvětlení – pokud budete používat pouze stropní osvětlení, může vám „ubírat“ energii, vytvářet úzkostné situace a vést dokonce k bolestem hlavy či výbuchům hněvu. Použijte sváteční svíčky a boční lampy.

     

  • 2.

    Zelená barva

     

    Přestože je letos trendy barvou Vánoc „very peri“, tedy kombinace modré, fialové a jemně červené, ale také růžová a bílá, pro feng-šuej je ideální barvou zelená. Je totiž barvou léčení, která uvolňuje a rozptyluje stres a vytváří klid. Ozdobte štědrovečerní stůl borovicovými větvičkami nebo jinými zelenými větvemi. Když pak pověsíte zelený věnec nad vchodové dveře, odvrátíte negativní energii a pozvete dovnitř štěstí.

    VIDEO: Jak si v duchu feng-šuej připravit magické Vánoce, radí Jiří Černák

    Video
    Video se připravuje ...
    Jak si v duchu feng-šuej připravit magické Vánoce, radí Jiří Černák • Adam Balažovič

  • 3.

    Zjednodušujte

    ...

     

    Příliš mnoho barev, jídla, zvuků a aktivit může mít otupující účinek a celou rodinu vyčerpávat. Snažte se minimalizovat a zjednodušovat, není potřeba, aby při večeři přetékal stůl vším možným. A zkuste letos použít třeba fontánku na vodu, která „ochlazuje“ atmosféru a vytváří rovnováhu.

     

  • 4.

    Buďte voňaví

    ...

     

    Pohodovou atmosféru zajistí i vůně, ideální je skořice, která uklidňuje a ochlazuje. Navíc je považovaná za mužské afrodiziakum a nutí muže, aby utráceli. Dalšími vůněmi Vánoc podle feng-šuej je borovice, cypřiš nebo eukalyptus, které čistí prostředí od negativní energie. Hřebíček zase vytváří klid a harmonii, a pokud ho dáte do pomeranče a položíte na stůl v kuchyni, podpoří hojnost, peníze a radost.

  • 5.

    Nezapomeňte na ubrus a svíčky

     

    Podle feng-šuej by neměl ubrus na štědrovečerním stole chybět! Ideálně v zemitých barvách, například béžový nebo žlutý. Pokud jde o prostírání, pak zvolte červené nebo zelené, červená barva vytváří pocit naplnění, zelená zdraví. Na stole by měl být svícen s 5 svíčkami. Pětka znamená střed, a když jsme ve středu, vše je v harmonii. Jste-li sami a toužíte po partnerovi, zapalte si dvě svíčky.

     

  • 6.

    Slavnostní oblečení

    ...

     

    Na Štědrý den si oblečte něco jiného, než tepláky nebo špinavou zástěru. Čisté a hezké oblečení symbolizuje něco nového. A oblečení by nemělo být moc těsné, ale volné, to proto, aby vaším tělem mohla svobodně proudit energie.

Autor: Ivana Ašenbrenerová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz