Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nemají se dost rádi: 4 znamení, která nedokážou sama sebe přijmout

/
  • Nesuďte se příliš přísně.
    Nesuďte se příliš přísně. (iStock)
    24. dubna 2023 ● 06:00

    Říká se, že ten, kdo nedokáže pomoci sobě, není schopen pomoci ani ostatním. Je důležité se mít rád a přijímat se takový jaký jsem, aby byl člověk prospěšný svému okolí i sobě samému. To, se upozaďujete není ctnost, ale spíš nešťastné autoagresivní chování. Neděláte to také?

  • 1.

    Býk

    ...
    Velmi nejistá povaha Býků často vede k nedostatku sebelásky. Přehnaně se obávají toho, co k nim cítí jejich partner, a jejich štěstí je neustále závislé na partnerovi. To často způsobuje, že veškerou svou energii soustředí na to, aby potěšili svého partnera, často na úkor svých citových potřeb a lásky a péče, kterou potřebují k hýčkání a péči o sebe sama. Teprve když si Býci budou věřit, budou ochotni riskovat. Ať už se jim podaří získat to, co chtějí, nebo ne, budou si jisti svou schopností zvládnout okolnosti a vyjít z nich na vrcholu.

  • 2.

    Rak

    ...
    Raci mají tendenci svěřovat se druhým, protože jsou velmi citliví a neustále potřebují cítit sounáležitost a bezpečí. Přílišná emoce lpění a osamělosti Raků jim také brání v tom, aby sami sobě poskytovali množstvím sebelásky, kterou si zaslouží. Jejich štěstí často závisí na lidech v jejich životě, což způsobuje, že obvykle zapomínají, že jsou jedinci, kteří jsou schopni milovat sami sebe stejným způsobem, jakým je mohou milovat ti, kteří jsou v jejich životě. Mají také tendenci příliš věnovat svůj čas pomoci druhým. Jedno přísloví říká: "Upřímné "ne" sobě samému stojí za víc než nepoctivé "ano" něčemu, co ve skutečnosti nechcete dělat."

  • 3.

    Váhy

    ...
    Podmanivá osobnost Vah a schopnost přesvědčit lidi jsou dvě věci, které přispívají k jejich půvabu. Díky tomu se často spoléhají na uznání a potvrzení ze strany okolí, hlavně proto, že jim chybí sebeláska. Protože touží pouze po klidu, mohou se občas rozhodnout mlčet a nechat konflikt narůst, aniž by zasáhli. Z tohoto důvodu neustále berou ohled na emoce druhých a nedokážou upřednostnit své vlastní potřeby. Váhy se však rychle učí a trpké zkušenosti je brzy naučí, že pohodlný život jim k úspěchu nepomůže. Pak teprve nastává sebepřijetí.

  • 4.

    Ryby

    ...
    Zdá se, že soucit a lidskost nemají u Ryb žádné hranice. A pokud nejsou schopny někomu pomoci, obviňují se a začnou se cítit nehodné lásky. Ryby často věří, že být vstřícný a ochotný každému pomoci je ctnost. Potřebují však pochopit, že vědět, do čeho investovat svou energii a kde jde už o zneužívání je zásadní složkou sebepřijetí. Nestačí jen dělat něco, co se zdá být zábavné, a přitom riskovat. Je třeba vyhodnotit, čemu má smysl se věnovat.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz