Sobota 11. května 2024
Svátek slaví Svatava, zítra Pankrác
Polojasno 19°C

Ochranářští rodiče: Tahle znamení svým dětem umetají cestičku

/
  • I ochrana má své hranice.
    I ochrana má své hranice. (istock)
    1. května 2023 ● 06:00

    Všichni dobří rodičesvé děti chrání, ale někteří to prostě přehánějí a svým dětem ukazují idealzovaný svět bez katastrof a problémů. Která znamení své potomstvo chovají jako v bavlnce?

  • 1.

    Rak

    ...
    Většina Raků je citlivá, ale zároveň jsou to velmi nezávislí a pečující rodiče. Své děti naprosto milují, přijímají a podporují, milují je bezvýhradně. Příslušníci tohoto znamení jsou neuvěřitelně starostliví a podporující; radost svých dětí staví nade vše ostatní. Raci jsou také vynikajícími vychovateli a svým dětem vštěpují správné hodnoty. I když mají u svých potomků autoritu, pomáhají dítěti, aby se cítilo přijímané a milované. Nechtějí ale s dětmi mluvit o smrti, nemocech, a podobných věcech, dokud nedosáhnout puberty. Tohle vodní znamení chce své děti chránit před drsnou realitou života.

  • 2.

    Panna

    ...
    Panna je spolehlivé a praktické znamení, které se snaží řešit vše „správně“. Tak postupuje i v případě dětí. Mají silné city a měkké srdce, které jim brání překročit rodičovské hranice nebo obětovat potěšení svého dítěte pro cokoli. I když Panny věří svým dětem, že se rozhodnou správně, snaží se předvídat možné problémy a pomáhají své děti před nimi chránit. Toto zemské znamení má tendenci zapomínat, že čím více je člověk zakotvený v realitě, tím jednodušší je řešit problémy. Někdy hledají komplikace i tam, kde nejsou.

  • 3.

    Váhy

    ...
    Váhy bývají velmi starostliví rodiče. Ke svým dětem chovají spíše jako k přátelům a poskytují jim podobnou podporu. Jsou náchylnější k přijetí a pochopení nového názoru; ať už jde o sexualitu nebo sexuální preference jejich dítěte, jejich cílem je naprosto a neochvějně je podporovat. Mají však tendenci před svými dětmi tajit závažné problémy, jako jsou finanční potíže, domácí násilí v rodině nebo jiné vážné obavy. Jejich děti se však mohou domnívat, že největší zradou důvěry je předstírat, že tvrdá pravda neexistuje. Někdy jejich přehnaná ochranářská péče znamená, že jsou Váhami vychovávané děti sobecké.

  • 4.

    Blíženci

    ...
    Vzdušné znamení je vždy vnímavé k různým výchovným strategiím. Dvojí osobnost, kterou jsou Blíženci proslulí, jim ve skutečnosti pomáhá, pokud jde o správné předvídání problémů jejich dítěte. Většina lidí narozených v tomto znamení přijímá a podporuje činy a rozhodnutí svých dětí. Blíženci však mají tendenci vycházet z toho, co si myslí, že je pro jejich dítě správné. Dětem tají negativní zprávy za každou cen, a malují jim poněkud nerealistický svět bez zla a katastrof.

  • 5.

    Proč je

    ...
    Navzdory tomu, čemu lidé věří, děti rychle rozeznají, když se jim lže. Ve skutečnosti je lze poučit o tvrdých pravdách způsobem, který je přiměřený jejich věku. Schopnost dětí učit se z nepřízně osudu je skutečně obdivuhodná. Pomáhá jim získat odolnost, která jim usnadňuje orientaci v životě dospělých. Tomuto přirozenému procesu někdy nechtěně brání snahy výše zmíněných hvězdných znamení pravdu zmírnit nebo své děti před nepříznivou realitou ochránit. Ve skutečnosti jsou však realita a optimismus neoddělitelné. A optimističtí lidé nevidí věci pozitivněji, než ve skutečnosti jsou. Naopak věří, že mají dostatek odolnosti, aby překonali překážky a šli dál. Překonáváním nepřízně osudu tak mohou malí příslušníci těchto hvězdných znamení skutečně rozvíjet svou odolnost.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz