Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Benevolentní rodiče: Která znamení to jsou?

/
  • Chovají děti jako v bavlnce.
    Chovají děti jako v bavlnce. (istock.com)
    25. dubna 2023 ● 06:00

    Většina lidí si přeje, aby si jejich ratolesti osvojily dovednosti, které potřebují k úspěchu. Někteří lidé však nevěří na účinky trestů na děti na jejich cestě k dospělosti a snaží se používat spíš cukr než bič.

  • 1.

    Rak

    ...
    Rodiče ve znamení Raka jsou obvykle shovívaví a doma mimořádně pohodoví. Zřídkakdy stanovují nebo prosazují nějaká pravidla a nesledují každý krok svých dětí. Jejich cílem je poskytovat svým potomkům přiměřené množství podpory. Jejich heslem je "děti jsou děti ", kdykoli jejich děti udělají nějakou chybu. Jejich manžel/ka se někdy rozčiluje nad tím, že Rak jejich dítě dostatečně nekárá. Přestože jsou Raci často laskaví a starostliví, málokdy se snaží své děti kárat nebo řídit. Jejich rodičovskou mantrou je, že "all you need is love". Láska se však s důsledností nevylučuje.

  • 2.

    Lev

    ...
    Rodiče ve znamení Lva jsou svým dětem obvykle mimořádně oddaní a pečující. Toto ohnivé znamení ví, že jejich děti potřebují jasně pochopit, co rodič chce, aby věděly, jak se mají chovat. Proto se před důležitými rozhodnutími ptají na názor svých dětí a kladou větší důraz na svobodu svých dětí než na jejich povinnosti. Toto ohnivé znamení má tendenci chovat se méně jako rodič a více jako kamarád. Rodiče ve znamení Lva občas používají úplatky, jako jsou dárky, jídlo a hračky, aby přiměli své děti k poslušnosti. Nesnášejí však vymáhání jakýchkoli trestů za špatné chování. Pokud jejich dospívající krade, nebo ničí věc, mohou být nuceni vymáhat tresty za takové delikventní chování. Ale i v takovém případě to dělají opatrně a neradi  a trestání jejich svěřence je bolí u srdce.

  • 3.

    Váhy

    ...
    Rodiče ve znamení Vah jsou obvykle velmi tolerantní a často jsou velmi láskyplní. Svým dospívajícím nestanovují mnoho hranic ani omezení. Tito rodiče se často chovají spíše jako rádci než jako rodiče a nevyžadují od svých dětí dospělé chování. Váhy svým typem výchovy kladou na své děti jen minimální nároky. Děti mají shovívavou výchovu Vah rády. Někdy však děti vychovávané rodiči ve znamení Vah trpí problémy se sebeovládáním. Váhy také nerady trestají nebo plácají své děti, když se dostanou do problémů nebo se dopustí drobných přestupků. Raději si s dětmi promluví a domluví se s nimi tak, že je poprosí, aby v budoucnu nedělaly stejné chyby.

  • 4.

    Kozoroh

    ...
    Kozorozi nesnášejí, když mají nad svými dětmi autoritu. Své děti nehlídají ani nekárají, protože chtějí, aby se jejich ratolesti cítily svobodné. I když existují domácí pravidla, ne vždy je Kozorozi dodržují nebo prosazují. Místo toho toto zemské znamení dbá na to, aby si jejich děti byly vědomy následků porušení zákona, když vyrostou. Vědí však, že bez jakéhokoli trestu za jejich porušení jsou pravidla zbytečná. Rozumnou reakcí na porušování domácích pravidel je tedy domácí vězení a ztráta telefonních nebo televizních privilegií. Kozorozi rádi odměňují dobré chování. Pokárání je vzácné, protože tito rodiče mají nízké nároky na zralost a kázeň svých dětí.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz