Koncentrace
Hluboká koncentrace znamená absolutní ponoření do vlastního myšlenkového světa. Musíme zapomenout na čas, proto si klidně dáme do uší diskmena a pustíme si oblíbenou meditační hudbu. Dokonale se soustředíme na dech, především na to, jak se zpomaluje a prohlubuje. Odřízne nás to od reality. Teprve při koncentraci se dostaneme k meditaci. Otevře se podvědomí, nejhlubší roviny mysli. Můžeme směle mluvit o stavu autohypnózy, pomocí níž začneme prožívat čas „teď“ a „tady“.

Meditace
Automaticky se nám vybaví impulzy k tomu, jak magii vést, na co se nejvíce soustředit a čemu se naopak vyhnout.
Je dobré sedět v lotosové pozici, po čase si na ni zvyknete, napsala jsem v ní všechny své knihy a texty. Tento stav mysli můžete využít, když hledáte nějaké řešení nebo osobu nebo hledáte skrytý smysl různých událostí (například, proč muži tak rádi odkládají ponožky na zem). Z toho vzniká tvůrčí vizualizace.

Tělo se uvolnilo, mysl je průzračná jako křišťál. Páteř v lotosové pozici má být rovná, aby čakry mohly dýchat, aby jimi mohla proudit životní energie.

Pokud se chystáme provést jakýkoliv rituál, představíme si jej nejprve nanečisto. Vizualizace nám pomůže vcítit se do toho, jak rituál provádíme, koncentrujeme se na použité „kouzlo“, představujeme si, jakou techniku rituálu zvolíme a který ze čtyř živlů přitom oslovíme. Potom se soustředíme na výsledek, jak by to všechno mělo dopadnout.

Čerpání
A teď se snažíme načerpat energii, nejlépe prostřednictvím natažených dlaní, ať už je natáhneme nad hlavu, nebo před sebe. Představujeme si, jak energie z vesmíru vstupuje do našich dlaní a pak do našeho srdce. Doporučuji vzít si potom do rukou athame, rituální dýku nebo meč a chvíli si představovat, že načerpaná energie proudí do rituální dýky. Později, když použijeme jakýkoliv magický předmět, tak načerpanou energii předáváme přes atame například do panenky nebo do mísy s bylinkami, do svíček nebo do papírku s přáním. Postupně se zaříkávaných předmětů dotýkáme rituální dýkou a aktivní rukou, to znamená rukou, kterou píšeme. Tím každý magický předmět nabijeme velkou silou. Magické předměty jsou všechny předměty, které budeme při rituálu používat, což jsou většinou všechny předměty, které máme na svém oltáříku. Dotykem tak zasvětíme celý oltář.

Takto získanou energii nemusíte samozřejmě používat jen k čarování, uplatní se zrovna tak dobře, když upečete ten nejúžasnější narozeninový dort, pohladíte partnera nebo třeba navštívíte nemocného.