Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Co jíst podle horoskopu? Lvům udělá dobře čokoláda, Střelcům chilli papričky

/
  • ...
    ... (Shutterstock)
    9. září 2016 ● 06:00

    Zatočte s nadváhou a vybírejte zdravější potraviny podle slunečního znamení. Každému totiž sedne něco jiného. Zde jsou návrhy podle zvěrokruhu, ovšem ve finále je to samozřejmě na vás.

  • 1.

    Beran

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com

    Vzhledem k tomu, že je Beran pořád na útěku, může se stát, že často vynechává jídla nebo propadá fast foodu. Zkuste si připravovat vlastní krabičku plnou ovoce nebo ořechů, které posilují imunitu, a noste ji všude, kam jdete. Berani potřebují kvalitní bílkoviny, aby byli silní, ale komerční maso je plné hormonů, takže dejte přednost bio kvalitě nebo nakupujte u farmářů. Ideální je pro vás hovězí maso a losos.

  • 2.

    Býk

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com

    Vaše touha po sladkostech a tučných jídlech je vaše zkáza, Býci! Místo dekadentního dortu zkuste lehký sorbet s čerstvými malinami. Nebo si dejte plátek ananasu – je protizánětlivý a doslova „stráví“ nemocné buňky a cizí mikroby v krku. Místo tučné zálivky používejte do salátů raději citronovou šťávu a extra panenský olivový olej, který zklidní a léčí trávicí trakt.

  • 3.

    Blíženci

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com

    Vaším spojencem číslo jedna je mrkev. Zlepšuje zrak, jedna mrkev denně snižuje riziko rakoviny plic na polovinu, a to i v případě, že jste těžký kuřák. Brusinky jsou zase dobré pro vaše dýchací cesty. Milujete kávu, jen to nepřehánějte s množstvím – moc kofeinu vadí vašim nadledvinkám. Zaměřte se na domácí limonády, milí Blíženci.

  • 4.

    Rak

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com

    Máte sklon tíhnout k pohodlí, což je pro vás Raky typické. To se projevuje i ve výběru potravin. Zejména mléčné výrobky pro vás mohou být problematické. Nahraďte je odtučněnou variantou, kterou přidávejte i do omáček, vyzkoušejte sojové produkty s ovocem jako dezert. Vhodná jsou pro vás jablka, řepa a čerstvý zázvor, což nastartuje váš zpomalený trávicí systém. A taky brokolice a zelí by měly být ve vašem jídelníčku – snižují riziko rakoviny tlustého střeva a prsu.

  • 5.

    Lev

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com

    Zdraví vašeho srdce je prvořadý úkol pro Lvy. Vyhněte se smaženým potravinám, které blokují tepny. Pečte, grilujte a opékejte maso a odstraňujte kůži z drůbeže. Avokádo a olivový olej snižují riziko srdečního infarktu, houby a mrkev s hnědou rýží snižují vysoký krevní tlak. A když si občas dopřejete pár kostiček hořké čokolády nebo sklenku červeného vína, vaše srdce bude jako zvon.

  • 6.

    Panna

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com

    Většina Panen jsou zdraví jedlíci. Bývají často prvními, kteří stojí ve frontě na bioprodukty na trhu nebo navštíví místní farmáře. Panny by se měly zaměřit na nervový systém, protože mají tendenci se v tomto směru likvidovat. Vhodná jsou pro ně jablka, jež snižují hladinu cholesterolu v krvi, navíc jsou ideální na nervy. Celer pomáhá regulovat nervový systém, přidejte oříšky nebo mandle a máte skvělý lék na chronickou únavu.

  • 7.

    Váhy

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com

    Udržet hladinu cukru v krvi stabilní je pro vaše zdraví zásadní. Začněte svůj den snídaní na bázi proteinů, jako jsou vejce a toast nebo proteinový nápoj s ovocem. Místo sladké dopolední svačiny si dejte ořechy. Určitě pro vás není vhodný těžký sacharidový oběd, ten by vás mohl vyčerpat, milé Váhy. Vhodnější je salát s rybou, například lososem nebo tuňákem. K večeři si pak dopřejte polévku s mořskými řasami a vaše vlasy a pokožka budou lesklé.

  • 8.

    Štír

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com

    Štíři mají tendenci akumulovat kilogramy navíc, a to hlavně kolem břicha. Tento typ tuku koreluje s pomalým trávením a má vliv i na reprodukční rovnováhu. Potřebujete zrychlit metabolismus, a to tak, že přidáte do jídla lněné semínko do ovesné kaše, kterou si dáte ke snídani. Jezte brokolicové polévky a zelí, které chrání tlusté střevo před rakovinou. Tmavé hrozny zase očistí vaše játra a ledviny, borůvky omladí vaši slinivku.

  • 9.

    Střelec

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com

    Jako ohnivé znamení můžete vyhořet. Ochránit ledviny před vyčerpáním můžete tak, že začnete svůj den čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávou, do které přidáte polévkovou lžíci Spiruliny. Určitě sáhněte po chilli papričkách, které Střelce pořádně rozpumpují. Riziko vzniku artritidy v kyčlích a kolenech snížíte tím, že z jídelníčku vypustíte rajčata, brambory a lilek.

  • 10.

    Kozoroh

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com

    Kozorozi, jezte potraviny s vysokým obsahem vápníku – například jablka, artyčoky a fíky. Jsou pro vás důležité, protože jste náchylní k onemocnění kostí. Kapusta je účinná proti osteoporóze, ryby jsou bohaté na omega-3-mastné kyseliny (sardinky a losos), banány pomáhají vašemu svalstvu a uleví od bolestí zad (díky hořčíku). No a když si dopřejete i vojtěšku nebo listovou zeleninu, budete se jen usmívat.

  • 11.

    Vodnář

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com

    Váš nervový systém běží na vysoké frekvenci, takže byste měli jíst potraviny, které vás stabilizují, milí Vodnáři. Patří k nim libové bílkoviny, zvláště ke snídani. Vyzkoušejte chutné sójové snídaně nebo vejce s plátkem avokáda, což stabilizuje hladinu cukru v krvi. Udržujte oběhový systém v rovnováze a jezte stravu bohatou na řepu, zelí a celer. Tmavé hrozny vás zase uklidní.

  • 12.

    Ryby

    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com

    Jste náchylní k nachlazením a respiračním onemocněním. Ryby mívají často oslabenou imunitu. Budujte ji a podporujte – jezte více brokolice, mrkve, brusinky, lněné semínko a obiloviny. Největší spojenec? Česnek, který je protizánětlivý. Místo alkoholu, který může být vaše zkáza, pijte čistou vodu s čerstvou citronovou šťávou, ta odstraní toxiny z těla.

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz