Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jaký je váš převládající živel? Zjistěte, který symbolizuje vaši povahu

/
  • (istockphoto.com)
    1. října 2021 ● 06:00

    Živly neboli elementy souvisejí s lidskou povahou a v každém z nás převažuje jeden nebo dva. Když budete vědět, který živel je ten váš silný a který ten slabý, můžete být mnohem výkonnější a taky spokojenější.

    Věděli jste, že živlům odpovídá i vaše momentální nálada? Možná si to ani neuvědomujete, ale stačí, když řeknete „jsem nažhavená, abych se do toho pustila“, nebo „cítím se tady jako ryba ve vodě“, a je jasné, k jakému živlu patří vaše nálada. Dobrý náznak toho, který živel by mohl být váš převládající, představuje vaše znamení. Zemská znamení jsou: Panna, Býk a Kozoroh, vodní: Rak, Štír a Ryby, vzduch: Blíženci, Váhy a Vodnář, oheň: Beran, Lev a Střelec. Sluneční znamení je ale jen jedna stránka astrologického charakteru. Někdy stačí otevřít svou mysl a zjistíte, který živel je vám bližší.

  • 1.

    Země

    Země

    Lidé, u nichž převažuje tento živel, jsou většinou praktičtí a mají zdravý rozum. Uvědomují si svoje tělo a jeho potřeby, takže bývají požitkáři, nezřídka nestřídmí. Jsou skvělí organizátoři a rozumí si s financemi. Také patří k lidem, kteří ze všech čtyř živlů potřebují nejmenší ochranu, protože je nikdo nerozhodí. Nejsou rádi, pokud musí čelit něčemu nestálému, co nemohou ovlivnit. Práce s duchovnem je pro ně složitá, protože jsou nohama až moc na zemi. Proto potřebujete čas od času živel ohně, aby vás povzbudil.

     

  • 2.

    Voda

    Voda

    Osoby, u nich převažuje živel vody, jsou emocionální a soucitní. Váží si svazků s jinými lidmi a potrpí si na důvěryhodnost. Chápou potřeby druhých, takže pro ně bývají silnou oporou. Někdy jsou ale příliš přecitlivělí a často si berou věci osobně. Jsou to ale romantičtí snílci, kteří jsou téměř vždy laskaví. Dokážou brát ohledy na ostatní, a někdy i na úkor sebe samých. Nedokážete moc pochopit lidi, kteří jsou až moc logičtí, takže by vám občas prospěl živel vzduchu, abyste získali věští lehkost a nebrali život tak vážně.

  • 3.

    Vzduch

    Vzduch

    Převažuje u vás oheň vzduchu? Pak jste určitě sdílní lidé se sklonem k upovídanosti. V hlavě máte stále spoustu myšlenek a nesnášíte, když s vámi druzí nejednají narovinu. Vzdušní lidé používají rádi mozek a hledají neustále odpovědi na jakoukoli otázku. Jsou bystří a duchaplní, jen někdy si nechtějí přiznat vlastní pocity. Proto bývají nervózní a úzkostní. Emoce potřebujete zpracovat a vyznat se v nich, k tomu vám pomůže trošku vodního živlu, abyste se uklidnili a „zchladili“.

     

  • 4.

    Oheň

    Oheň

    Lidé, u nichž převažuje živel ohně, bývají plní energie a sebevědomí. Jsou to lidé, kteří mají spoustu ideálů a snaží se vyzkoušet v životě všechno. Důvěřují tomu, čemu vnitřně věří, ale nemají moc rádi rutinní záležitosti, jakými jsou složenky či hypotéka. Ohniví lidé se často a rychle urazí, protože jsou tak trochu „startovací“. Pomůže vám živel země, díky kterému budete více praktičtí a nebudete se dostávat do konfliktů s realitou. Zemský živel vám taky dodá pevnost a výkonnost, když začnete toužit po změně.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz