Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tajemství odhaleno! Tohle o vás vypovídá poslední číslice roku narození

/
  • Tajemství odhaleno! Tohle o vás vypovídá poslední číslice roku narození
    Tajemství odhaleno! Tohle o vás vypovídá poslední číslice roku narození (istockphoto.com)
    21. listopadu 2022 ● 06:00

    Nejen celé datum narození, ale i pouhý rok, respektive jeho poslední číslo, hraje ve vašem životě významnou roli. Díky němu zjistíte, jaká jste osobnost, co vás nejlépe charakterizuje a také to, který element k vám neodmyslitelně patří a co to znamená podle čínského učení. 

    Jak na to? Je to velmi snadné. Nemusíte nic počítat, ani se dívat do žádných tabulek. Jen si vybavte svůj rok narození a vezměte si z něj poslední číslici. Takto jednoduše zjistíte, co o vás vypovídá a jaký jste element. Například – narodili jste se v roce 1958, vaším číslem je tedy 8. Pokud jste přišli na svět v roce 1964, je vaším číslem 4.

  • 1.

    0 a 1: Element - kov

    Tajemství odhaleno! Tohle o vás vypovídá poslední číslice roku narození

     

    Máte silnou povahu a pevnou vůli. Neradi se vzdáváte, jdete vždy tvrdě za svým. Nic a nikdo vás nezastaví, a tak se vám většinou podaří dosáhnout toho, co chcete. A to i za cenu, že vaše cesta vede »přes mrtvoly«. Nenecháte si nic přikazovat, jste rádi svými pány, a díky tomu můžete mít problém s autoritami. Umíte vydělat peníze, bez kterých si život nedokážete představit. Rádi a hodně utrácíte, avšak nikdy nemáte problém získat další finance. Bohémský život si proto můžete dovolit.

     

    Podle čínské medicíny má kov ženskou jinovou energii a náleží k němu bílá barva. Pokud jí nemáte dostatek, projeví se to ztrátou odvahy a vytrvalosti, které jinak máte dost. Tento element ovlivňuje plíce a tlusté střevo, a tak se mohou objevit problémy s dušností, astmatem, kašlem či s vyměšováním.

     

    VHODNÉ POTRAVINY: všechna pikantní jídla a potraviny bílé barvy, byliny a koření, lékořice, kopr, rýže, mléko, smetana, sýry, cibule, česnek, pórek, pažitka, květák, řeřicha, wasabi, křen, hořčice, ředkev, husí, krůtí a králičí maso, zvěřina

     

    Jakým jste rodičem podle znamení?

    Video
    Video se připravuje ...
    Výchova dětí podle znamení • Videohub

  • 2.

    2 a 3: Element - voda

    Tajemství odhaleno! Tohle o vás vypovídá poslední číslice roku narození

     

    Jste klidní, přátelští, milí a laskaví. Máte spoustu přátel, protože lidé za vámi rádi chodí, aby se vám svěřili se svými starostmi. Vědí, že je vyslechnete a umíte jim poradit. Díky své povaze máte velkou šanci uplatnit se v sociálních službách a všude tam, kde je potřeba empaticky komunikovat s lidmi. Jste rodinné typy a skvělí rodiče i prarodiče, kteří celou svou rodinu umějí zahrnout láskou a porozuměním. Pozor ale na to, abyste to nepřeháněli. Někteří mohou vašich kladných vlastností využít a vše se může otočit proti vám. Kromě neobyčejné citlivosti se u lidí s čísly 2 a 3 většinou objevuje nějaké nadání a talent, často v umělecké oblasti.

     

    Také voda má jinovou energii, barva k ní náleží modrá. Máte-li málo energie, projeví se to neustálým stresem, který cítíte a nemůžete se z něj dostat. Navíc se mohou objevit zdravotní problémy, jako jsou ztuhlá páteř, lámavé kosti, potíže s klouby, zuby a vlasy.

     

    VHODNÉ POTRAVINY: všechny slané potraviny a fi alové, modré a černé potraviny, ryby, solené, sušené a uzené maso, salám, šunka, kaviár, korýši, vepřové maso, vejce, luštěniny, mořské řasy, borůvky, lilek, kapusta, černá rýže, ořechy, semínka

     

  • 3.

    4 a 5: Element - dřevo

    Tajemství odhaleno! Tohle o vás vypovídá poslední číslice roku narození

     

    Jste velmi sebevědomí a jen tak s vámi někdo a něco nezamává. Rádi cestujete, poznáváte nové lidi a věci, nevydržíte chvíli sedět v klidu. Jste rázní, neumíte váhat, rozhodujete se hned, podle svého instinktu a většinou je to ta správná cesta. Jste spravedliví, rádi pomáháte druhým, pokud cítíte, že to doopravdy potřebují. Ne vždy stojíte nohama pevně na zemi, často sníte a létáte v oblacích a mnohdy se vám stane, že zjistíte, že vaše sny jsou lepší než realita. To vás ale neodradí, máte v sobě velké odhodlání a schopnost překonávat překážky.

     

    Ke dřevu patří podle čínského učení mužská jangová energie a zelená barva. Pokud je vaše energie vyvážená, jste cílevědomí, umíte plánovat a daří se vám. Když ale energie chybí, můžete se dostat do pocitů stagnace a apatie a svou motivaci ztrácet. Ke dřevu patří játra a žlučník, které mají vliv na svalstvo, šlachy, nehty i zrak, a tak se mohou objevit potíže v těchto oblastech.

     

    VHODNÉ POTRAVINY: všechny kyselé a zelené potraviny, luštěniny a výhonky, jablka, maliny, jahody, brusinky, pomeranče, ananas, kiwi, rebarbora, kefír, kysaná smetana, ocet, kuřecí a kachní maso, šípkový čaj, švestky

     

  • 4.

    6 a 7: Element - oheň

    Tajemství odhaleno! Tohle o vás vypovídá poslední číslice roku narození

     

    Velmi energičtí lidé, kteří svým nezdolným optimismem a vytrvalostí umějí snadno nakazit druhé. Málokdy bývají skleslí a zasmušilí, nemají to prostě v povaze. Jde o rozené dobrodruhy, které láká adrenalin a touha neustále poznávat nové a neprobádané věci a místa. Zároveň ale rozhodně nejde o kliďasy, ale o lidi vznětlivé, výbušné povahy, kteří často jednají impulzivně, a tím mohou způsobit více škody než užitku. Je třeba si uvědomit, že většinou je lepší volit slova před tím, než je vyřkneme.

     

    Stejně jako dřevo má aktivní jangovou energii, barva k němu patří červená. Je-li energie moc, projevuje se to aktivitou, netrpělivostí, mnohdy i agresivitou. Nedostatek vede ke ztrátě elánu, sníženému sebevědomí, mohou se objevit i deprese. K ohni patří srdce a tenké střevo. Mohou se objevit problémy s krevním oběhem, krevním tlakem i klouby.

     

    VHODNÉ POTRAVINY: všechny hořké potraviny a potraviny červené barvy, žito, kopřiva, chilli, majoránka, tymián, jalovec, bazalka, saturejka, kurkuma, skopové, kozí, jehněčí maso, kakao, káva, černý čaj, červené víno, hořké likéry

     

  • 5.

    8 a 9: Element - země

    Tajemství odhaleno! Tohle o vás vypovídá poslední číslice roku narození

     

    Pod těmito číslicemi se skrývají ti nejambicióznější a nejserióznější lidé. Než udělají jakékoli závažnější rozhodnutí, vždy jej pečlivě zváží, nikdy nejednají unáhleně a spontánně. Díky tomu se jim daří a jen málokdy se dostanou do potíží. Neradi riskují, mají strach z neznámého, a proto sází na jistoty. Rádi plánují, a potom se svého plánu drží a neodchylují se od něj. V tomto ohledu mohou na druhé působit urputně až pedantsky.

     

    Jako jediný element s sebou země přináší obě energie, jinovou i jangovou, náleží k ní žlutá barva. Pokud energie chybí, projeví se to nejistotou a nerovnováhou, naopak její nadbytek s sebou nese až přehnaný perfekcionismus. K tomuto elementu se váže slezina, žaludek a slinivka. Mohou se objevit problémy s příjmem potravy, váhou, únava, gynekologické a hormonální potíže.

     

    VHODNÉ POTRAVINY: všechny sladké, žluté, oranžové a hnědé potraviny, kořenová zelenina, hovězí maso, cukr, mléčná čokoláda, kukuřice, oves, meloun, jablka, třešně, datle, fíky, houby, mandle, kokos, kokosové mléko, mango, luštěniny, med, sirupy

     

Autor: Monika Brabcová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz