Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Novoroční předsevzetí podle zvěrokruhu. Co byste si měli přát v roce 2023 podle znamení

/
  • Jaké byste si měli dát předsevzetí?
    Jaké byste si měli dát předsevzetí? (istock.com)
    30. prosince 2022 ● 05:00

    Konec starého roku a začátek nového pro většinu z nás znamená, že máme šanci začít znovu. A pokud přemýšlíte, jaký cíl si stanovit pro rok 2023, proč se nenechat inspirovat astrologií?

    Novoroční předsevzetí existují tisíce let. Staří Babyloňané s nimi prý začali před 4000 lety. Během náboženského svátku známého jako Akitu korunovali nebo znovu korunovali krále a slíbili bohům, že zaplatí své dluhy a vrátí vše, co si půjčili. Staří Římané zase přinášeli božstvu oběti a slibovali, že se budou dobře chovat v příštím roce. A pro křesťany se první den nového roku stal tradiční příležitostí k přemýšlení o minulých chybách a rozhodnutí, že se v budoucnu polepší. I v dnešní době si dáváme předsevzetí, bohužel míra selhání je kolem 80 procent. Zkuste letos svoje předsevzetí přizpůsobit vašemu znamení zvěrokruhu a uvidíte, možná se vám podaří je splnit.

  • 1.

    Beran

    beran

    Překonat rekord

    Konkurence je pro vás každodenní mantrou, bez které se neobejdete. Milujete, když vyhráváte, ať už překonáváte vlastní rekordy, nebo stojíte proti někomu tváří v tvář. Proč se v roce 2023 nepokusit vytvořit pár osobních rekordů – nebo se dokonce pokusit překonat světový rekord? Kategorie v Guinessově knize rekordů jsou rozmanité a standardy tak úzce vymezené, že je vysoce pravděpodobné, že najdete něco, po čem jít. Astroložka Charlotte Kirsten pro Berany dále radí: „Pokud sníte o tom, že si vytvoříte nový zdroj příjmů, rok 2023 je tím správným rokem.“ Pořiďte si tedy plánovač vytvořený pro úspěšné hráče, uvědomte si svoje silné stránky a pak plán doveďte do cíle. To bude váš největší rekord.

     

    VIDEO: Horoskop na rok 2023

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop na rok 2023 • 

  • 2.

    Býk

    býk

    Být silný

    Hrajte podle své síly, Býci. Zahájení nové cvičební rutiny je oblíbené předsevzetí, takže přemýšlejte o tom, které jste chtěli vyzkoušet. Vzpírání? Běh? Jóga? Kickboxování? Bruslení na kolečkových bruslích? Ať je to cokoli, začněte plánovat hned teď, abyste si byli jisti, že ho dodržíte po celý rok. Pomohou vám v tom sociální sítě, jak říká Charlotte Kirsten. „Rok 2023 je pro vás celý o přátelství a spojeních. Budete více prozkoumávat vlastní hodnotu, sebeúctu a nejistoty. Nechte zazářit svoje vlastní já. Nebojte se to projevit, zbavit se toxických vztahů a najděte liid, kteří vás budou milovat.“

     

  • 3.

    Blíženci

    blíženci

    Dejte svému vnitřnímu dítěti dárek

    Milujete učení, Blíženci. Jste vždy ve „studentském režimu“, rychle absorbujete nové informace a využíváte je jako podnět k vytváření inovativních nápadů o čemkoli a o všem. Vraťte se letos do dětství a podívejte se na věci, o které jste své rodiče žádali, aby za vás zaplatili, nebo vás tma přihlásili či nechali dělat – ale nikdy se neuskutečnily. Toužili jste hrát na klarinet, dělat balet, potápět se, plést, hrát fotbal nebo zkusit sochaření? Ať to bylo cokoli, získejte zpět svoje ztracené přání. Znova ho v sobě najděte, aktivujte ho a vaše vnitřní dítě bude šťastné.  

     

    VIDEO: Horoskop lásky na prosinec: Potkáte svou spřízněnou duši?

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop lásky na prosinec: Potkáte svou spřízněnou duši? • Videohub

  • 4.

    Rak

    rak

    Vyřešte si svoje finance

    Víme, že se vám moc nechce, Raci, raději byste byli doma a užívali si teplo domova. Ale právě proto je toto důležité a užitečné, abyste mysleli i na finance, zvláště pokud je nemáte v pořádku. Bezpečnost a stabilita jsou nejhlubší potřebou vašeho znamení a peníze tvoří obrovskou součást tohoto bezpečí. Mít fungující finanční systém by pro vás byl dar z nebes, zvláště teď. Vyhraďte si čas na průzkum, radu a možná i návštěvu finančního poradce. Vytvořte si plán pro okamžitá zlepšení (a udělejte je) a stanovte si cíl, jako je vytvoření nouzového fondu. Kromě toho je podle Christine Kirsten rok 2023 ideální pro to, aby se podívali dovnitř sami sebe a vyléčili se z minulých ran a zklamání. Nový rok vám dává šanci „přeformulovat“ svůj vlastní příběh. Pomůže například deník, který nabídne uvolnění, které jste tak dlouho hledali.

     

  • 5.

    Lev

    lev

    Staňte se dobrovolníkem

    Milí Lvi, živí a temperamentní, přesně vědí, co je potřeba, aby se stali majákem světla pro ostatní. Lvův vládne Slunce, proto jsou obvykle přátelští a nebojí se získávat nové zážitky nebo šířit své světlo. Proto je podle astroložky Christine Kirsten nejlepším předsevzetím „stát se dobrovolníkem“.  Díky své vřelé a přátelské a nakažlivé energii budete směřovat ke spontánní zábavě v jakékoli situaci. V roce 2023 se také naskytnou příležitosti k cestování, takže Lvi, možná budete chtít svoje dobrovolnické úsilí přenést do zahraničí. Chcete si tohle vaše novoroční předsevzetí připomínat každý den? Uvažte si na zápěstí dobrovolnický náramek, který vás na to bude neustále upozorňovat.

     

    VIDEO: Barvy podle znamení: Jaká je ta vaše?

    Video
    Video se připravuje ...
    Barvy podle znamení: Jaká je ta vaše? • Videohub

  • 6.

    Panna

    panna

    Meditovat, meditovat, meditovat

    Panny, vašemu znamení vládne Merkur. Díky tomu jste duševně (nad)aktivní, snášíte spirálovité obavy, uhánějící myšlenky a množství nápadů a názorů. Duševní tlachání je pro vás skutečné. Jako novoroční předsevzetí byste měli mít meditaci. Ta vám může pomoci uklidnit se, uklidnit, uspořádat všechny vaše oblíbené záležitosti a regulovat vaše myšlenky. Můžete vyzkoušet online lekci, kde budete provádět jednoduché řízené meditace v aplikaci nebo se naučíte pozorně a zhluboka dýchat na procházce či běhu. Najděte si svůj způsob meditace a každý měsíc vyzkoušejte novou metodu. Rok 2023 skončíte plně pod kontrolou svého vnitřního mentálního srovnání.

     

  • 7.

    Váhy

    váhy

    Připojte se do skupiny

    Váhy ovládané Venuší milují společnost, i když občas i samy na sebe. Jste prostě přirozený společenský motýl, co na to říct? Takže pokračujte, opřete se o svůj talent a udělejte rok 2023 super společenským. Udělejte to hned na začátku roku okamžitě třeba tím, že se přidáte do nějakého klubu či skupiny, nebo třeba i dvou. Nepřehánějte to ale, znáte se, vstupte do něj nejprve za zkoušku, a pak uvidíte. Podívejte se na komunitní a místní skupiny, možná i do několika online fór, nebo dokonce na národní organizace s pobočkami ve vašem městě. Jděte tam, kde leží vaše zájmy.

     

    VIDEO: Horoskopy: Sport podle znamení

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskopy: Sport podle znamení • Videohub

  • 8.

    Štír

    štír

    Staňte se rodičem rostliny

    Štíři, vaším předsevzetím by mělo být, abyste se zaměřili na něco živého, co bude záviset na vaší péči, ale nebude vás to stát majlant, ani nenastane konec světa, když se vám hned nebude dařit. O co je? Pořiďte si nějakou rostlinu, nebo si jich pořiďte několik! Můžete si taky vytvořit okenní truhlík nebo si zařídit místo v nějaké komunitní zahradě nebo aspoň malý květináč na bylinky. Rostliny jsou živé organismy, které vydávají kyslík a rostou z nich krásné listy, květy a plody. Reagují na pozitivní pozornost a péči. Dělají životní prostředí lepším. Mohou být vaším novým koníčkem. Posilujte svou pečující a sdílnou stránku osobnosti pomocí zeleně. Podle Christine Kirsten vás čeká velký příliv kreativity. „Tvrdá práce vám nejsou cizí, ale měli byste svou kreativitu nasměrovat ke kreativnímu koníčku, která omladí vaše tělo i mysl.“ Kromě zahradničení můžete taky malovat, psát, šít nebo vařit.

     

  • 9.

    Střelec

    střelec

    Zamilujte se do fitka a kuchyně

    Jak to jde dohromady? Celkem dobře. Tohle inspirující znamení, poháněné touhou po svobodě a nezávislosti, je poháněné ambicemi a ohněm. Využijte tuhle energii k posílení zdraví a stanovte si předsevzetí, týkající se jídla a cvičení. Christine Kirsten navrhuje, abyste se znova zamilovali do cvičení, a to nejen pro výsledky, ale taky pro to, abyste o sebe dobře pečovali. S tím souvisí další předsevzetí – naučit se vařit zdravě a všestranně. To je dovednost, která vám pomůže udržovat se v kondici. Pořiďte si tedy novou kuchařku, sledujte pořady známých kuchařů nebo vlogy a videa, a naučte se vařit. Zapojte do toho sociální sítě a pozvěte přátele, aby vaše dobroty ochutnávali. Udělejte z toho měsíční nebo čtvrtletní událost, kde budete sdílet své nejlepší výtvory.

     

  • 10.

    Kozoroh

    kozoroh

    Staňte se profíkem spánku

    Kozorozi, vy pracujete tak tvrdě, že je nejvyšší čas dopřát si pořádný odpočinek. Proto si dejte právě tohle novoroční předsevzetí, že budete myslet na spánkovou hygienu a ze spánku si uděláte „projekt“, ke kterému budete přistupovat jako k pracovnímu projektu. Všimněte si, kde chybujete a opravte to. Rekonstruujte svou ložnici. Podívejte se na svou rutinu. Vytvořte si nový rituál a rozvrh. Kupte si jakékoli drobné rekvizity nebo doplňky, které vám pomohou. Užijte si, že jste už toho hodně dokázali a že je teď čas, abyste taky něco udělali pro své dlouhodobé zdraví a pohodu. „Jste tak zaměřeni na velké věci, že často zapomínáte, čeho jste už dosáhli a spěchají dál,“ říká Kirsten.

     

  • 11.

    Vodnář

    vodnář

    Založte si svůj knižní klub a výletujte

    Vodnáři, vy rádi krmíte svůj mozek stimuly a baví vás učit se, vstřebávat nové informace, ptát se, analyzovat a kritizovat obsah, který čtete. Nejste jen pasivní pohlcovač, přidáváte k tomu svůj vlastní výklad. Postavte si tuto mocnou dovednost do centra pozornosti tím, že v roce 2023 založíte svůj vlastní knižní klub. Každý měsíc (nebo čtvrt roku) si vyberte novou knihu a čtěte ji s přáteli, kolegy nebo členy rodiny. Pravidelně se scházejte a diskutujte o tom, co jste četli. Věřte, že si to užijete. Kromě toho si můžete mezi novoroční předsevzetí přidat to, že budete více cestovat, lokálně i mezinárodně. Nejste si jistí, kam? Najděte si nejlepší destinaci podle svého znamení, sbalte si tašky a vyrazte na cesty. A rezervovat pobyt si začněte klidně hned v lednu.

     

  • 12.

    Ryby

    ryby

    Změňte svůj šatník a začněte s jógou

    Vládne vám Neptun, planeta iluzí a útěku. Tato vizionářská ryba využívá svou estetiku jako formu sebevyjádření a rok 2023 vám tedy dává šanci zcela přetvořit svou stylovou identitu. Stanovte si právě to jako svoje novoroční předsevzetí a vylepšete svůj buď věcmi, které visí někde na stojanech, nebo si je necháte vytvořit na zakázku. Ryby jsou ale navíc velmi kreativní, takže klidně mohou zkusit vytvořit něco vlastního svýma rukama. „Čím více budou Ryby zainteresované do tvorby, tím větší význam to pro ně bude mít,“ říká astroložka Charlotte Kirsten. K tomu přidejte ještě jedno předsevzetí – začněte s jógou, a udělejte si z ní novou oblíbenou aktivitu v roce 2023.

     

Autor: Ivana Ašenbrenerová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz